Katarzyna1111 08.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Pomimo nie aż tak znowu dużej rodzinki - 2+2 planuję zakupić suszarkę i pralkę - duże. Piorę na okrągło, codzienie. Brudzą na potęgę!Najbardziej chciałabym zestaw sprzętu, jaki można kupić w USA - pakowane od góry, ogromne, szybkie, ciche i proste w obsłudze. Ale niestety takiego sprzetu nie mogę znaleźć.Co możecie mi doradzić? Które z dostępnych w Polsce lub Niemczech modeli są energo- i wodo-oszczędne, bezawaryjne, proste i mieszczą co najmniej 8 kg prania?Z góry dziękuję za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja wybrałam 8kg siemensa - komplet pralka i suszarka. Jestem z nich bardzo zadowolona. Siemens ma bardzo dobre opinie co do bezawaryjnosci a przy tym jest bardzo wygodny w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 efilio, a możesz podać modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 16.03.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ja mam pralkę i suszarkę Hoovera na 9kg każda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 19.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Fajną pralkę wypuścili z LG, 11 kg wsadu, dla dużej rodziny jak znalazł, klasa energetyczna A+++, pranie parowe, przydaje się przy trudnych zabrudzeniach, zwłaszcza że dzieci potrafią się umazać takimi rzeczami..... :-/ Dobra też jak ktoś ma zwierzaki, usuwa większość alergenów.Ja jednak preferuję coś co zajmuje miej miejsca, np. pralko-suszarkę. Też jest spory wybór modeli, a przy mojej powierzchni, kupienie tych sprzętów osobno odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.03.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 efilio, a możesz podać modele? wt46s515 i wm16s743 (pralka ta albo model wcześniej ale funkcje identyczne) p.s. jak dla mnie pralko-suszarka jest dedykowana osobom które chcą się zrazić do suszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supermajster 21.03.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Miałem kiedyś suszarkę Phillipsa ale nie byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 24.03.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Efilko, dokładnie o takim zestawie jak podałaś myślę. Czy możesz mi napisać czy korzystasz z funkcji redukcji zagnieceń i jak się sprawuje? Chodzi mi o to, czy wszystko trzeba prasować, czy nie? Rozmyślam jeszcze o zestawie z Miele - przepaść cenowa, nie wiem czy warta zachodu, choć tam piszą, ze naprawdę większość rzeczy nadaje się do szafy po wyciągnięciu z suszarki. A może ktoś jeszcze doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 skibusia od kiedy mamy suszarke do prasowania idą TYLKO obrusy, pościel (takie wielkoformatowe rzeczy automatem sie zwijaja w kłębek i mimo że wyciągasz je 'niemal' wyprostowane to jednak to niemal nie wystarcza oraz koszule biznesowe. wszystkie inne ciuchy włączając w to spodnie bluzy t-shirty, bluzki dzianinowe etc. lądują w szafie. i nie korzystam z redukcji zagniecen ostatnio pokazywalam znajomej jak to wyglada http://img853.imageshack.us/img853/9827/bluzka.jpg oceń sama czy to byś założyła czy nie bo pewnie zalezy od indywidualnych preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 24.03.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Efilko!Dzięki wielkie, chyba tym zdjęciem mnie przekonałaś do tego zestawu. Po co przepłacać za Miele skoro Siemens też sobie dobrze radzi z tym "prasowaniem". Edytowane 24 Marca 2011 przez skibusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 27.04.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Zestaw pralka_suszarka jest popularniejszy za granicą, u nas mało kto ma pralnie i suszarnie, albo przynajmniej wydzieloną na to powierzchnie.Lubię proste rozwiązania, bez zawalania miejsca. Wiadomo, że nie każdy model sie do tego nadaje, ale myślę, że są na rynku sprawdzone dobre sprzęty tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.04.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 a mi sie wydaje że w nowych domach brak takiego pomieszczenia lub miejsca 'ma mało kto' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 30.04.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Gdybym dopiero co planowała swój dom, to obowiązkowo musiałoby się tam znaleźć miejsce na pralnio suszarnię. A póki co trzeba sobie radzić inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts