zarybob 07.03.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam Chciałbym kupić dom do remontu. Nie znam się na budowie domu, wiec was proszę o pomoc. Na zdjęciach jest dom parterowy do którego dobudowano poddasze. Nie widzę wylanego wieńca i murłaty, czy takowe powinny być? Właściciel zasłonił miejsce styropianem wokoło domu twierdząc że dzięki temu napoddaszu jest cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 08.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) zleć wykonanie ekspertyzy - koszt niewielki 2-3 tys w porównaniu do kosztu domu który wygląda... jak do rozbiórki a nie remontu.Właściciel posiada jakąkolwiek dokumentacje z widocznych przebudów? Czy raczej była to partyzancka samowolka budowlana (na taką wygląda) - kupując coś takiego narażasz się na karę finansową. Edytowane 8 Marca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 08.03.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ale masakra :-/ ile za toto chcesz zapłacić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 08.03.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 UPS pewnie kosztuje to ponad 100 tysięcy Zresztą nieważne ile to i tak drugie tyle musisz dołożyć na doprowadzenie tego do stanu przyzwoitości. No chyba że działka bardzo atrakcyjna Zajrzyj do mojego dziennika. Dom który kupiłem był w podobnym stanie tylko, że nie miał nić nadbudowane. Oczywiście kilka lat przestoju pozbawiło go okien itd. Miałem doradców, którzy proponowali mi zrobić stelaż w środku na ścianach położyć płytę KG i będzie bardzo tanio i komfortowo P.S. Ten dom kupowałem z racji działki na której stał. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts