kemoth 21.02.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Wydaje mi się, że tak, wiec finalnie nic w fundamentach nie zmieniam. Mam jeszcze jedną zagwozdkę odnośnie stropu.Zrobić lany według projektu czy teriva. Zmienialiście strop na teriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BGDM 24.02.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 BGDM a orientowałeś się mniej więcej jaka jest różnica w kosztach przy zrobieniu fundamentów według projektu a po ich lekkim odchudzeniu? . niestety nie pamiętam ile miało być taniej, co do stropu to zrobiliśmy strop lany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skoora 25.02.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Wydaje mi się, że tak, wiec finalnie nic w fundamentach nie zmieniam. Mam jeszcze jedną zagwozdkę odnośnie stropu. Zrobić lany według projektu czy teriva. Zmienialiście strop na teriva? Nie ma wielkiej różnicy przy słabszych fundamentach, nie pamiętam kwoty, ale biorąc pod uwagę późniejszą pracę budynku, myślę że warto pozostać przy oryginalnych z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skoora 25.02.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Wydaje mi się, że tak, wiec finalnie nic w fundamentach nie zmieniam. Mam jeszcze jedną zagwozdkę odnośnie stropu. Zrobić lany według projektu czy teriva. Zmienialiście strop na teriva? Co do stropu to cały mam na terivie, zlikwidowałem pokój na dole podobnie jak MOTOR. Dwa podciągi w miejscu ścian i nie było żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blue.44 13.05.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Witaj BGDM super fotki. Bardzo podoba mi się aranżacja kuchni i salonu. czy możecie umieścic jeszce parę fotek dolnej łazienki czy jadalni. dziękuję > Pozdrawiam. Cieszę sie że już kończycie ja dopiero zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złódzkiego 08.07.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Witam Ja również planuje zakup tego projektu, jednak dół musze troszke przerobić. Czy buduje już ktoś ten domek w woj, łodzkim lub ościennym, chciałbym zobaczyć go na żywo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 18.08.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam my budujemy a wlasciwie zaczynamy wykańczanie praktycznego pod Wrocławiem ,dokonalismy dos duzo zmian w projekcie ,chyba janwazniejszy to likwidacja gabinetu i wysuniecie podcienia na rowni ze sciana mamy dwa duze okna po 2,7 w salonie ,otwarte schody co daje duzo jasna przestrzen ,na górze tez pokój nad garazem podzielilsmy na dwa pomieszczenia gabinet i moja pralnie ,pom gosp ,na pietrze 3 sypilnie i duza łazienka ,kotłownia gazowa w grazu ,dom prezentuje sie bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa02 13.03.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam wszystkich budujących Praktycznego 4. Czy ktoś z Was widział nową wersję 4a? Co myślicie o zmianach wprowadzonych przez pracownię? Jesteśmy na etapie wyboru projektu i na 99% wybierzemy Praktycznego ale szukam podpowiedzi. Czy ktoś buduje w okolicach Bielska-Białej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa02 13.03.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam, czy mogę prosić o przesłanie kilku zdjęć na priv? nie otwierają mi sie załączniki a ciekawi mnie wygląd domu w środku i na zewnątrz po naniesionych zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmich 16.03.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam.My również rozpoczęliśmy budowe Praktycznego 4 po adaptacji pod Krakowem. Chętnie obejżałbym wykonania tego projektu w realu. Jeśli jest ktoś chętny podzielić się fotkami z waszego praktycznego to poproszę na priv. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BGDM 20.06.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 tak jak pisałem wcześniej naszą największą bolączką było przegrzewanie się domu przez wielkie szyby, mamy fatalnie ulokowowany dom jeżeli chodzi o słońce, rano świeci w wielkie okno w kuchni, w południe w wielkie okna w wykuszu a wieczorem w wielkie okna z tyłu. Gorzej się nie dało ulokować domu Podjęliśmy decyzje o wymianie szyb na system Pilikngton Suncool i to była dobra decyzja, w upały w domu nie jest już 30-32 stopnie ale ok 25 stopni, różnica jest bardzo zauważalna, budującym ten dom polecam zastanowić się czy nie lepiej odrazu zainwestować w te szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya89 24.06.2015 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 tak jak pisałem wcześniej naszą największą bolączką było przegrzewanie się domu przez wielkie szyby, mamy fatalnie ulokowowany dom jeżeli chodzi o słońce, rano świeci w wielkie okno w kuchni, w południe w wielkie okna w wykuszu a wieczorem w wielkie okna z tyłu. Gorzej się nie dało ulokować domu Podjęliśmy decyzje o wymianie szyb na system Pilikngton Suncool i to była dobra decyzja, w upały w domu nie jest już 30-32 stopnie ale ok 25 stopni, różnica jest bardzo zauważalna, budującym ten dom polecam zastanowić się czy nie lepiej odrazu zainwestować w te szyby Witam na forum wszystkich Praktycznych My budujemy w zachodniopomorskiem. Zakupiliśmy wersję lustrzana projektu i jesteśmy już po wylaniu fundamentów, teraz będzie czas na układanie bloczków fundamentowych. Kwestie stron świata wydaje mi sie, że przemyslelismy, bo działka jest z wejściem od południa, wiec słońce będzie wpadać przez okno w kuchni a popołudniem rozjaśni jadalnię i salon przedzierając się przez duze okno w jadalni. Mam nadzieje ze unikniemy upałów i będzie to dobre rozwiązanie Zamierzamy wprowadzić następujące zmiany: - łazienka na parterze przesunięta do kotłowni -kotłownia zostaje w łazience - zrobimy tylko piec kondensacyjny na gaz - wejście do tejże łazienki przesunięte pod schody, których bieg odwracamy, dzięki czemu uzyskamy więcej przestrzeni. -schody zrobimy otwarte, drewniane, prawdopodobnie dywanowe - przejście z domu do garażu obok wejścia do łazienki, wejście do gabinetu także przesunięte w tenże powstały hol, naprzeciw schodow, aby nie wychodzić z gabinetu bezpośrednio na salon. Tym samym powiększamy przestrzeń na rtv. - w gabinecie zmiana okna na duże, takie trochę panoramiczne, w poziomie (wymiary prawdopobnie 235cmx110cm), bez wyjścia na taras w celu uzyskania miejsca pod tym oknem na siedzisko, biurko itp. -likwidujemy kominek przez co powiększa się troszkę kuchnia -dodajemy dwa male okienka w garażu, równolegle do dwóch okien które zrobimy w pokoju nad garażem - w pokoju nad garażem wydzielamy nasza sypialnie z łazienką i garderoba oraz wstawiamy 2 okna zamiast jednego - pokój o wielkości 12,5 m2 przeznaczamy na pralnio-suszarnie-prasowalnie -pokoje dzieci: 15,4 m2 oraz 12,4 m2 pozostają bez zmian - łazienka dzieci pozostaje bez zmian (ta 5,8m2) - garderoba i łazienka która wychodziła z okolo 15-metrowego pokoju zostaje połączona w jedno pomieszczenie z którego chcielibyśmy zrobić dużą wspólna garderobę o wielkości 10,2m2 Powstaje jeden problem. Strop w projekcie jest żelbetowy, a projektanci 'puścili' kanalizację z łazienki 5,8m2 na lekkim spadzie stropem w kierunku bodajże miejsca gdzie w projekcie idzie komin. O ile zdarzylismy się zorientować takiego rozwiazania w tego typu stropie nie mozna zastosowac. Jak u Was rozwiazaliscie tę sprawę? Druga rzecz - jak wykonaliscie ten śmieszny balkono-wykusz nad jadalnią? Nie macie z nim żadnych problemów? BGDM - bardzo pięknie wykonczyliscie dom. Czy posiadacie lub może ktoś jeszcze z tego forum więcej zdjęć z ukończonej budowy? Jaką dachówkę polozyliscie? Podzielcie się wrażeniami użytkowania, a może natkneliscie się na jeszcze jakieś uhybienia w projekcie które zmieniliscie? Liczymy na dobre rady Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
absurda 17.07.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witam, my zamierzamy budować praktycznego4 w Szczecinie. Baaaaaaaaaardzo prosimy o kontakt kogoś, kto postawił ten dom w naszym województwie/okolicy. Czy istniałaby możliwość zobaczenia go live, chociażby zza płota? : ) Pozdrawiam gorąco : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartto 13.09.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam Czy jest jakaś opcja zobaczyć ten Twój dom wg projektu Praktyczny 4 ?Jesteśmy z Tarnowa i przymierzamy się do budowy wg projektu Praktyczny 4A i chcielibyśmy zobaczyć jak on wyglada.... Jeśli się da to proszę o info na priv[email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartto 13.09.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam. My również rozpoczęliśmy budowe Praktycznego 4 po adaptacji pod Krakowem. Chętnie obejżałbym wykonania tego projektu w realu. Jeśli jest ktoś chętny podzielić się fotkami z waszego praktycznego to poproszę na priv. Pozdrawiam wszystkich budujących. Witam Czy jest jakaś opcja zobaczyć ten Twój dom wg projektu Praktyczny 4 ? Jesteśmy z Tarnowa i przymierzamy się do budowy wg projektu Praktyczny 4A i chcielibyśmy zobaczyć jak on wyglada.... Jeśli się da to proszę o info na priv [email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluerain23 01.11.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Witam Wszystkich.Czy budował ktoś ten PIĘKNY DOMEK z piwnicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmich 04.12.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam Wszystkich. Czy budował ktoś ten PIĘKNY DOMEK z piwnicami? Witam. My wybudowaliśmy na podstawie praktycznego 4 częściowo podpiwniczony domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluerain23 13.12.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Witam Dzięki za odpowiedźGdzie zrobiliście wejście do piwnicy i czy był duży problem z "przeróbka" projekty co do oryginału?Ja chce zrobić piwnicę pod całym garażem ale nie wiem gdzie zrobić wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga_kz 17.12.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Witam, czy ktoś buduje lub już wybudował Praktyczny 3a lub 4a i udostępni do pooglądania ?? Będę wdzięczna za odpowiedz, bo wolę przed zakupem projektu zobaczyć układ na żywo[email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolek_p 05.02.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam,Właśnie kupiliśmy projekt Praktyczny 4A. mamy wstępny pomysł na domek, ale jeżeli byłby ktoś tak miły i podesłał zdjęcia z urządzonego domu to byłbym wdzięczny [email protected]. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts