mobyk888 06.03.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam Mam problem w mieszkaniu w pokoju jest położona tapeta - raufaza, kilkukrotnie malowana, trzyma się bardzo dobrze, nie widać łączeń itd. ale chciałbym zrobić ściany na gładko, gdyż nie podobają mi się takie ściany. Moje pytanie brzmi czy można położyć gładź na raufazę? czy trzeba to zrywać, a to może być bardzo czasochłonne. Dodatkowo pod raufazą, podejrzewam że jest dość słaby tynk gdyż jest to niemal 100 letnia kamienica. a nie chcę sobie robić dodatkowej roboty syfu itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 07.03.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nie mam pojęcia, sam nigdy na tapetę nie kładłem gładzi. Tu masz podobny temat, tylko tez każdy ma inne zdanie, ale poczytaj http://www.planowo.pl/pokaz/981/jak_wygladzic_sciany_z_przyklejona_raufaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 07.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ....zrywaj cala tapetę...i potem gładź...jeśli wybierzesz inaczej...przekonasz się ze zrobiłeś źle po położeniu gładzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 07.03.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 połóż gładż - tapeta powinna po jakimś czasie odpaść razem z gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 07.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jeżeli tapeta jest dobrze przyklejona, można kłaść. Zacznij od jednej ściany jeżeli nie będzie wychodziło za dużo bąbli i szpachla wyschnie bez pomarszczeń to kładz dalej. W innym przypadku zrywaj bo szkoda nerów i materiału na wycinania i poprawiania odspojeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 07.03.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Kolego pompka , szpachelka i żegnamy sie z raufazą. Nie ma co ryzykować z lenistwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 07.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ja swego czasu widywalem raufazy gipsowane. ale ja tego nie polecam:) to w koncu papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobyk888 08.03.2011 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Obecnie to wygląda tak jakby ta rauzafa stanowila tynk, przy próbie odrywania odchodzi w kawałeczkach mniej więcej wielkości małego paznokcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobyk888 09.03.2011 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ok problem się rozwiązał, gładź może i by wtrzymała, ale sprobowalem ja na mokro nieco i ślicznie odchodzi w ładnych dużych sztywnych po farbie płatach ;] a tam gdzie trudniej to więcej wody i heja! dziekuje za podpowiedzi ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 10.03.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 To wczesniej próbowałeś na sucho??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts