Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starej kuźni

Dankan

Recommended Posts

Przylazłam z rewizytą. Ale z taką formalną, bo wcześniej oczywiście podglądałam. Dankan, nie jest źle, jak Ty już posadzki lejesz. Znaczy, że remoncik zbliża się szybciutko ku kolorkom i kfiotkom, czyli ku końcowi. Macie bardzo klimatyczną chałupkę. Takie domy są nie do podrobienia i dlatego niepowtarzalne. :)

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy projekt budowlany ale on raczej niewiele wnosi w wykończenie!! Co do planów to niestety wszystko planujemy na bieżąco i co jakiś czas zmieniamy, sam do końca nie wiem co z tego wszystkiego wyjdzie:D.

Amalfi mam nadzieję, że kafle na podłogach zacznę kłaść na początku października!! Do tynków powoli sie przygotowuję, poosadzałem prowadnice i część narozników. No i jeszcze łazieneczka zostaje do zrobienia!!

Fakt. Szybko wam idzie :) Lubię takie dzienniki, jest co oglądać i co chwalić :lol2:

Ja też posadziłam swoje tujki tak blisko płotu, jednak sąsiad zaczął się burzyć, że ustawowo powinna być zachowana jakaś tam odległosć to przesadziłam je dla świętego spokoju, ale z sąsiadem odtąd tylko na 'dzień dobry" :p

Bardzo podobają mi się wasze sufity, takie klimatyczne :)

Teraz już rozumiem powód szybkiego zamurowania tego okna... dla mnie zrozumiały :)

Moi sąsiedzi stwierdzili, że chcą okna, bo to właśnie przez drzwi będę im zabierać prywatność. Chyba w ogóle nie brali pod uwagę faktu, iż okno jest znacznie lepszym punktem obserwacyjnym niż drzwi. Ale, to już....

Moim zdaniem, te tuje powinny być dalej ze względów technicznych. Kiedyś urosną i mogą rozsadzić podmurówkę płotu. Po za tym EKSTRA.

Zgadzam się. Za lat kilka będziecie musieli występować z wnioskami o usunięcie drzew do Urzędu bo zaczną Wam podnosić płot albo sąsiad zmieni zdanie i zaczną mu przeszkadzać przechodzące przez płot gałęzie itp. ;) Kibicuję jeśli chodzi o październik ;)

Pozdrawiam

Co do drzewek to są one niskopienne(dorastają do 3 m) i mają stosunkowo małe ukorzenienie więc problemu raczej nie powinno być!!

Niemodna postaram się codziennie choć na chwilkę wpadać na forum ale na 100% obiecać nie moge, codziennie od rana do wieczora jestem na budowie włacznie z sobotą i niedzielą a po przyjeździe do domu padam na pysk. Kiedys usypiałem tak miedzy 24 a 1 w nocy, teraz do 22 nie moge dotrwać - masakra!!

Na dzień dzisiejszy ganek jest prawie wymurowany!! Wodę planuje skończyc pojutrze, niebawem zdjęcia.