Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starej kuźni

Dankan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej kubelku! Więźba odnowiona a częściowo wymieniona(elementy). Oczywiście dalej nie próżnuję i działam. Na dzień dzisiejszy dach jest pokryty praktycznie w calości, piszę praktycznie bo został nam jeden pas i jeden gąsior. Wcześniej nie mogliśmy tego pokryć bo wystawa tam słupek na tymczasowy prąd. Prąd został przeniesiony w docelowe miejsce i jutro położymy ten ostatni pas. Wykulismy dziury pod drzwi tarasowe i okno i oczywiście sa już wstawione. Jazda z tym była niesamowita ale przynajmniej mamy część cegieł na ganek, hehe!! Wieczorkiem albo jutro rano wkleję zdjęcia bo efekty już sa bardzo widoczne

Wstawilismy okno w łazience, skuwamy wszystkie posadzki i zaczynamy kuć pod rury wod-kan. Dzięki za slowa pocieszenia, sprzątaniem zajmę się później!!

Schody na górę chyba jednak będa betonowe, zamierzam je wylac razem z posadzkami. Mamy je w planie zrobić za około dwa tygodnie a do tego czasu musimy przynajmniej pociągnąc zasilenie wody i kanalize do łazienki, mam nadzieje, że damy z tym wszystkim radę!!:yes:

Pięknie !

Tempo macie przyspieszone!

Kiedy to oglądam,to widzę powtórkę z mojego remontu.

Życzę Wam wytrwałościi siły bo jeszcze sporo przed wami.

Ale jeśli mogę doradzic coś przed przeprowadzką-wietrzcie i grzejcie dom.

Mokre tynki, wylewki kumulują wilgoc.

Potem meble,zawartośc szaf ,łóżka będą trzymały wilgoc apotem pleśniały.