ezop9 11.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam, grill z pokrywą wynalazł niejaki George Stephen. A LUBIĘ GRILOWAĆ BO: to oznacza że mam wolne, że moge spedzić czas z rodziną, znajomymi, mogę posiedzieć przy swojej budowie i popatrzeć co przez cały dzień "pobudowałem", mogę z ojcem zastanowić sie co będziemy robić jutro, no i oczywiście moge pochwalić sie swoimi dolnościami kulinarnymi. Mogę zaszkodzic swojej wątrobie, mogę kolnejnego dnia mieć wurzuty sumienia, że tyle zjadłem, mogę jeszcze wiele innych rzeczy przy grillu robić, o których nie będę pisal bo to za przeproszeniem nie Wasza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuju 11.03.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1. George Stephen 2. Lubię grillować bo uwielbiam spotkania w towarzystwie, wsród fajnych ludzi, dobrej muzyce a czasem także i spiewie Lubię też przed grillowaniem przygotowywać różne smakołyki na grilla, które robię sam z gotowych produktów to tylko kiełbaski. pozdrawiam wszystkich i życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.03.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ctrl +C and CTRL+V i wychodzi George Stephen.a na to drugie to w połowie lutego, gdy siedziałem sobie na tarasie w moim ulubionym krześle sącząc zimne piwko prawie oplułem się ze smiechu na widok sąsiada, który ubrany w zimową kurtkę ,z głową nakrytą kapturem grillował na swoim tarasie kiełbasę śląską. Naciagnąłem głębiej czapkę i rękawiczki, szybko dopiłem moje zimne piwko i pobiegłem poinformować żonę, że sezon już rozpoczęty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrewers 11.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1. Grill z pokrywą wynalazł George Stephen.2. Lubię grillować, bo przy grillu jest miła atmosfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
22kika22 11.03.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 pewnie nie bede orginalna, ale co tam 1. Kto wynalazł grill z pokrywą? George Stephen 2. Lubię grillować bo.... - to sprawdzony sposób na miłe spędzenie czasu z rodzina i przyjaciółmi, - to relaks i odpoczynek po ciężkim dniu, - to niepowtarzalny smak potraw z grilla, za którymi tęskni się przez cala zimę;(bo grill elektryczny to jednak nie to samo) - to zdrowe jedzonko, - nic tak nie smakuje jak zimne piwko i grillowana kiełbaska, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macies 11.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1. George A. Stephen2. Lubię grillować bo to grill to najfajniejsza przenośna patelnia na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.03.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 tylu osobom Redakcja narobiła smaku na grillowanie... a tu pada..... żeby weekend był słoneczny i ciepły może odpalimy ruszty! tego wszystkim i sobie życzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onlyme30 11.03.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1. George Stephen2. Lubię grillować bo dzięki temu mam nowe pomysły na pyszne i chrupiące dania i czuję ten błogi zapach rodzinnego, ogrodowego grillowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juliett 11.03.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1. George A. Stephen 2. Lubię grillować, bo grillowanie to smaczna kolacja, a nawet śniadanie. Obiad także jeśli chcesz i tak jak ja lubisz jeść. A teraz przestańmy głupoty pleść i oddajmy grillowi cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpisk 11.03.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1.George A. Stephen 2 ...bo lubię jeść zwłaszcza gdy śmierdzę dymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafik 77 11.03.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Odpowiedz 1 : George StephenOdpowiedz 2: Lubię grillowac bo, grillowanie to najlepsza rzecz jaka mogła spotkac człowieka XIX wieku, to wspaniały czas kiedy można spędzic go z rodzina lub znajomymi, to wspaniała rzecz przy której można zapozna swoich sąsiadów i bo można na grillu rozwinąc swoje zdolności kulinarne przy których można napic się zimnego piwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOLA1 11.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 1. George Stephen.2. Lubię grillować bo się w tym lubuję. Moja żonka najpierw mięsko i warzywa marynatą zaczaruje. Następnie to wszystko na ruszcie ląduje. I tak się ten komplet piecze i skwierczy, że cała okolica to na pewno czuje. A na koniec powiem wam, ja do tego piwko mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robo_23 11.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Wynalazca to George Stephen Zaś grilowć lubię bo lubię smacznie jeść i daje mi to frajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 11.03.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 George Stephen.Lubię Grillować bo Grillować Lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek1111 12.03.2011 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 1.George Stephen był wynalazcą grilla z pokrywą.2.Lubię grillować, bo nic tak nie odda smaku potraw jak naturalny dym i ogień- koniecznie z drzew liściastych.Jest to niepowtarzalna i fantastyczna kulinarna przygoda, która jest wędrówką w nieznane smaków i doznań, bo nigdy nie jest to ta sama droga.P.S.Mam grilla zrobionego z ... żeliwnej (kiedyś były one montowane w WC) spłuczki. Dzięki temu, że jest żeliwna, można w niej (spłuczce) upiec nawet ziemniaki w popiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 12.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 1)George Stephen 2) bo lubię gdy moje potrawy pachną dobrą zabawą i wolnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaS1719506900 12.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 1.George Stephen2.Bo kiedy się grilluje zawsze jest wesoło i przyjemnie, to czas spędzony w dobrym towarzystwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edlem 12.03.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!!!Jak to dobrze że George Stephen zainspirowany boją wynalazł pierwszy gril w kształcie kuli wyposażony w pokrywę, bo dzięki niemu i my możemy smacznie grilować.....Bardzo Lubię grilować bo jest to czas kiedy możemy spędzać go wspólnie z całą rodziną i przyjaciółmi. Wszyscy uwielbiamy dobre i zdrowe jedzonko a kiedy można do niego zasiąść na świeżym powietrzu to jest największa frajda. Uwielbiam patrzeć na biegające dzieciaki po ogrodzie które przybiegają umorusane do stołu i z niecierpliwością czekają na pyszną kiełbaskę czy rybkę z grila. Grilowanie to smaczny czas samych przyjemności! Pozdrawiam smacznie... Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LEXI 12.03.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Odpowiedź na pytanie nr 1: Grill z pokrywą wynalazł George Stephen, amerykański wynalazca, przedsiębiorca i założyciel firmy Weber-Stephen Products Co. To właśnie jemu przypisuje się wynalezienie grilla z pokrywą (Czajnik Weber), którego sprzedaż rozpoczęła się w 1952 roku - więc 59 lat temu ...mimo swego podeszłego wieku (prawie emerytalnego) grill ten jest ciągle modny i praktyczny. Odpowiedź na pytanie nr 2: Lubię grillować bo ... grillem zajmuje się mąż - ja jestem obsługiwana, mam czas na dłuuuuuuuuuuuugie rozmowy z zaproszonymi gośćmi, psiakami , które czyhają na swój kęs, tańcami na trawie przy góralskiej muzyce itp. ukoronowaniem takich spotkań jest ZAWSZE pyszne jedzenie...warzywa, owoce, mięsko, ryby, chleb - grillujemy co się da i ciągle odkrywamy NOWE możliwości takiego grilla-czajnika. pozdrawiam i życzę smaczego-okopconego grillowania Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puderniczka 12.03.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 1.George Stephen 2.Lubię grillować bo niezapomnianym wydarzeniem jest na warsztatach Pascala Brodnickiego umorusanego w tłuszczu obserwować .Chętnie dostałabym całuska od sławnego merdającego ogonkiem Kluska .Nawet gdy kaleczy Nasz język bo pochodzi z Lille to uczy Nas jak z rodziną można spędzać w kuchni piękne chwile .Gotowanie całą Polskę jednoczy i otwiera na nowe smaki podniebienie i oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts