Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starej kuźni

Dankan

Recommended Posts

Dzisiaj chłopaki opędzlowali dysperbitem fundament i zasypali, ściana szczytowa z przodu juz prawie zrobiona. Oczywiście nie było tak prosto, wymurowalismy ściankę do belki stropu, przenieśliśmy prąd tymczasowo na słup przy ścianie i zaczeliśmy demontaż starej części więźby przy szczycie!! Wymagało to nielada wprawy, trzeba było podeprzeć murłaty i delikatnie rozebrać zniszczone krokwie, potem resztę konstrukcji, w między czasie podmurować ścine pod murłatami i wesprzeć je na ściance!!:yes:

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kupilismy też trochę rzeczy do naszej chałupki: drzwi sosna+ościeżnice - 3 sztuki, muszla cersanit podwieszana oraz bidet, baterie Deante Kostel, skrzynke bezpiecznikową+bezpieczniki, co nie co przewodów 3x1,5 oraz 3x2,5, kuchenkę z płytą ceramiczną amica, impregnat do więźby oraz membranę!!

• 3 weeks później...
Szczyt oczywiście wymurowany, w środku tynki zbite, wylany ala wieniec pod więźbę, wymurowana ścianka na łazienkę. Od jutra wykuwamy i wstawiamy resztę okien i drzwi tarasowe, w czwartek wraca mój dekarz z urlopu więc wreszcie będzie dach(mam nadzieję). No i mam nadzieję, że od poniedziałku instalacje elektryczne i wod-kan wewnątrz.

kurcze gdzies zapodziałem podczas przeprowadzki kabel do połaczenia z komputerem i nie moge zdjęc przesłąć( zrobione sa i czekają) postaram sie jak najszybciej znaleźć. Ostatnio coraz mniej czasu mam, chce jak najszybciej dach pokryć. Dzisiaj przerobilismy więźbę, jutro(oczywiscie do pracy) jętki i jak dobrze pójdzie to impregnowanie, membrana i łaty. Do wtorku mam plan na pokrycie dachu blachą.