Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

1. Kto wynalazł grill z pokrywą? George Stephen

George-Stephen.jpg

2. Lubię grillować bo ….

Grilowanie to pasja, umiejętność rozwijania swoich zdolności kulinarnych. Grilowanie to zdolność, jak śpiew i taniec. Ja myślę, że taki włśnie talent posiadam. Uwielbiam prygotowywać pysznego pstrąga czy karkówkę w ziołach. A smażenie na ruszcie?- ten zapach czaruje sąsiadów i ściąga ich do mnie niczym magnes. Grill to mój sposób na relaks i wypoczynek. Zawsze kojarzy mi się z latem i wspólnymi nasiadówkami ze zajomymi. Właśnie dlatego to uwielbiam.

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1. Grill z pokrywą wynalazł George Stephen.

2. Lubię grillować, bo nie ma nic przyjemniejszego niż przygotowywanie posiłków na dworze, gdzie panuje kompletny luz, nie muszę się przejmować zachlapaną podłogą, okruchami pod stołem ani też rozgardiaszem, który potrafi panować w kuchni. Dzieci też spokojniej jedzą widząc, że zrelaksowana mama nie denerwuje się za każdy kawałek, który spadł pod ławkę czy wylany na trawę napój. Grillowanie to jedna z niewielu chwil w tygodniu, które możemy spędzić całą rodziną razem. A wieczór z przyjaciólmi przy grillu, to w dzisiejszych zapracowanych czasach naprawdę szczyt luksusu, na który coraz częściej staramy się sobie pozwolić. W naszym nowiutkim ogródeczku niestety brak jeszcze grilla, ale jak tylko będzie, od razu zaczynamy sezon i zaprosimy wszystkich przyjaciół na wielkie otwarcie! :)

1.Grill z pokrywą wynalazł George Stephen.

2.Lubię grillować, bo wiosną i latem w domu nie siedzimy, więc na taras blade ciałka po zimie przenosimy. Czy to słońce czy to deszcz – na powietrzu jeść się chce! Po zimie za grillem tęsknimy, więc często biesiadujemy. Grillowanie udka i skrzydełka to przyjemność dla naszego podniebienia wielka.

Grillujemy do jesieni, z grilla dymek sobie dmucha, a my mamy raj na ziemi i szczęście na twarzy w postaci uśmiechu od ucha do ucha!

Przesyłam odpowiedzi na pytania, które wskutek opieszałości własnej zamieściłem w komentarzach pod nazwą "Marcin", w zakładce "Tarasy, balkony".

Ad 1 Grilla z pokrywą wynalazł George Stephen

Ad 2

Lubię grillować, bo to realizacja kulinarnego pragnienia,

A także uczta wystawiona na cześć najbliższych podniebienia.

Wspaniały aromat grillowanej kiełbaski piwem polewanej,

Sprawi, że spotkania przy grillu na długo będą pamiętane.

To doprawdy najprzyjemniejsza chwila,

Gdy symfonia zapachów unosi się znad grilla.

Grillowane kiełbaski, grillowane karkóweczki,

A stolik, przy grillu ugina się od nie jednej „sałateczki”.

A jeśli ktoś na przykład cierpi na nadwagę,

Niechaj na grillowane warzywa zwróci swą uwagę.

Od poniedziałku do piątku każdy z nas powinien pracować.

A w sobotę lub niedzielę odpoczywając grillować.

Warto na zorganizowanie grilla się zdobyć,

By razem ze sobą, w piękny dzień pobyć.

W życiu każdego mężczyzny przychodzi taka chwila,

Że po prostu musi rozpalić grilla.

Kończąc tekst wiersza tego,

Wszystkim życzę smacznego!

Odpowiedz na 1 pytanie jest juz tajemnica poliszynela ;(

zatem:

1.Grill z pokrywą wynalazł George Stephen.

2.Lubię grillować, bo wspolne grillowanie jednoczy Rodzine. Moje wnuki uwielbiają pomoc przy grillowaniu, ucza sie wtedy sztuki przyrzadzania potraw, przygotowywania salatek, sosów. Czesto tłumacze im, jak wazne jest wspolne przygotowywanie posilkow, wspolne jedzenie i wspolne bycie ze soba. Uwielbiamy te wspolne chwile przy grillu ;)

WARSZTATY

1. George Stephen

2. Lubię grillować bo wszystko co grillowane jest smaczne. I zdrowe. Ale to ma niewielkie znaczenie. Lubię grillować bo kojarzy mi się to z wiosną i latem, z ciepłem i piękną pogodą. Grillowanie kojarzy mi się z moimi urodzinami i urodzinami mojego Syna (25 i 26 maja) które zawsze świętujemy przy grillu :-)

Jednak przede wszystkim lubię grillować, bo grillowanie kojarzy mi się z gronem bliskich sobie ludzi; kiedy zbieramy się w dziadków w ogródku, przy altance grill i cała rodzina, kiedy na podwórku z sąsiadami grillujemy a dzieci wkoło wesoło hasają, kiedy na polanie w Powsinie zbieramy się ze znajomymi, nawet wiele lat po tym jak nasze drogi się rozeszły, grillujemy, podgrzewamy atmosferę... różne klimaty, ale wspólny mianownik to grill i bliscy sobie (na różny sposób) ludzie. Uwielbiam grillować :-)

Odp. 1. Grill z pokrywą został wynaleziony przez Georga Stephena.

Odp. 2. Lubie grillować, bo:

- cenię czas spędzony z najbliższymi,

- delektuję się każdą chwilą spędzoną na łonie natury,

- lubię zapach dobrze wysmażonego mięsa,

- uwielbiam smak grillowanych warzyw,

- stojąc przy kuchence w mojej kuchni nie otula mnie ciepło gorącego słońca.

1. Kto wynalazł grill z pokrywą?

Grill z pokrywą wynalazł George Stephen

2. Lubię grillować bo to podstawa męskiej egzystencji, wymiar wręcz mistyczny – ogień, kawał soczystego mięsiwa, piwko w ręku i święty spokój - czegóż więcej może chcieć facet? Jest to czas na wyciszenie i przemyślenia lub świetna wymówka z cyklu "wy sobie tu dziewczyny pogadajcie, a my przypilnujemy grilla". I już można spokojnie rozprawiać z kumplami o rzeczach "naprawdę ważnych". Oczywiście aby utrzymać na dystans niepożądanych w owej chwili "intruzów" należy zadbać o dostateczną ilość dymu. "Kochanie nie podchodź bo się strasznie dymi" :). Aż w końcu przychodzi czas na tryumfalny powrót z najlepszym grillowanym mięsem pod słońcem. Dlaczego najlepszym? Bo przyrządzonym przeze mnie, rzecz jasna :).

Edytowane przez patykonosz

Oryginalna nie będę ......

Primo ..... jak powyżej, i wyżej , i jeszcze wyżej, i jeszcze ....., i na poprzedniej stronie, i na wcześniejszej , i kolejnej wstecz .... tadammmm .... George Stephen.

Secundo ....... Lubię grilować, ......... szczególnie z ludźmi najbliższymi memu sercu.

Mistrz ceremonii chucha , dmucha, czasem łzy mu lecą, bo oczywiście gdzie on to i dym , ..... wreszcie się udaje ..... potem przewraca, obraca, smaruje polewa .... wszystko po to by widzieć radość w oczach dzieci, patrzeć jak się niecierpliwią, jak czekają, jak podsuwają kromki chleba, bo coś jest jeszcze nie gotowe, a one chcą już , natychmiast, cokolwiek ........

Można się delektować, .......... bo to czas tylko dla nas.

I do końca życia pozostanie mi w pamięci pierwszy grill na naszej działce ....... wsród pustaków, piasku, desek ....... a za plecami stał domek . Jeszcze bez okien, drzwi , posadzek i wielu innych rzeczy, ale stał .... nasz własny.

1. Oczywiście George Stephen

2. Lubię grillować bo ... w unikalnej atmosferze odstresowania od codzienności mogę być dumnym szefem kuchni produkującej raczej niezdrowe ale wybornie smaczne potrawy dla rodziny, przyjaciół, no i tych co wpadli na gapę:)

1. George Stephen.

2. Lubię grillowanie, bo nie ma to jak zgrilować się w dobrym towarzystwie. Lubię grilować - już nawet nie o samo jedzenie chodzi, ale o atmosferę, o odprężenie, błogą minę mojego męża przygotowującego jedzenie, a następnie konsumującego je. Bezcenne.

1. Grila z pokrywką wynalazł George Stephen, zrobił go z boji, bo go wkurzało, że jak pada deszcz to nie może grilować :D

2. lubię grilować, bo ... jestem Polakiem :) a to przecież nasze hobby narodowe. jeden z polityków chyba nawet sobie przypisywał niemały udział w sukcesie polskiego grilowania.... No cóż z natura się nie wygra, trzeba grilować. Geny, korzenie, wyssane z mlekiem matki. Zresztą po czym poznasz Polaka na urlopie? Piwko i gril :D

Grilla z pokrywą wynalazł George Stephen’a .Odkrycie pokrywy otworzyło zupełnie nowy świat grillowania.

Lubię grillować ponieważ można się spotkać na świeżym powietrzy z przyjaciółmi , rodziną. Miło spędzić czas .Przez grillowanie doznaję rozkoszy dla podniebienia . Wymyślam różne przepisy , z różnych produktów , które można smacznie przyrządzić na grillu .Po sezonie grillowania pozostają niezapomniane chwile , wspomnienia pachnących potraw grillowanych i miło spędzonego czasu.

Grilla z pokrywą wynalazł George Stephen’a .Odkrycie pokrywy otworzyło zupełnie nowy świat grillowania.

Lubię grillować ponieważ można się spotkać na świeżym powietrzy z przyjaciółmi , rodziną. Miło spędzić czas .Przez grillowanie doznaję rozkoszy dla podniebienia . Wymyślam różne przepisy , z różnych produktów , które można smacznie przyrządzić na grillu .Po sezonie grillowania pozostają niezapomniane chwile , wspomnienia pachnących potraw grillowanych i miło spędzonego czasu.

WARSZTATY

1. Przenośnego grilla wynalazł w 1952r. George Stephen - co mu Bóg w dzieciach wynagrodził - miał ich jedenaścioro.:)

2. Lubie grillować, bo według mnie to najlepszy forma biesiadowania z rodziną, znajomymi, a i z sąsiadami, jak się jakiś grillo-maniak trafi:). Ciepły wieczór, jedzonko i każdy się obok grilla kręci - obraca, podlewa, przekałada. Unoszący się w powietrzu zapach grilowanych potraw jeszcze bardziej zaostrza apatyt. Każdy zjadzie coś dla siebie. Dzieciaki mogą pobiegać, starsi polenichować.

Życze wszystkim udanego sezonu grillowgo!

1. George Stephen

2. Lubie grillować, bo lubię ludzi - a takie grillowanie zawsze kogoś przyciągnie - czy to znajomych, czy sąsiadów... I naprawdę mniejsza o to, czy chodzi o towarzystwo gospodarzy, czy o tą karkówkę z grilla - ważne, że spędzamy razem czas w wymiarze rzeczywistym, a nie na gg czy fb...

1)George Stephen

2)Lubie grillować-bo to zdrowe, niebanalne, zapisane od dawna w polskej kulturze. Bo na grilla można zaprosić szefa i ma sie pewność, że każdy interes zostanie załatwiony. Bo przy grillowniu okazuje sie, że mój facet jest nagle najlepszym kucharzem w mieście. Bo takie jedzenie dobrze pachnie i smakuje, to ważne takiego jedzenia sie po prostu nie psuje:)

1.George Stephen

2. Lubie grillować, bo to CENTRUM DOWODZENIA. Kto trzyma szczypce, ten ma władzę! Nad żołądkami biesiadników...

Jestem niezwykle roztargniona, przy grillowaniu włączam magiczny przycisk spokoju - "Uważaj! Nie rozpalaj się nadto".

Grill ma umiejętność zbliżania człowieka do człowieka, tak jak mięso ułożone w równym rzędzie blisko, tak ludzie, lepią się wtedy do siebie, jakby byli posmarowani duzą ilością tłuszczu. Nabierają rumieńców, a w eterze skwierczą miłe słówka. Powietrze opatula ciepłym strumieniem ciało, a kubki smakowe rozniecają się do czerwoności. Jestem zdecydowanie za propagowaniem polepszenia relacji międzyludzkich i najchętniej napisałabym artykuł oparty na faktach, pod tytułem " Jak zbliżyć się przy grillu i nie spłonąć" . Umiejętność grillowania to dla kobiety nobilitacja, przejście do stanu szlacheckiego PokażżePotrafisz. Mam zawsze najlepsze piersi, zdjęte z gorącego grilla; polewam je sosem musztardowo-miodowym i dodaję rukolę. Mężczyzni z wielką chęcią, podkładają węgiel drzewny, pod mój ruszt...