wojtek_stg 09.03.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. George Stephen wynalazł pierwszy grill z pokrywą 2. Lubię grillować bo... wiem że zaraz nie będę już głodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żmija1719503461 09.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Odpowiedź na pytanie nr. 1 - George Stephen 2. Lubię grillować bo to największa frajda w życiu W brew obiegowej opinii że sezon grillowy kończy się zimą, u nas trwa cały rok (zima nie trzeba szukać lodóweczki na napoje ) Zwłaszcza zimą przydaje się taki grill z pokrywą Edytowane 9 Marca 2011 przez Żmija mały błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smagowski 09.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odpowiedzi1.George Stephen2. Lubię grillować bo lubię smacznie zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelelli 09.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 - George Stephen znalazł sposób na zgromadzenie swojej dziecięcej jedenastki przy grillu nawet podczas deszczyku. Ufny zasadzie "potrzeba-matką wynalazku" - wykombinował kulisty grill z pokrywką. I chwała mu za to! -Lubię grillować, bo w smakowitym klimacie grillowania rodzą się i rozwijają najprawdziwsze przyjaźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpawlowski123 09.03.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. George Stephen2. Lubię grillować ponieważ śmieszy mnie taka forma przyrzadzania posiłków. A z tego to powodu, że w dobie wymyślania coraz to nowocześniejszych urzadzeń do gotowania, pieczenia, smażenia i co tam sobie ktoś wymyśli, urzadzania kuchni rodem z kosmosu, gdzie połyskliwy metal nadaje kuchni wręcz laboratoryjny wydżwięk i gdy mamy wszystko zapięte na ostatni guzik, zamykamy to cudeńko i idziemy do ogrodu rozpalić GRILLA. Utytłani sadza, brudni jak jaskiniowcy jemy osmolone mięsiwo i cieszymy się jak dzieci. I to jest właśnie powrót do korzeni, i okazja do pokazania jacy jesteśmy naprawdę. Neandertalczycy. A jak jeszcze dojdzie do tego jakiś trunek to automatycznie cofamy się do ery w której chodziliśmy na czworakach, czyli do epoki małpy człekokształtnej. I to mnie właśnie ŚMIESZY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 09.03.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ad. 1 George Stephen Ad. 2 Lubię grillowanie, bo to jedna z tych okazji, kiedy mogę zacząć jeść w południe, a skończyć późnym wieczorem - jak nie można już powstać z przejedzenia a trzeba, bo komary zażerają człowiak na śmierć. Gdyby one wiedziły, jakie to jedzonko jest dobre - może by sie przerzuciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiatas 09.03.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ad.1 George Stephenad.2 Lubię grillować bo jest to dla mnie prawdziwa odskocznia od codziennej bieganiny. Sprawiam tym samym przyjemność moim bliskim grillując im pyszne przysmaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.03.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Na pierwsze pytanie nie da się inaczej odpowiedzieć 1. George Stephen 2. Lubię grillować bo....lubię zapach dymu i przypiekającą się karkówkę w ziołach, przypieczony chlebek, przyjaciół zajadających się smakołykami i śmiech tych, których kocham.............................. za to, że są I jak tu nie lubić grillowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anathiel 09.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ad.1: George Stephen Ad.2: Lubię grillować bo: jest to super zabawa ze znajomymi połączona z przepysznym jedzonkiem a na dodatek na świeżym powietrzu. Mniam, mniam ps. warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 09.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. George Stephen2. Lubie grillować bo: a) Rodzina się powiększa b) zimą śnieg się topi c) lubię piwo Wszystkie odpowiedzi są poprawne !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian199026 09.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. Wynalazcą grilla z pokrywą jest George Stephen który założył firmę Weber-Stephen Products LLC i zajął się produkcją profesjonalnych grillów.2.Grillowanie to moja pasja i dobra zabawa przy piwie żubr schłodzonym i zjazd rodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata0306 09.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Pytanie nr 1. : Grill z pokrywą wynalazł George Stephen który założył firmę Weber-Stephen Products LLC i rozpoczął produkcję profesjonalnych grillów. Pytanie nr 2.: Lubię grillować bo... to fantastyczna zabawa w gronie przyjaciół na łonie natury, a potrawy na grillu są smaczne i zdrowe - nie wymagają dodatku tłuszczu, fanastycznie wychodzą ulubione przeze mnie ryby, ale i karkóweczka i kiełbaska też są pyszne jak i kaszaneczka do tego super sałatka np. z grillowanymi warzywami - polecam - grillowana cukinia, papryki w trzech kolorach grillowane oczywiście , do tego pomidorki koktajlowe, sała lodowa i sos jogurtowy z miętą doskonały dodatek do rybki z grilla czy innego mięska !!! Przy grillu można się fantastycznie zrelaksować i poplotkować na temat kto, co i jak grilluje. Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego Pozdrawiam całą Redakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom w kalateach 2 09.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. George Stephen. 2. Lubię grillować bo przy grillu piwo smakuje jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 09.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. George Stephen wynalazł pierwszy grill z pokrywą. 2. Lubię grillować bo ... na pewno wtedy będzie padać deszcz tak było w tamtym sezonie, kiedy mój mąż zapraszał znajomych na grilla burza murowana. Pamiętam jak urodziłam córeczkę, w sierpniu mąż wymyślił grillową pępkówkę na godz. 19. Do godziny 18.30 piękna pogoda. Parę minut po 19 oberwanie chmury, brak zasięgu, nie mogłam się dodzwonić do domu ze szpitala czy wszsytko OK, starszy synek został w domu. W końcu po godzinie burzy dodzwoniłam się i niespodzianka, impreza najlepsza na świecie jak by się nic nie działo. Myślę, że jak jest grill wtedy są znajomi i rodzina i nic więcej człowiekowi nie potrzeba nawet przy oberwaniu chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 09.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) oj się chyba spóźniłem troszkę... tak to jest jak na forum zagląda się tylko wieczorami i nocami. Alec cóż nigdy nie jest za późno aby dodać swoje 5 groszy. Odpowiedź na pytanie pierwsze jest następująca: Grill z pokrywą wynalazł George Stephen Jako, że nie jestem alfą i omegą i dowiedziałem się to przed chwilą to podam również źródło -Odpowiedź i pochodzi ze strony http://www.weberstephen.pl Wszechstronność dzięki pokrywie http://www.weberstephen.pl/files/System/default/img/content/Ueber%20weber/George-Stephen.jpg To właśnie wynalazkowi George Stephen’a zawdzięczamy dzisiejsze różnorodne możliwości przy grillowaniu. Odkrycie pokrywy otworzyło zupełnie nowy świat grillowania, w którym dzięki zastosowaniu pokrywy, grill można używać jako piec z termo obiegiem, natomiast potrawy są pieczone wolniej, łagodniej i można zastosować np. przy metodę pośrednią. Odpowiedź na drugie pytanie to już wyższa szkoła jazdy. Lubię grilować bo to właśnie z tego urządzenia pochodzi mój pierwszy ciepły posiłek jaki zjadłem na placu budowy. Wtedy nie miałem jeszcze prądu, nie mogłem wypić ciepłej herbaty... Mogłem natomiast zrobić wielkie grillowanie. Wziąłem 2 bloczki eMki postawiłem je na dłuższym boku w odległości około 30 cm od siebie. Pomiędzy wrzuciłem troszkę papieru (też nie miałem wyboru w rozpałce bo dostępny był tylko papier do du...y) oraz na to położyłem uschnięte gałązki z Olszyny oraz wiśni. Całość podpaliłem i gdy już ładnie się żarzyło to ułożyłem na bloczkach pół metrowe pręty 6-tki, a na nie położyłem kiełbaski. Ekipa, która wtedy pracowała powiedziała, że nie wie w czym tkwi sekret tak pysznej kiełbaski. Zresztą co tutaj dużo gadać, Grill ten trwa do dziś. I na zakończenie dodam, że w niedzielę 6 marca miałem jego uroczyste uruchomienie Ciekawi mnie również, co by powiedzieli znajomi jak bym wyskoczył z takim nowoczesnym grillem z pokrywką. Chyba nikt by mi nie uwierzył, że wygrałem grilla na forum muratora. uchch się rozmarzyłem Czasami marzenia się spełniają Edytowane 9 Marca 2011 przez PliP Zdjęć nie widać :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylunia6 09.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odpowiedź na pyt. 1: George Stephen,Odpowiedź na pyt. 2: lubię grillować bo..... nic nie smakuje tak wyśmienicie jak potrawy przygotowane na grillu - mniammm..... Już nie mogę się doczekać kiedy rozpocznie sie ten cudowny sezon i kiedy poczuje zapach smażonej kiełbaski w powietrzu.... ach ten grilllllJak wygram to zapraszam wszystkich do siebie na test nowoczesnego grilla............ Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BASKAJ 09.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. Wynalazcą grila z pokrywą jest George Stephen 2. Lubie grillować bo, przy tym jest uciecha duszy (radość ze spędzenia czasu z najbliższymi na łonie natury, w pięknym ogrodzie, przy śpiewie ptaków, w ciepłe letnie dni), jest również uciecha do ciała (wspaniała pachnąca i krucha karkówka- smakuje jak poezja, przy kufelku schłodzonego piwka) sama radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapa-po 09.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam, Odpowiedź na pytanie nr. 11. George StephenOdpowiedź na pytanie nr.2Lubię grillować bo:- bo moja Teściowa nie lubi grilla- bo piwo smakuje lepiej przy grillu - bo lubię smak "karkóweczki" z grilla- bo można się spotkać z przyjaciółmi- bo można się zrelaksować- bo moje córeczki wymyślają różne frykasy na grilla MO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlena111 09.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1) George Stephen 2) lubię, bo integruje otoczenie, jest szybką formą posiłku, daje możliwość spełnienia kulinarnych ambicji ot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sussana 09.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. George Stephen wynalazł pierwszy grill z pokrywą 2. A ja lubię grillować bo.... to tak ja spełnianie marzeń - tu posunę się do analogii. I ja i wy budowaliśmy dom, dom marzeń, dom który dopieszczamy , upiększamy, udoskonalamy co chwilę. Ile przy tym radości i problemów sami wiecie. A z grillem jest podobnie. Najpierw na budowie staje grillowa "prowziorka" i przy tym wszyscy snują marzenia - robotnicy o końcy zmiany a my o kolejnym roku być może na tarasie. I przychodzi ten nowy rok - i staje grill na tarasie - i znowu zapraszamy rodzinę, znajomych na parapeto - grillowanie i wszyscy marzą znajomi o własnym grillu a my o wykończonym tarasie. I znowu przychodzi rok - i mamy ten skończony taras i znowu robimy grilla no teraz to już może z sąsiadami bo jakoś przecież trzeba się zjednoczyć. I znowu snujemy marzenia - sąsiedzi o kolejnej darmowej imprezce a ty my o wykończonym ogrodzie z pięknym grillem ( bo przecież ten prowizoryczny już się sponiewierał) . I tak przychodzi kolejny rok - powstało piękne grillowisko i staje nowy błyszczący grill weber. I co ? znowu możemy oblać kolejny etap budowy no z kim tylko chcemy .... a tak ostatecznie to jeszcze wokół grilla robimy urodziny , imieniny, nawet chrzciny ( bo pzrzecież sprzątania po gościach nie ma tyle co w domu.. I nie wyobrażam sobie już życia bez grilla. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts