Yesko 09.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) 1. George Stephen wymyślił rzeczony grill;2. Lubię grillować bo jedzenie jest pyszne a uśmiech tych, którym smakuje bezcenny i dlatego życie jest piękne... Edytowane 9 Marca 2011 przez Yesko korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz70222 09.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ODP 1 . oczywiście George Stephen - co ciekawe podczas rejsu statkiem. Jego pierwszy gril był wykonany z boi morskiej. Podzielił ją na 2 części. Dolna to był kocioł , góra tworzyła pokrywę. I to jest właśnie to - polecam grile z pokrywą . OPD2. Lubię grillować bo: jest wtedy wolny czas , świeże powietrze , słońce , zapach itd. Niech wreszcie ten śnieg zniknie z z a okna . To już niedługo a wtedy marynaty , smarowidła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.03.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Pyt. 1 Grill z pokrywą wynalazł George Stephen. Pyt.2 Lubię grillować bo... bo wtedy największe pole do popisu mają panowie, którzy zwykle NIC i NIGDY nie robią w kuchni, a mianowicie mój teść i szwagier. Oczywiście karkówkę, skrzydełka, udka do zalewy wkłada moja teściowa lub ja, ale pilnowaniem mięsa zajmują się już panowie. Co najśmieszniejsze - za każdym razem traktują to jak wyzwanie i nam kobietom nie wolno się zbliżać do grill'a My kobiety przygotowujemy różne dodatki. Jednak najczęściej jesteśmy (ja i moja rodzina) zapraszani przez teściów na grillowaną kolację, można zjeść na tarasie, wypić piwko i bez pośpiechu oddać się przyjemnościom. Tego pośpiechu jest tyle w naszym życiu, że taka spokojna kolacja to rzadkość. Lubie też grillować w naszym zmniejszonym gronie - tylko ja, mąż i nasze dzieci. Moi chłopcy starają się wykazać - młodzi uczą się od taty i są tacy dumni, że przewracają mięso na grill'u. A my dziewczyny pozwalamy się rozpieszczać i obsługiwać i chwalimy naszych chłopców za pyszne jedzenie. Ale tak naprawdę najbardziej w grillowaniu lubię ten brak pośpiechu. Że mogę sobie siedzieć i nikogo nie popędzać i samej się nie spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrnowack 09.03.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odpowiedź na putanie nr 1 to, powiem szczerze ,żem sie naszukał że ho ho ale w końcu po minucie już wiedziałem i odpowiedź to : George Stephen Odpowiedź na pytanie nr 2 to: Gril w domu jest tylko mój i tylko mój ja tam piekem, smażę, gdyż tak samo jak Jerzy Stephen jestem fanem dobrego jedzonka z rusztu przy tym siedząc na leżaku i sącząć dobrego browarka. Zimą nawet w kominku sobiem grilujemy hahaha mamy taki specjalny ruszcik i bałwany na dworku a my kiełbaski :) Pozdrawiam wszystkich napalonych grilowaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysica67 09.03.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ODP .1- Grill z pokrywą wynalazł George StephenODP.2- Lubię grillować bo to kwintesencja relaksu i niebo dla podniebienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 09.03.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) 1) Wynalazca: George Stephen ( musi być skoro już 106 osób tak napisało) 2) lubię grillować bo:z rodziną, z sasiadami i kupą dzieciaków nie tylko jak jest ciepło bo i w zimie robimy wypad z sąsiadami i dziećmi na kulig a potem przerwa na grillowane mięsko, miejsca też bywały różne,miło wspominam grill na chodniku pod blokiem,kiełbaski ,karkówka porozstawiana na taboretach czekająca na wrzucenie na ruszt,albo wyprawa rowerowa z synkiem który nauczył się jeździć nad mały zalew i obowiązkowo kilka kiełbasek +jednorazowy grill Cieszy mnie że przy najprostszym grillu zbieramy się nawet w kilkanaście osób,żartujemy,śmiejemy się i po prostu cieszymy się tą chwilą. WARSZTATY Edytowane 9 Marca 2011 przez LOPEZ-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardyn70 09.03.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1.George Stephen2. LUBIĘ GRILOWAĆ bo to bezcenny czas spędzony w gronie najbliższych, to również wielka radość delektowania się grilowanymi smakołykami w naszym nowo wybudowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tek 09.03.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odpowiedź na pytanie 1Grill z pokrywa wynalazł George StephenOdpowiedź na pytanie 2Ten plener, to powietrze, ten zapach, ten smak, aaaahhhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 09.03.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odp 1. Georga Stephena Odp 2. Lubię grilować bo ... bo gotowanie to sztuka a ja jestem artystą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yanmi 09.03.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1.Georga Stephena 2. L - lubię spędzac czas na świeżym powietrzuU- umawiam się w wolny czas na grillowanie z przyjaciółmi i tak spędzamy wieczoryB- bo mam ochotę smacznie zjeśc grillowaną potrafęI - i lubię zapach smażonego mięsaE-ekologiczna potrafa z grilla w postaci warzyw G- goście uwielbiają moje potrawyR - robię sobie przerwę od pracy I - i lubię dobrze zjeścL- lubię zapach potraw z grillaL- lubię swojego grilla O- odpoczywamW- wspaniała atmosferaA- atrakcyjne pachnieC- całymi dniami przygotwuje się do grillowania B- bardzo lubię rybę wyłaznie z grillaO- obrane zmiemniaczki na grillu są najlpesze T- towarzyszą mi przy grillowaniu znajomiO- opowiadam zabawne historie M- moj grill jest niezastąpionyO- opiekam warzywaJ- jem wspaniała potrawy E-elegancko się ubieram na grillowanie H-hmmmmmmmmmmmmmmmO- oglądam mecze przy grilluB=bo lubię stac przy griluB- bo to najlepsza rozrywkaYyyyyyyyyy i na tym zakoncze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmarcel 09.03.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 1. ...no cóż ,czytając to forum nawet nie trzeba sie trudzić aby prawidłowo odpowiedzieć na to pytanie. Jest to oczywiście George Stephen ))) 2. ...hmmm... jest napewno wiele powodów aby grillować ,natomiast ja lubię grillować ,bo tylko wtedy spotykamy się najczęściej z rodziną , ze znajomymi , z przyjaciółmi i są to niezapomniane chwile , które pamięta się bardzo długo. Poza tym przy całym tym rytuale grillowania dowiaduję się najprzeróżniejszych wariacji na temat sposobów przygotowania potraw , ich późniejszego podawania a także różnych historyjek z tym związanych. Grillowanie według mnie jest chyba najsmaczniejszą formą zacieśniania związków między ludźmi a napewno jest sposobem na otwartość jednego człowieka na drugiego. Przecież grillowanie to nie tylko samo smażenie potraw ale rozmowy , wymiana poglądów a i czasem ...zabawa . )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snajper7 09.03.2011 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ad 1 .Amerykanin Georga Stephen, Ad 2 . Grilowanie jest fajne , bo fajnie jest grillować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.03.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 1."Jak gdy Feniks,cudowny ptak,kona z popiołów jego nowy wzlata dziedzic, równie cudowny, równie uwielbiany …”William Szekspir, Henryk VIII(akt V, scena IV).Można by to porównać do naszego Jurka(George) Stephen,który to pozwolił odrodzić się nam i cieszyć grillowaniem.2.Lubię grillować bo...............przy tym pitraszeniu zapominam o troskach i smutkach dnia codziennego.Poddaje się urokowi grillowania bo jak dotąd jest to najwspanialsze zajęcie dla mnie,mojej rodziny i przyjaciół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Movering 10.03.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 1- George Stephen z boji na rzece by mu nie padało na mięsko jak gotował dla 11 dzieci 2- Lubię grillować bo to jedyna szansa na udobruchanie moich troli ogrodowych które są wiecznie głodne w sezonie letnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 10.03.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 1. Grill z pokrywą wynalazł George A. Stephen, Sr 2. Lubię grillować, bo jest to jedna z tych niezobowiązujących form kontaktów, kiedy każdy wpada w dobry humor i jest po prostu sobą. Grillowanie ma w sobie to coś, co sprawia, że sztywny wujek porzuca garnitur, wiecznie wyfiokowana koleżanka zakłada adidasy, teściowa jest zachwycona moimi umiejętnościami kulinarnymi, a dziadek rozmarza się jak to było za jego czasów... Lubię ten moment gdy przyjaciele nadciągają z różnych stron, wchodzą kolejno przez furtkę i głośno się śmiejąc potrząsają zawartością reklamówek, podchodzą do grilla i zaciągają się zapachem pieczonego jedzenia, a spotkanie trwa w niewypowiedzianym oczekiwaniu na grillowe specjały. A najlepsze jest to, że teraz, mając swój własny wymarzony dom z ogródkiem, mogę to tak po prostu zorganizować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 10.03.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Odpowiedz na pytanie nr 1 toGeorge Stephen Odpowiedz na pytanie nr 2 toLubię grilować bo:Po całym dniu na budowie walki, lubię sobie siednąć do altanki,Grila rozpalić do czerwoności i szybko zadzwonić po gościPrzyjaciele przyjdą niosąc wódeczkę na czele i przy grilu będzie weselej,Wspominać będziemy dawne lata, bo my jesteśmy zgrana paka,Siedzimy sobie zapachy wdychając, i z grali oczu nie spuszczając,Jest kiełbaska, karczek i steczek i znów będzie pełny nasz żołądeczek. Gdy żar dogasa oznaka to smutna, bo trzeba do domu wracać Niestety takie są realia, że jutro na budowie czeka nas praca Gril z przyjaciółmi na budowie - wrażenie bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel-51 10.03.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 1. George A. Stephen, Sr 2.lubię grillować pyszności szykować z rodziną przebywać, szaszłyki pyszne wcinać piwkiem zimnym się delektować i w cieniu się chować. Uwielbiam grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 10.03.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzień Dobry Ad.1 - GEORGE STEPHEN Ad. 2 - LUBIĘ GRILLOWAĆ.... bo wtedy.... nie muszę gotować. Bo mąż z dzieciakami przygotują wszystko, marynat,y, kiełbaski , pysznych warzyw miski Bo spotkam się znowu z przyjaciółmi, rodziną., rozpalimy grilla - wszystkie troski miną Powolutku zajadać będziemy cieplutkie frykasy: mięsa pyszne, rybki, chudziutkie kiełbasy Nikt nie będzie mieć żadnych wyrzutów sumienia bo wszystko pieczone - obwodów nie zmienia I deser też z grilla , banany, jabłuszka - aż do zupełnego nasycenia brzuszka ... Siedzę sobie w słonku na własnym tarasie... całą zimę myślę o tym cudnym czasie :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Świnoujście 10.03.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 1. Kto wynalazł grill z pokrywą? George Stephen. 2. Lubię grillować bo.... to znakomita okazja do spotkania z przyjaciółmi, znajomymi lub rodziną na świeżym powietrzu przez wiele godzin. Zawsze jest przyjemna atmosfera jest wesolo ciekawie i za każdym razem inaczej. Wspólne przygotowywanie surówek do grila wymyślanie coraz to nowych przepisów wszystkim sprawi mnóstwo frajdy i nikt nie jest przemęczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klami 10.03.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 1. George Stephen2. Lubię grillować bo..... to czas kiedy można się schować, przed zgiełkiem i wrzawą, szarością ulic smętnawą i z rodziną się zżyć karkówkę soczystą podsmażyć. To chwile niezapomniane..... ot, grillowanie zdefiniowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts