kulibob 04.03.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Witam Was serdecznie Potrzebuję schemat tego ustrojstwa do uruchamiania odkurzacza przemysłowego jako centralnego:) Na forum poznikały schematy. Dzięki i pozdrawiam. Mi CityMatic polecił to: http://allegro.pl/modul-przekaznika-30a-arduino-avr-rpi-f-vat-23-i6563261683.html Na razie podpięta jedna szufelka i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.03.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Podpiąłem karchera WD3 i z cugiem niema szału później rowente silence force 2200W lepiej. Jak rowenta zdechnie (9lat)to jaki przemysłowy polecacie aby w miarę ssał i cena była przyzwoita??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devastationk 04.03.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Mi CityMatic polecił to: http://allegro.pl/modul-przekaznika-30a-arduino-avr-rpi-f-vat-23-i6563261683.html Na razie podpięta jedna szufelka i działa Dzięki wielkie za szybką odp:) jak tylko zrealizuję zakup i montaż to podzielę się efektami. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.03.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 nie lepiej taniego Profi kupić niż kombinować z przemysłowym o tych samych parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.03.2017 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 nie lepiej taniego Profi kupić niż kombinować z przemysłowym o tych samych parametrach? Wiesz odkurzacze i tak mam 2 wiec narazie to koszt przekaźnika, przejściówki kanalizacyjnej, przeciętego kabla USB i zamrożonej ładowarki których i tak mam w nadmiarze.Najtańszy profi to gdzieś 1000zł a przemysłowy to gdzieś z 300zł wiec można się bawić.Zobaczymy jak rowenta pociągnie jak kupię rurę 7-9metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devastationk 05.03.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) nie lepiej taniego Profi kupić niż kombinować z przemysłowym o tych samych parametrach? Witam No właśnie, 1000zł a 300zł... HA Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2017 przez devastationk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devastationk 05.03.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Prostszde rozwiązanie i lepsze, masz racje:) Witam Jak wyżej - kotlet ale odgrzeję. Prościej - TAK ale czy bezpieczniej? Jeśli macie dzieci to się zastanówcie! Prąd 230v w gnieździe odkurzacza + małe paluszki dziecka dodatkowo uzbrojone w np. łyżeczkę..... Miłego dnia życzę wszystkim. Pomyślcie proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.03.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 a - czyli w taką taniość idziecie. W poprzednich postach były wymienione marki Karcher i Kress a one do przesadnie tanich nie należą. W sumie to powinny sie sprawdzić . Jedyny kłopot to ew wyrzut powietrza rurą na zewnątrz. Bo sterowanie jest radośnie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devastationk 05.03.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 a nie da się prościej - tzn odkręcić obudowę i dolutować do blaszek włącznika odkurzacza 2 kabelków a następnie te kabelki podłączyć pod kabel główny OC który spina wszystkie gniazdka ? odkurzacz załączał by się wtedy jak normalnym przyciskiem bez kombinacji ze sztucznym obciążeniem na gniazdo. wydaje mi się że jest to o wiele prostsze rozwiązanie. Witam Jak wyżej - kotlet ale odgrzeję. Prościej - TAK ale czy bezpieczniej? Jeśli macie dzieci to się zastanówcie! Prąd 230v w gnieździe odkurzacza centralnego (gniazdo na wąż) + małe paluszki dziecka dodatkowo uzbrojone w np. łyżeczkę..... Miłego dnia życzę wszystkim. Pomyślcie proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.03.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 po to przekaźnik - nikt o zdrowych zmysłach nie pusci 230v na gniazdo odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.03.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) a - czyli w taką taniość idziecie. W poprzednich postach były wymienione marki Karcher i Kress a one do przesadnie tanich nie należą. W sumie to powinny sie sprawdzić . Jedyny kłopot to ew wyrzut powietrza rurą na zewnątrz. Bo sterowanie jest radośnie proste. Karchera to mam do garazu i kotłowni i WD3 jakiejś rakietowej mocy i ceny niema . Prędzej myślałem o jakimś macalisterze czy czymś takim. Wyrzut nie jest problemem wywala do garażu a traktuję to jako jakiś odzysk ciepła w nieogrzewanym garażu. Nawet w oryginalnym centralnym nie wpadłbym na pomysł aby wyrzucać powietrze na zewnątrz. Jedynie mam obawy co do zagrożenia pożarowego taki przemysłowy czy zwykły dość się meczy przy x metrach instalacji. Czy nie spowoduje to wzrostu ryzyka pożaru?? Wiem osr....y jestem Edytowane 5 Marca 2017 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.03.2017 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wyrzut nie jest problemem wywala do garażu a traktuję to jako jakiś odzysk ciepła w nieogrzewanym garażu. Nawet w oryginalnym centralnym nie wpadłbym na pomysł aby wyrzucać powietrze na zewnątrz. No a ja myślałem , że po to robię CO aby właśnie tego powietrza nie zostawiać w domu........ Niestety zrobiłem go właśnie po to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.03.2017 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) No a ja myślałem , że po to robię CO aby właśnie tego powietrza nie zostawiać w domu........ Niestety zrobiłem go właśnie po to Czegoś nie zatrybiłem z twojej wypowiedzi ?? Garaż jest nieogrzewany czyli trudno go nazwać częścią domu to prędzej magazyn z samochodem . Grzany posadzka bez ocieplenia, kotłownią i niedługo odkurzaczem , taka darmowa strefa buforowa. Myśłe jeszcze o wyrzutni z WM do garażu jak ją skończerobić Edytowane 6 Marca 2017 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Odkurzacz ma u mnie za zadanie nie tylko usunięcie kurzu, ale również roztoczy i wszelakiego typu "żyjątek" które w domu się namnażają. Ze względu, iż rura odkurzacza jest wyprowadzona na zewnątrz wszystkie te istotki wylatują tam skąd przyszły. Garaż niestety jest pomieszczeniem(w moim "przypadku połączony z domem poprzez drzwi więc nie wyobrażam sobie, aby tak duża ilość powietrza z domu wyciągnięta przez odkurzacz się tam zmieściła bez konsekwencji. Odkurzacz mam tak zrobiony, że jak się włącza to wyłącza się wentylator wydmuchowy rekuperatora, a włącza na max wentylator nadmuchowy. Czy to coś zmienia, nie wiem, ale podczas odkurzania na pewno nie oszczędzam ani ciepła ani prądu . Zapewne są bo słyszę w wypowiedziach innych jednostki centralne z filtrem "Hepa " gdybym taki miał zapewne miałbym co wdmuchiwać do garażu ...inaczej wszystko poza niego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.03.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Garaż też mam połączony drzwiami z domem. Zauważyłem że po włączeniu odkurzacza pojawia się cofka z wentylacji grawitacyjnej i muszę podkręcić nawiew aby to zrównoważyć trochę dupa bo odkurzam w taryfie nocnej a wtedy powietrze zimniejsze nawet po przejściu przez GWC. I bądź tu chłopie mądry jak zaoszczędzić Moja rowenta też ma filtr hepa zresztą każdy odkurzacz jakiś filtr posiada. Z drugiej strony wywalenie powietrza do garażu jest lepsze niż mielenie go zwykłym odkurzaczem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Garaż też mam połączony drzwiami z domem. Zauważyłem że po włączeniu odkurzacza pojawia się cofka z wentylacji grawitacyjnej i muszę podkręcić nawiew aby to zrównoważyć trochę dupa bo odkurzam w taryfie nocnej a wtedy powietrze zimniejsze nawet po przejściu przez GWC. I bądź tu chłopie mądry jak zaoszczędzić Moja rowenta też ma filtr hepa zresztą każdy odkurzacz jakiś filtr posiada. Właśnie nie każdy...mój nie ma i dobrze. Z drugiej strony wywalenie powietrza do garażu jest lepsze niż mielenie go zwykłym odkurzaczem w domu. Na pewno lepsze, ale nie doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.03.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Podłączona druga szufelka pierwsza ok 1m od odkurzacza, druga ok 6-7m + rura przyłączeniowa odkurzacza ciągną ładnie tylko hałasują jak cholera. To normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.03.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Podłączona druga szufelka pierwsza ok 1m od odkurzacza, druga ok 6-7m + rura przyłączeniowa odkurzacza ciągną ładnie tylko hałasują jak cholera. To normalne?? TZN....szum powietrza -tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.03.2017 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 TZN....szum powietrza -tak Tak szum powietrza tylko taki jakby chata startowała w kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.03.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Tak szum powietrza tylko taki jakby chata startowała w kosmos Nie wszystkie szufelki tak hałasują.....tylko to najdroższe mniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts