Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!Rozważamy z mężem budowe wg projektu Praktyczny 4a.Jednak mamy kilka wątpliwości,może ktoś z Państwa miał podobne i udało mu się je rozwiązać...

1.malutka kuchnia-czy jest jakiś niedrogi sposób na jej powiększenie?

2. balkon nad wykuszem-fajnie byloby zmiescić na nim chociaż niewielką suszarkę na ubrania lub pościel,projekt chyba tego nie przewiduje...

3.dziwne schodki do łazienki i kotłowni-czy można zrównać poziomy pomieszczeń i garażu?

Z góry dziękujemy za wszelkie sugestie !

• 2 weeks później...
Witam!Rozważamy z mężem budowe wg projektu Praktyczny 4a.Jednak mamy kilka wątpliwości,może ktoś z Państwa miał podobne i udało mu się je rozwiązać...

2. balkon nad wykuszem-fajnie byloby zmiescić na nim chociaż niewielką suszarkę na ubrania lub pościel,projekt chyba tego nie przewiduje...

3.dziwne schodki do łazienki i kotłowni-czy można zrównać poziomy pomieszczeń i garażu?

1 Dom jest ogromny, osobiście rozmyślam jakby cokolwiek pomniejszyć...;) Powiększyć zawsze można...

2 Balkon przy adaptacji powiększyć to też nie problem- co za tym idzie? zwiększy Ci się jadalnia

3 Architektem nie jestem, ale aby nie zmieniać konstrukcji dachu to zmniejszy się Wam wysokość pomieszczenia nad garażem

Witam.

Czy byłaby możliwość zobaczenia projektu praktyczny 4a na żywo?

Jestem z Krakowa, ale jestem w stanie nawet na drugi koniec Polski pojechać aby go zobaczyć :)

Interesuje mnie również wycena do stanu surowego otwatego, lub zamkniętego.

Dziękuję i pozdrawiam!

Łukasz

Praktyczny 4 stoi w stanie surowym zamkniętym w Siedlcach woj.mazowieckie - ze zmianami w projekcie, ale generalnie przestrzennie można zobaczyć . Ja z kolei zaczynam budowę Praktycznego 4A na wiosnę w okolicy Siedlec, jestem na etapie wylanych ław fundamentowych. Wprowadzaliśmy zmiany do projektu, ale ciągle pomysły przychodzą nowe do głowy - na szczęście ławy wylane wiec już mamy ograniczenia, inaczej byśmy chyba nigdy nie zaczęli z tymi zmianami...

Jeśli ktoś używa programu Sweet Home 3D to mogę podesłać model 3D, który w pewien jesienny weekend wprowadziłem do programu i parę kwestii może pomóc w przemyśleniu, bo widać przestrzennie wszystko. Można wstawiać meble i generować widok 3D z teksturami - pomocne jeśli sami będziecie planować wnętrze.

Mogę też wysłać rzuty w pdf na maila - zainteresowanych proszę o pisanie na PW.

• 2 weeks później...

1. nam się wydaje, że kuchnia jest spora, byliśmy ostatnio w Ikea i akurat była urządzona kuchnia o podobnych wymiarach, wyspy tam nie wstawisz ale naprawdę jest dużo miejsca.

2. projekt nie przewiduje w ogóle tam balkonu, można go oczywiście stworzyć i wydaje mi się, że suszarka się zmieści

3. te schodki różnicują wysokość, garaż masz niżej i jeśli wjazd na działkę masz stosunkowo blisko domu to im niżej garaż tym lepiej wygląda kwestia spadku terenu od garażu do wjazdu (mniejsza różnica wysokości), im wyżej masz część domową tym bardziej izolowana jest od zalegającego śniegu (szczególnie wązne przy szybach) i spływającej wody. Pozdrawiam

• 2 months później...

Witam ,

Jest tu ktoś , lto wybudował dom PRAKTYCZNY 4a i podzieliłby się zdjęciami z inwestycji ? albo jest w Okolicach Krakowa żeby podjechac zobaczyć? Ja buduje 4A w O okolicach Nowego Targu jestem na etapie zalewania płytyt nad garażem . Było sporo zmian i jeszcze będzie , dlatego jestem ciekaw czy dobrze kombinuje :)

Będe wdzieczny za wiadomośc PRIV .

Pozdrawiam

• 3 months później...