Dankan 19.04.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Wszystko wygladało tak Pięknie!!!! Kurcze dzisiaj wreszcie bylismy u notariusza, najpierw kupcy(sami wybrali tego akurat notariusza) spóźnili sie 30 min w między czasie dzwonili do nas gdzie ww. notariusz sie znajduje bo nie moga trafić. To wszystko mało myslelismy, że skoro biora kredyt pod swoje mieszkanie to mają juz gotówkę i tylko akt i po wszystkim ale nie!! Nie wszystko musi iść prosto(jak to zwykle u nas bywa) - kupcy przy notariuszu postawili nas przed faktem dokonanym, że juz jest wszystko ok kredyt uruchomiony itp ale drobna sprawa przelew na konto z banku dwa tygodnie a uwzględniając święta i majówke może byc i trzy tygodnie(wogóle notariusz zaproponował miesieczy termin zaplaty po podpisaniu umowy). Troche mnie szlag trafił temperature miałem chyba ze 60 stopni ale co mam zrobć?? Umowa wstepna wygasła 31 marca w zasadzie moglibysmy juz o tych kupcach zapomnieć ale jestesmy ludźmi i wszystko staramy sie zrozumieć wiemy , że im zależało więc czekaliśmy. Wielka szkoda, że nie poinformowali nas wczesniej jak sie sprawy maja tylko jednak troche fakty zataili!! Zreszta w tej sytuacji juz chyba i tak nie ma nic znaczenia, trudno poczekamy ten miesiąc(miejmy nadzieje, że dwa max trzy tygodnie) bo juz za daleko w tym jesteśmy i nie ma sensu szukac nowych klientow a i szkoda tych(bo oni sa ok. tylko szkody, że za mało informacji nam przekazywali bo wiedzielibyśmy na czym stoimi i w jakim czasie możemy się spodziewać pieniędzy), po pierwsze czas a drugie znowu pielgrzymki oglądaczy, chyba bysmy tego nie znieśli:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 19.04.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Najgorsze, że już wszytko mamy poumawiane i nagle zonk!! Trzeba przełożyc nasze plany o min 3 tygodnie i zaczna sie zmiany terminów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.04.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Nie martw się czas szybko zleci , jak działacie sami to ten czas do czegoś - np. prac porządkowych- się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.04.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt , dużooo cierpliwości i samozaparcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 23.04.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT !!!http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/gifywielkanocne009.gif">http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/gifywielkanocne009.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Wesołego jajka !!!http://s16.rimg.info/1093353863bd885b9207494475dab8ff.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysiaa 26.04.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witaj,niestety procedury trwają ale chyba nie zgodziłeś się na ten miesięczny termin ?Trzymam kciuki abyś szybko dostał kasę na konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 26.04.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jutro podpisujemy akt notarialny a za dwa tygodnie będzie kasiorka, chyba nie wyszlo tak bardzo tragicznie. Czyli od jutra bedziemy bezdomni:cool:Oczywiscie mamy czas na wyprowadzkę do końca czerwca czyli całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam w gronie bezdomnych:) a jak minie czerwiec to co planujecie , przeprowadzę na budowę czy może jakaś inna alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysiaa 27.04.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ja jestem bezdomna od marca możemy mieszkać do końca czerwca a 2 maja podpisujemy u notariusza akt nabycia domku :)cieszę się bardzo że i u Was się układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 02.05.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ja miałem z różnych powodów obsuwę z nabywcami prawie sześciomiesięczną, także twoje dwa tygodnie to nic w porównaniu z wiecznością (tak na pocieszenie). Domeczek przepiękny, a jeżeli chodzi o więźbę to pogadaj z jakimś cieślą czy jest możliwość zmiany, bo to nie niemiaszki tak budowały tylko konstrukcja jest zależna od rozpiętości i konta dachu. Gratuluję zakupu, trzymam kciuki i czekam na dalsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 04.05.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witaj... Zastanawiam się, co (na dzień dzisiejszy) się u Was (i z Wami) dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 05.05.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 kubel30 raczej przeprowadzka na budowe nie wchodzi w grę, mamy 14 miesiecznego bobaska i na takie atrakcje nie możemy sobie pozwolić(oczywiscie gdybyśmy byli sami to bardzo chętnie, zreszta juz to przechodzilismy) W planie mamy wynajecie mieszkania na kilka miesięcy. Mamy tez nadziję, że dół zrobimy przed zimą wimech Jesteśmy po wizycie dekarza/ciesli który nam rozjaśnił sprawę i to on zapropnował przeróbkę więźby w celu zwiększenia powieszchni. Dachowiec jest moim dobrym kolegą i jednym z lepszych w mieście więc zaufanie mam. kardamina Ogólnie powoli czekamy jeszcze na kasiorkę, lada dzień powinna wpłynąc. Troche zaczelismy też dzialac na domku, jak bedą widoczne efekty to porobie zdjęcia i powklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 06.05.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 No to powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 27.05.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 co tam u Was?Pewnie mocno zapracowani jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 29.05.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam,ja też nie mogę się doczekać na wieści.Domek bardzo obiecująco się zapowiada, w szczególności jak popatrzy się na projekty, które są dla was inspiracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 31.05.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ja również dołączam się do podglądaczy bo mam podobne plany pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 05.06.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Troszkę nas nie było na forum ale juz jesteśmy i postaram się więcej pisać i wklejać zdjęć.Zdjęcie wyżej jest z Międzyzdroi, bylismy w okolicach na takim małym urlopiku przed wielką zadyma z remontem naszej kuźni(a raczej w międyzczasie remontu!!). Wróciliśmy w środę pierwszego czerwca, pogoda całkiem, całkiem jak na maj. W budynku tak: odgrodziliśmy sie od sąsiada z lewej strony, kupilismy blachodachówke na dach - montaż w tym tygodniu, zaczynamy też wstawiać okna. Kupione ostatnio: wkład kominkowy, drzwi zewnętrzne, wanna, muszla, bidet, kafle do łazienki(oczywiście łazienki jeszcze nie ma hehe) no i 20 ton piachu.Teraz tylko ostro do roboty!! Edytowane 9 Marca 2012 przez Dankan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 06.06.2011 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 No Dankan a już myślałam ,że uciekłeś ... hihihihi A Ty po prostu ładowałeś akumulatory. Czekam na fotorelację i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 06.06.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Prawdę powiedziawszy ja też sądziłam, że coś się pokomplikowało;).Dobrze zrobiliście z tym urlopem zanim Was reanimacja kuźni wciągnie i każde posiadane zasoby pieniężne zaczniecie przeliczać na "co za to moglibyście zrobić w domku".Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje i foty:lol2:. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts