Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te smakołyki to domowej roboty tortille. Jedna z serkiem białym, kiełkami rzodkiewki i kurczakiem, druga z papryką, rzodkiewką, ogórkiem, bazylią i kurczakiem. Naleśniki zrobiłam tego samego dnia wykorzystując rzeczy, które zostały i coś nowego. Jeden naleśnik z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, bazylią i fetą. Drugi z serkiem, kiełkami rzodkiewki i kurczakiem. Polecam. :)

Te smakołyki to domowej roboty tortille. Jedna z serkiem białym, kiełkami rzodkiewki i kurczakiem, druga z papryką, rzodkiewką, ogórkiem, bazylią i kurczakiem. Naleśniki zrobiłam tego samego dnia wykorzystując rzeczy, które zostały i coś nowego. Jeden naleśnik z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, bazylią i fetą. Drugi z serkiem, kiełkami rzodkiewki i kurczakiem. Polecam. :)

Fajny patent na te naleśniki na słono:wiggle: Na pewno wypróbuję :)

A jak tam na froncie robót? Co z listwami?:confused:

Nie no, spokojnie. Fachowcy z dojazdu, wcześniej niż w przyszłym tygodniu się nie pojawią. Na razie przemyśliwuję sytuację i prawie na pewno zażądam zdjęcia listew po prostu. Prawa specjalnego do protestu nie mają, więc się nie martwię.

Dzięki Dziewczyny. Jesteście cudowne. Kocham to forum. :)

A kabina świetna? Dzięki, bo jak ją wybierałam to strasznie mi się nie podobała, ale cena mnie skusiła. Potem zobaczyłam podobną (może taką samą?) w łazience Daguni i teraz z przyjemnością patrzę na moją.

Maszenka powiem Ci szczerz- Twoja kabina wygląda super, ale dla nas byłaby za mała. Ja mam 100x100- brodzik + drzwi.

Mój luby ma 195 cm wzrostu i spory zasięg ramion i właśnie ze względu na niego wybraliśmy większe rozwiązanie :)

Takie 80 cm kojarzą się nam z kabinami w hotelach i pensjonatach wczasowych, w których zawsze są małe i nie ma jak się nawet schylić, jak Ci mydło upadnie :lol2:

Ale jak tylko na to pozwoliły Ci wymiary łazienki to tak musi być i cieszę się razem z Tobą :wiggle:

Ale ja to rozumiem. Sama, gdy się przeprowadzę (kiedyś na pewno, zważywszy na to, że chciałabym mieć jakieś słodkie maleństwa vel okropne bachory :D) wybiorę na pewno a) WANNĘ b) większy prysznic. Na razie jednak ten był w zasięgu możliwości mojej łazienki. Myślę, że na upartego jakiś chłop sobie w niej też poradzi, ja na pewno. Bardzo chuda nie jestem, ale pulchna też nie. 160 wzrostu. Da radę. ;) Ale życie bez wanny... Brrrr. No nic, nauczę się oszczędzać wodę. To takie ekologiczne i w ogóle pro. ;)

maszenko kabina bardzo fajna - sama mam taką samą :D Też 80tkę bo musiała stanąć na ścianie, która cała ma jakieś 160cm (a obok musiała się jeszcze umywalka zmieścić ;)). Ale my z mężem wielkością i wzrostem nie grzeszymy więc jest dla nas w sam raz :yes: Z tym, że ja z tych co za wanną znowuż nie przepadają, więc może nieobiektywna jestem.

Tortille wyglądają obłędnie :)

Edytowane przez pysiaczek

Ale ja to rozumiem. Sama, gdy się przeprowadzę (kiedyś na pewno, zważywszy na to, że chciałabym mieć jakieś słodkie maleństwa vel okropne bachory :D) wybiorę na pewno a) WANNĘ b) większy prysznic. Na razie jednak ten był w zasięgu możliwości mojej łazienki. Myślę, że na upartego jakiś chłop sobie w niej też poradzi, ja na pewno. Bardzo chuda nie jestem, ale pulchna też nie. 160 wzrostu. Da radę. ;) Ale życie bez wanny... Brrrr. No nic, nauczę się oszczędzać wodę. To takie ekologiczne i w ogóle pro. ;)

No to ja znów z "frakcji wannowej" - u siebie wcisnęłam na siłę 150. Choć tak sobie myślę, że jakbym teraz robiła łazienkę to bym zamontowała kabinę z odpływem liniowym. Mąż byłby happy, bo on z tych większych (właściwie b.dużych 198 wzrostu) i w tej mojej małej wannie to się po prostu męczy. No ale w przyszłym miesiącu ma być parawan nawannowy, więc będzie mógł normalnie wziąć prysznic. :)

A tak w ogóle to znam człowieka, który kąpie się w wannie (twierdząc zresztą, że gotuje się we własnym brudzie), a następnie wychodzi i bierze prysznic. Ale on też łóżko suszarką do włosów dogrzewa, więc w ogóle jakiś odrealniony trochę jest.

A my zawsze przezorni kupiliśmy odpływ 70, a chyba (nie wiem :() prysznic musi być szerokości odpływu albo trochę większy więc nasz będzie miał 80x130 cm. Mam nadzieję, że się pomieścimy :D Dużo tu wysokich mężów na tym forum :):):)

(Ja nigdy nie miałam prysznica w domu, zawsze wanna więc raczej do niej jestem przyzwyczajona i wannę będziemy mieć w łazience koło sypialni ale tak sobie przypomniałam właśnie maleńkie kabiny w Czarnogórze - jak coś upadło to trzeba było otwierać drzwi żeby tyłek wystawał bo się inaczej nie mieścił :lol2::lol2::lol2:)

I tak masz fajnie, ja się cały czas zastanawiam jak będziemy wchodzić pod prysznic bo kibelek stoi w świetle połowy drzwi.

Edytowane przez yokasta

Maszenko, i ja się przywitam. :)

Zapowiada się fantastyczne wnętrze i widać gołym okiem, że masz DIY-owy talent. Wycinać sobie dywan z filcu? Mnie by to do głowy nie przyszło. Albo coś jest w sklepie, albo zrobi to fachowiec, albo nie istnieje. Ale ja mam dwie lewe ręce, więc pozostaje mi zazdrościć bardziej zdolnym.

Mugaty, jak widzę, rządzą wszędzie. Bardzo ładnie wyglądają w Twojej łazience. Listew nie odpuszczaj! Ja odpuściłam parę rzeczy i żałuję do dziś. Niestety naprawić fuszerki będę mogła dopiero przy następnym większym remoncie.

Trzymam kciuki!

Darcy, Famelia, Pysiaczek i wszyscy, których oficjalnie nie przywitałam w tym wątku - witam bardzo serdecznie. U mnie chwilowo w samym remoncie będzie zastój przez problemy z fachowcami, ale wszystko jest na dobrej drodze do tego, aby je rozwiązać. Nie będę opisywać dokładnie co i jak, bo mam się nie stresować, ale jestem potwornie wściekła i emocjonalnie wykończona tym remontem. Listwy absolutnie pójdą out, nie ma najmniejszej dyskusji.

W każdym razie postanawiam skupić się na dodatkach. Muszę kupić dwa lustra 60x90 cm, same lustra, bo ramy mam. Jaki może być tego koszt? I niedługo zabieram się na oprawianie zdjęć i innych rzeczy. Czy ktoś ma polecony sklep z ramkami tańszymi niż IKEA ewentualnie? Mam dość sporo rzeczy, które chciałabym zawiesić...

I czy ktoś wie, czy łatwo jest dorobić drzwiczki do regału? A może zawiesić jakąś szmatkę/firankę na haczykach? Chcę z mojego regału zrobić coś na kształt witryny/kredensu i część szafek zakryć. Tam byłaby prowizoryczna spiżarka.

Swoją drogą zakupiłam obłędne folkowe rustykalne ramy, które zrobią mi zarówno sypialnię jak i salon. Oraz uroczą skrzynkę na klucze. Komentarzem mojej mamy było "czy chcesz zrobić z domu skansen"? Ale jak dla mnie o to właśnie chodzi. Większość inspiracji neofolk jakie widzę czerpie z ludowości wzory oraz przekształca je na współczesną modłę. To jest okej, ale ja folk kocham nie tylko za kolory. Także za użycie drewna (uwielbiam zapach farby na drewnie i w ogóle drewna), różnego rodzaju motywy, uwielbiam ludową sztukę sakralną. Nie chcę wieszać wycinanek w ramkach, jakie pojawiają się w wielu stylizacjach, to nie dla mnie. Chciałabym dodać trochę autentycznego (albo tak stylizowanego, bo autentycznej sztuki ludowej to prawie nie ma, mówimy zwykle o XIX wieku i pierwszej połowie XX w) folkloru moim wnętrzom. Subtelnie.

I czy ktoś wie, czy łatwo jest dorobić drzwiczki do regału? A może zawiesić jakąś szmatkę/firankę na haczykach? Chcę z mojego regału zrobić coś na kształt witryny/kredensu i część szafek zakryć. Tam byłaby prowizoryczna spiżarka.

Maszenka, oczywiście, że można dorobić drzwiczki do regału. Np z frontów o gotowych wymiarach lub na zamówienie- stolarz dobierze Ci też kolor. Co do szmatek, to nie wiem, czy w regałach to dobry pomysł. Szmatka to sporo kurzu na zewnątrz, ale i wewnątrz regalu... No, ale może na spiżarkę to dobry pomysł? Na pewno tańszy ;):)

Na spiżarkę szmatka by pasowała, ale faktycznie wiąże się z kurzem. Dlatego też możesz dorobić spokojnie drzwiczki, stolarz raczej dużo za to nie weźmie. Albo np. w LM kupić lamelkowe czy cuś.

Pokaż Maszenka te ramy i szafkę na klucze, bo jestem ciekawa czy nie wypatrzyłam czegoś podobnego przypadkiem :D:D:D