Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starej kuźni

Dankan

Recommended Posts

Witam Edyta Ż w moich skromnych progach, tak tempo mamy przyspieszone!! Właśnie ze względu na wilgoć i czas potrzebny do suszenia posadzki i tynki chcemy zrobić jak najszybciej. Plan mamy taki, że do końca tygodnia posadzki a na koniec następnego tygodnia tynki.

Na dzień dzisiejszy kanalizacja jest już cała rozporwadzona i podłaczona do studzienki. Dzisiaj zaczynamy walkę z prądem i styropianem na podłogę.

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Na dzień dzisiejszy już rozprowadzony jest prawie cały prąd, położony styropian i wylane posadzki w przedpokoju, kuchni i salonie. Zaczynamy przygotowywać podłogi pod posadzki w sypialni i łazience. Kanalizacja juz jest cała, na rozprowadzenie rurek wodnych przyjdzie czas w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że tynki zaczniemy max za dwa tygodnie.

W planach mamy sufity w salonie i kuchni w cegielce a belki stalowe obłożymy drewnem, zobaczymy tylko w jakim stanie są cegły - mam nadzieję, że w wystarczająco dobrym.

Ooooo doooobrze, dooobrze :D

To 3mam kciuki za dobry stan cegły - żeby zobaczyc jak to u mnie będzie wyglądało :D

Poza tym witam się teraz, bo podglądam od dawna :) i powodzenia!

Kardamina z tym sasiadem to wojny nie mam ale widoki przez okno były średnie(wychodziło na traktor i kombajn pod wiatą) więc postanowione, że skoro nie musimy ich miec to po co sie męczyć. Na razie z sąsiadami żyje w miare ale trochę prywatności też jest mi potrzebne(wiadomo jak to na wsi z tą prywatnościa). Wole widoki na ogród i tak też zostało

• 2 weeks później...

Na dzień dzisiejszy wylana jest posadzka w sypialni i zaczynam rozprowadzać rury wodne mam nadzieję, że w tym tygodniu skończę i wreszcie zaczniemy tynki.

Jutro postaram się wkleic zdjęcia. A zapomniałbym: oczyścilem z gruzu przejście przy plocie od sąsiada i posadzilem tujki!!

Edytowane przez Dankan