Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starej kuźni

Dankan

Recommended Posts

Wszystko wygladało tak Pięknie!!!! Kurcze dzisiaj wreszcie bylismy u notariusza, najpierw kupcy(sami wybrali tego akurat notariusza) spóźnili sie 30 min w między czasie dzwonili do nas gdzie ww. notariusz sie znajduje bo nie moga trafić:bash:. To wszystko mało myslelismy, że skoro biora kredyt pod swoje mieszkanie to mają juz gotówkę i tylko akt i po wszystkim ale nie!! Nie wszystko musi iść prosto(jak to zwykle u nas bywa) - kupcy przy notariuszu postawili nas przed faktem dokonanym, że juz jest wszystko ok kredyt uruchomiony itp ale drobna sprawa przelew na konto z banku dwa tygodnie a uwzględniając święta i majówke może byc i trzy tygodnie(wogóle notariusz zaproponował miesieczy termin zaplaty po podpisaniu umowy). Troche mnie szlag trafił temperature miałem chyba ze 60 stopni ale co mam zrobć?? Umowa wstepna wygasła 31 marca w zasadzie moglibysmy juz o tych kupcach zapomnieć ale jestesmy ludźmi i wszystko staramy sie zrozumieć wiemy , że im zależało więc czekaliśmy. Wielka szkoda, że nie poinformowali nas wczesniej jak sie sprawy maja tylko jednak troche fakty zataili!!

Zreszta w tej sytuacji juz chyba i tak nie ma nic znaczenia, trudno poczekamy ten miesiąc(miejmy nadzieje, że dwa max trzy tygodnie) bo juz za daleko w tym jesteśmy i nie ma sensu szukac nowych klientow a i szkoda tych(bo oni sa ok. tylko szkody, że za mało informacji nam przekazywali bo wiedzielibyśmy na czym stoimi i w jakim czasie możemy się spodziewać pieniędzy), po pierwsze czas a drugie znowu pielgrzymki oglądaczy, chyba bysmy tego nie znieśli:jawdrop:

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja miałem z różnych powodów obsuwę z nabywcami prawie sześciomiesięczną, także twoje dwa tygodnie to nic w porównaniu z wiecznością (tak na pocieszenie). Domeczek przepiękny, a jeżeli chodzi o więźbę to pogadaj z jakimś cieślą czy jest możliwość zmiany, bo to nie niemiaszki tak budowały tylko konstrukcja jest zależna od rozpiętości i konta dachu. Gratuluję zakupu, trzymam kciuki i czekam na dalsze zdjęcia.

kubel30 raczej przeprowadzka na budowe nie wchodzi w grę, mamy 14 miesiecznego bobaska i na takie atrakcje nie możemy sobie pozwolić(oczywiscie gdybyśmy byli sami to bardzo chętnie, zreszta juz to przechodzilismy) W planie mamy wynajecie mieszkania na kilka miesięcy. Mamy tez nadziję, że dół zrobimy przed zimą;)

wimech Jesteśmy po wizycie dekarza/ciesli który nam rozjaśnił sprawę i to on zapropnował przeróbkę więźby w celu zwiększenia powieszchni. Dachowiec jest moim dobrym kolegą i jednym z lepszych w mieście więc zaufanie mam.

kardamina Ogólnie powoli czekamy jeszcze na kasiorkę, lada dzień powinna wpłynąc. Troche zaczelismy też dzialac na domku, jak bedą widoczne efekty to porobie zdjęcia i powklejam

• 3 weeks później...

Troszkę nas nie było na forum ale juz jesteśmy i postaram się więcej pisać i wklejać zdjęć.

Zdjęcie wyżej jest z Międzyzdroi, bylismy w okolicach na takim małym urlopiku przed wielką zadyma z remontem naszej kuźni(a raczej w międyzczasie remontu!!). Wróciliśmy w środę pierwszego czerwca, pogoda całkiem, całkiem jak na maj.

W budynku tak: odgrodziliśmy sie od sąsiada z lewej strony, kupilismy blachodachówke na dach - montaż w tym tygodniu, zaczynamy też wstawiać okna.

Kupione ostatnio: wkład kominkowy, drzwi zewnętrzne, wanna, muszla, bidet, kafle do łazienki(oczywiście łazienki jeszcze nie ma hehe) no i 20 ton piachu.

Teraz tylko ostro do roboty!!

Edytowane przez Dankan

Prawdę powiedziawszy ja też sądziłam, że coś się pokomplikowało;).Dobrze zrobiliście z tym urlopem zanim Was reanimacja kuźni wciągnie i każde posiadane zasoby pieniężne zaczniecie przeliczać na "co za to moglibyście zrobić w domku".

Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje i foty:lol2:.

Pozdrawiam:)