TOMEK99 08.03.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 WitamMam nie ogrodzoną działkę i z jednej strony na kawałku nie zbyt miły widok na podwórko sąsiada chciałbym na tym kawałku posadzić jakieś pnącze raczej zimozielone tylko że ten sąsiad ma tam płot z siatki na swoim terenie a ja chciałem to posadzić na moim terenie.Zrobił bym sobie z pozostałości po budowie taką ścianę tzn. postawił parę stempli i między nimi puścił parę drutów że zbrojenia 10.Myślę że pnącze to by zarosło i powstała by zasłaniająca ściana.Pytanie co ile puścić mniej więcej druty w poziomie tak żeby pnącze dało radę się zaczepić? Może ktoś ma taką ścianę i podpowie co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 10.03.2011 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nikt nic nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zrób trejaż z tych stempli i desek. Tylko oczyść drewno, zabezpiecz jakimś impregnatem (np drewnochonem) najlepiej zielonym lub brązowym, bo tak szybko nie zarośnie a szpecić widoku nie powinno. I koniecznie postaw stemple na jakiejś izolacji http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJlktK-ccntDgyZHYGoJZrTPQeaPVhr6v-Wee0SDTHa1S2W28klA coś w tym rodzaju tyle, że dużo prostsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 10.03.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Masz może jakieś doświadczenia z pnączami?Tzn. w jakim czasie rzeczywiście mogło by urosnąć gdy bym w tym roku posadził,czy to co piszą w opisach o przyroście ileś metrów w jakimś czasie to jest fakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Przenieś się ze swoim pytanie do działu Pamiętajcie o ogrodach - http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?16-Pami%C4%99tajcie-o-ogrodach tam doradzą bardziej doświadczeni ogrodnicy a po jakim czasie... to zależy od gleby, nasłonecznienia, poziomu wód gruntowych, a na końcu od odmiany pnącza i czego od niego oczekujesz - czy tylko zielonej masy, czy jeszcze ozdobnych kwiatów, a może jeszcze zapachu. Trzeba ponadto pamiętać, że niektóre pnącza są bardzo ekspansywne, niektóre mają tak olbrzymią masę liściową, że wymagają naprawdę solidnych podpór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ka 18.05.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Myślę, że możesz też po prostu sam kupić kawałek siatki i na nim właśnie zasadzić jakieś pnącze. Ja na swoje kwiaty kupowałam siatkę na fulo.pl i fajnie się u mnie sprawdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.05.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 No i co jeszcze kupiłaś na fulo.pl? Moderatorze wykasuj ten spam powtarzający się w wielu nowo założonych wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts