amalfi 17.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Przylazłam z rewizytą. Ale z taką formalną, bo wcześniej oczywiście podglądałam. Dankan, nie jest źle, jak Ty już posadzki lejesz. Znaczy, że remoncik zbliża się szybciutko ku kolorkom i kfiotkom, czyli ku końcowi. Macie bardzo klimatyczną chałupkę. Takie domy są nie do podrobienia i dlatego niepowtarzalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.09.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Jeszcze tak pomarudze.... A masz jakiś plan domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 18.09.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Mamy projekt budowlany ale on raczej niewiele wnosi w wykończenie!! Co do planów to niestety wszystko planujemy na bieżąco i co jakiś czas zmieniamy, sam do końca nie wiem co z tego wszystkiego wyjdzie:D.Amalfi mam nadzieję, że kafle na podłogach zacznę kłaść na początku października!! Do tynków powoli sie przygotowuję, poosadzałem prowadnice i część narozników. No i jeszcze łazieneczka zostaje do zrobienia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 18.09.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Styropian przed wylewka w sypialni Wreszcie oczyszczone z gruzu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 18.09.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 I moje tujki Zapomnialbym w międzyczasie buduje ganek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 18.09.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Wreszcie posadzkaw sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 18.09.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 I łazienka: część wody już poprowadzona, jutro powinienem skończyć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.09.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Zawsze jak patrzę na prace innych to mam wrażenie ,że idzie to jakoś szybciej i sprawniej ... super oby tak dalej a zaraz się wprowadzicie. A ile satysfakcji będzie na sam koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 19.09.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Fakt. Szybko wam idzie Lubię takie dzienniki, jest co oglądać i co chwalić Ja też posadziłam swoje tujki tak blisko płotu, jednak sąsiad zaczął się burzyć, że ustawowo powinna być zachowana jakaś tam odległosć to przesadziłam je dla świętego spokoju, ale z sąsiadem odtąd tylko na 'dzień dobry" Bardzo podobają mi się wasze sufity, takie klimatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 19.09.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Tujki zasadziłem najpierw dalej od płotu a to akurat sąsiad poprosił zebym przesadził bliżej:)Sufity mam nadzieję, że dopiero będa wyglądały rewelacyjnie jak skuje tynk i oczyszczę cegłę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 19.09.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Kubelku przy Waszym tempie to ja ze swoim remontem się ślimaczę!! Mam nadzieję ,że wprowadzimy się pod koniec października!! Wiem, wiem na zime ale właśnie o to mi chodzi, chcę przezimować zobaczyć co boli mój domek, czy dam radę go dobrze ograć i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.09.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Podziwiam Dankan bez dwóch zdań i jesteś jak błyskawica , nam zajęło wszystko prawie dwa lata. I też czekamy na to co trzeba będzie zmieniać po zimie. Sąsiad cwany , Twoje tujki urosną , przejdą przez ogrodzenie to i on skorzysta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 19.09.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 To ci sie sasiad udał Nasz to za "Gospodarza Domu" chce robic (bo najbogadszy w dzielnicy) a to zwykly cieć (dla mnie ) Jak do pazdziernika chcecie wyrobic to ja tu bede dwa razy dziennie wchodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 19.09.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 do końca października, no oczywiście będę wszystko robił w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 19.09.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 no i oczywiscie wiele pewnie zostanie do zrobienia ale mam nadzieję, że warunki do zamieszkania będa w miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 19.09.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Moim zdaniem, te tuje powinny być dalej ze względów technicznych. Kiedyś urosną i mogą rozsadzić podmurówkę płotu. Po za tym EKSTRA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 20.09.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Teraz już rozumiem powód szybkiego zamurowania tego okna... dla mnie zrozumiały Moi sąsiedzi stwierdzili, że chcą okna, bo to właśnie przez drzwi będę im zabierać prywatność. Chyba w ogóle nie brali pod uwagę faktu, iż okno jest znacznie lepszym punktem obserwacyjnym niż drzwi. Ale, to już.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 20.09.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Moim zdaniem, te tuje powinny być dalej ze względów technicznych. Kiedyś urosną i mogą rozsadzić podmurówkę płotu. Po za tym EKSTRA. Zgadzam się. Za lat kilka będziecie musieli występować z wnioskami o usunięcie drzew do Urzędu bo zaczną Wam podnosić płot albo sąsiad zmieni zdanie i zaczną mu przeszkadzać przechodzące przez płot gałęzie itp. Kibicuję jeśli chodzi o październik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 20.09.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 heh, ja też podpisuję się co do kibicowania... mam tylko jedną prośbę - znajdź dla nas przynajmniej te 5 minut dziennie i coś napisz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 20.09.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Co do drzewek to są one niskopienne(dorastają do 3 m) i mają stosunkowo małe ukorzenienie więc problemu raczej nie powinno być!! Niemodna postaram się codziennie choć na chwilkę wpadać na forum ale na 100% obiecać nie moge, codziennie od rana do wieczora jestem na budowie włacznie z sobotą i niedzielą a po przyjeździe do domu padam na pysk. Kiedys usypiałem tak miedzy 24 a 1 w nocy, teraz do 22 nie moge dotrwać - masakra!!Na dzień dzisiejszy ganek jest prawie wymurowany!! Wodę planuje skończyc pojutrze, niebawem zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts