Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Odp. 1. George Stephen

Odp. 2. Lubię grillować, bo ...grillowanie zbliża ludzi!!!!!!!! Lubię zjeść coś dobrego w dobrym towarzystwie. A na magiczne hasło "GRILL!" wszyscy się stawiają w komplecie, bo kto nie chciałby spędzić mile czasu na świeżym powietrzu:-) Na myśl o grillu przypomina mi się pierwszy grill skonstruowany przez mojego tatę z bębna do pralki. Nie muszę dodawać, że takich grilli było potem wokoło sporo :-)

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odpowiedź na pytanie I: George Stephen był wynalazcą grilla z pokrywą.

Odpowiedź na pytanie II: :Lubię grillować, bo ... zgrillowaniem kojarzy mi się cudowny zapach lata, za którym bardzo już tęsknię i wspaniały czas na spotkania z przyjaciółmi w moim ogrodzie, wspólna radość przygotowywania przysmaków, boski zapach grillowanych warzyw i moich ulubionych szaszłyków, który unosi się hen daleko, a sąsiadom tak pracują ślinianki, że szukają każdego pretekstu, żeby nas odwiedzić. Dzięki grillowaniu mój ogród wypełnia się gwarem rozmów, śpiewów i nigdy nam się ten rytuał nie znudzi.

Edytowane przez Enya
warsztaty

1. George Stephen

2. Bardzo lubię grillować bo to fantastyczny sposób aby spędzić czas wspólnie z rodziną lub znajomymi. Dzieci biegają, dorośli mają czas aby porozmawiać i pośmiać się. Każdy jest w dobrym nastroju. U mnie zawsze jest tak, że dzieci i dorośli bawią się razem. Każdy jest uśmiechnięty a każda wspólnie spędzona chwila na zabawie z dziećmi-BEZCENNA!!!!

Odp. nr 1 grill z pokrywą został wynaleziony przez Georga Stephena.

Odp. nr 2 : Lubię grillować, bo chwile spędzone przy grillu to najlepsze chwile w mym życiu.Grill to bowiem świetna okazja do spotkania ze znajomymi,posiedzenia na świeżym powietrzu,podelektowania się pięknem przyrody.Lubię grillować bo uwielbiam smak czosnku z grilla,skrzydełek i saszłyków a poza tym grill jednoczy naszą rodzinę bo każdy go lubi i na hasło grill zawsze cała rodzinka gotowa jest do pomocy :)

A ja powiem tak: NIE MAM POJĘCIA KTO WYNALAZŁ GRILL Z POKRYWĄ , ALE GO POZDRAWIAM BO GRILL Z POKRYWA TO DOBRY GRILL:P

a dwa: LUBIĘ GRILLOWAĆ BO LUBIĘ JEŚĆ PYSZNOŚCI Z GRILLA A DO TEGO GRILL TO POWIEW WAKACJI DLATEGO LUBIĘ GRILLOWAĆ CAŁY ROK ŻEBY CIĄGLE CZUĆ SIĘ JAK NA WAKACJACH

pozdrowienia dla redakcji:)

1. George Stephen wynalazł pierwszy grill z pokrywą w 1952 roku .

2. Lubimy grillować ponieważ spotykamy się z przyjaciółmi i z rodzinka ja gram na akordeonie , gitarze śpiewany biesiadne piosenki jest super !!! przyrządzamy różne potrawy rybki , karczki , skrzydełka itd..

NIE MA TO JAK LATO !!!!

http://www.youtube.com/user/codzisnaobiad?v=L2ym_YgK2ns&feature=pyv&ad=6528476313&kw=grillowanie&gclid=CIq86MWPxKcCFUsQfAodZEoQDw

1. George Stephen

Lubię grillować bo gdy grilluję*

panią na włościach się wtedy czuję

Z bębna od pralki mam grill zrobiony

Bo nie stać mnie na model wymarzony

Kiełbaska z grilla lub też karkówka

Nie wygra z Nimi najlepsza kremówka!

Lubię grillować bo gdy grilluję*

to każdy mężczyzna prawie wariuje

Dookoła unoszą się nieziemskie zapachy

Nic tak nie działa jak zapach grillowanej kiełbachy

1. George Stephen

ale ja mam swoją koncepcję:

Kultowy grill z pokrywą ma swój początek gdzieś w Ameryce lat pięćdziesiątych. Mniej więcej wtedy świat usłyszał o istnieniu ufo. Opinia publiczna żyła raportami naocznych świadków o fascynujących zjawiskach o charakterze kulistym. Płynąc na fali zbiorowych halucynacji, znany designer i wynalazca sosów opracował pewną rewolucyjną bryłę.

Był to piękny, pękaty grill z doskonałą pokrywą, chroniącą skwierczącą zawartość przed skutkami promieniowania kosmicznego. Urządzenie z wydajnym rusztem i pojemnym paleniskiem zawładnęło wyobraźnią społeczeństw. Dotychczasowi konsumenci tradycyjnego barbecue śnili o stekach i faszerowanych pomidorach skrytych pod czaszą grilla. Nie wiadomo, czy to głodne myśli zjadaczy chleba krążyły wokół grilla, czy też grill krążył w ich myślach…. w każdym razie grill z pokrywą stał się częścią krajobrazu niczym ufo i pioruny kuliste, z tą tylko różnicą, że był bardziej uchwytny.

2. Lubię grillować, bo zatapiam się chmurze wyrafinowanych zapachów, które są przedśpiewem tego, co za chwilę będę jadła. Po poderwaniu pokrywy grilla fala aromatu zalewa moje zmysły. Zachwycam się śladem dymu w grilowanych warzywach, brązowymi prążkami ryby z rusztu i przypieczoną skórką mięsiwa. Ten szczególny smak w potrawach zamyka słoneczne lato w jednym ulotnym momencie, do którego tęsknię późną jesienią.

wybieram grill

Dzięki za super inspirację na poczatku sezonu grillowego!!!

1. Wynalazcą grilla z pokrywą jest George Stephen

2. Lubię grillować bo zapach jaki rozchodzi się po oklicy przyciąga sąsiadów i znajomych na wspólne biesiadowanie. Za każdym razem rodzą się nowe pomysły co można na grillu przyrządzić a zarazem jakąś nalewka zakropić....

1. Wynalazcą grilla z pokrywą jest George Stephen

2. Lubię grillować bo zapach jaki rozchodzi się po oklicy przyciąga sąsiadów i znajomych na wspólne biesiadowanie. Za każdym razem rodzą się nowe pomysły co można na grillu przyrządzić a zarazem jakąś nalewka zakropić....

Matko jedyna, cztery lata temu się zalogowałeś by grillem cię skusili do napisania pierwszego postu??? Nie wstydź się, pisz śmiało.:)

AD.1------George Stephen oczywiście.......chociaż dopóki nie odnalazłam odpowiedzi chciałam napisać, że ktoś kto nie lubił spalonego i suchego mięska:)

AD.2.Lubię grillować bo....mam wtedy pełne pole do popisu. Na obiad mąż nie pozwala mi eXperymentować:) Zawsze siadamy razem lub ze znajomymi i wyłączamy się od codziennego wyścigu szczurów:) A poza tym grill jest zdrowszy niż schabowy, więc jemy aż brzuchy bolą:)

Matko jedyna, cztery lata temu się zalogowałeś by grillem cię skusili do napisania pierwszego postu??? Nie wstydź się, pisz śmiało.:)

Odpowiedział na konkurs.Redakcja nie określa wymogów konkursowych odnośnie kiedy się zalogowaliśmy.Forowicz sobie to wychwycił i bierze udział.Ty z grillowania to tylko talerz i sztućce?

Pytanie nr. 1

George Stephen

Pytanie nr. 2

Lubię grillować bo ...

L - ubię jeść

U - daje się wszystko

B - ardzo dobre sałatki goście przynoszą

I - mpreza zawsze jest na maksa

Ę - miĘso jest z grila najlepsze

G - rilowanie to sztuka

R - uszt, daje niezły wycisk przy czyszczeniu

I - dealne jedzonko z niego wychodzi

L - ubie wieczory z przyjaciółmi

L - ato

O - szalałem na punkcie rybki z grila

W - ęgiel drzewny

A - petyt dopisuje

Ć - my zlatują się wieczorem

B - rykiet

O - rganizacja grila jest łatwa

.

.

.

Kurcze!!! Ktoś wcześniej też w tym stylu napisał - tylko lepiej...

Znowu nic nie wygram...

Pytanie nr. 1

George Stephen

Pytanie nr. 2

Lubię grillować bo ...

L - ubię jeść

U - daje się wszystko

B - ardzo dobre sałatki goście przynoszą

I - mpreza zawsze jest na maksa

Ę - miĘso jest z grila najlepsze

G - rilowanie to sztuka

R - uszt, daje niezły wycisk przy czyszczeniu

I - dealne jedzonko z niego wychodzi

L - ubie wieczory z przyjaciółmi

L - ato

O - szalałem na punkcie rybki z grila

W - ęgiel drzewny

A - petyt dopisuje

Ć - my zlatują się wieczorem

B - rykiet

O - rganizacja grila jest łatwa

.

.

.

1. George Stephen.

2. Lubię grilować bo zawsze jest lepsze to co nieosiągalne. Mieszkam w bloku i na grila mogłam się załapać tylko do znajomych. Ale od roku mam działeczke i wszystko się zmieni. A co najlepsze jest w grilowaniu? Spotkania z rodziną i znajomymi. Chwile które możemy spędzić razem w tym zabieganym świecie.

Szkoda że nie można dodać zdjęcia bym wkleiła z najlepszego grilowania w moim życiu. Podróżowałam z chłopakiem po Polsce, jechaliśmy nad morze. Zrobiliśmy sobie przystanek w Zatoce Puckiej. Gril (jednorazowa tacka) nad zatoką przy zachodzącym słońcu. Niezapomniane wspomnienie. A jak smakowało.:D