Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starej kuźni

Dankan

Recommended Posts

Więc tak - ganek już jest cały wymurowany, woda w łazience skończona. treaz zostało porowadzić wodę do bojlera na górze i do lazienki. W ganku zaczniemy powoli robic daszek, niestety prowizoryczny bo czasu i kasy mało. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zmieni sie w mój wymarzony dwuspadowy!!

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaka akcja była dzisiaj z oknem!! Coś pokiełbasiłem wymiary i okazało się, że za szeroki wymurowalem otwor więc trzeba było domurowac słupek. Spoko dalem radę!!

Plan jest taki: w poniedziałek szpryc a wtorek lub środa zaczynam tynki w salonie i kuchni, a zapomnialem napisac w kuchni woda też jest juz poprowadzona.

W przyszłym tygodniu planuję też wylać posadzkę w lazience i cos może z daszkiem mi sie uda w ganku.

Zosik nie wiem czy ganek będzie, aż taki klimatyczny jak chciałem bo nie wiem czy dam radę powalczyć z tym daszkiem dwuspadowym!!

Amalfi mam nadzieję, że prace będa szły jeszcze szybciej. Jak tylko skończę tynki w salonie i kuchni to będę zostawał tam na noc żeby więcej zrobić, czyli za dwa tygodnie czeka mnie niezłe lokum!!

Wiecie co jak jestem w naszej kuźni i pracuje to jakoś zmęczenia nie czuję i gubię się w czasie. Często żonka dzwoni do mnie i pyta kiedy wreszcie do domu przyjadę a ja w szoku, że juz ta godzina.

Zosik nic nie kupiłem ale ustalilismy jakie płytki do kuchni, jakie do przedpokoju i jakie panele do salonu!! Myślę, że za dwa tygodnie bede zaczynal kłasc kafle więc wstępne wybory były potrzebne!! Ostatnio często jestem w casto i leroy i miałem upatrzone i płytki i panele i najważniejsze co dzisiaj potwierdzilem żonce sie podbały. Czyli pełen sukces!!!:wiggle:

Kardamina nawet nie wiesz jak bardzo. Przeprowadzę się za max 1,5 miesiąca i uwierz, że jak się uprę to tak będzie. Kurcze żebym mial tam nocami robić!!