Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka i suszarka - duże!!!!

Katarzyna1111

Recommended Posts

Pomimo nie aż tak znowu dużej rodzinki - 2+2 planuję zakupić suszarkę i pralkę - duże. Piorę na okrągło, codzienie. Brudzą na potęgę!

Najbardziej chciałabym zestaw sprzętu, jaki można kupić w USA - pakowane od góry, ogromne, szybkie, ciche i proste w obsłudze. Ale niestety takiego sprzetu nie mogę znaleźć.

Co możecie mi doradzić? Które z dostępnych w Polsce lub Niemczech modeli są energo- i wodo-oszczędne, bezawaryjne, proste i mieszczą co najmniej 8 kg prania?

Z góry dziękuję za radę!

Fajną pralkę wypuścili z LG, 11 kg wsadu, dla dużej rodziny jak znalazł, klasa energetyczna A+++, pranie parowe, przydaje się przy trudnych zabrudzeniach, zwłaszcza że dzieci potrafią się umazać takimi rzeczami..... :-/ Dobra też jak ktoś ma zwierzaki, usuwa większość alergenów.

Ja jednak preferuję coś co zajmuje miej miejsca, np. pralko-suszarkę. Też jest spory wybór modeli, a przy mojej powierzchni, kupienie tych sprzętów osobno odpada.

Efilko, dokładnie o takim zestawie jak podałaś myślę. Czy możesz mi napisać czy korzystasz z funkcji redukcji zagnieceń i jak się sprawuje? Chodzi mi o to, czy wszystko trzeba prasować, czy nie? Rozmyślam jeszcze o zestawie z Miele - przepaść cenowa, nie wiem czy warta zachodu, choć tam piszą, ze naprawdę większość rzeczy nadaje się do szafy po wyciągnięciu z suszarki. A może ktoś jeszcze doradzi?

skibusia

od kiedy mamy suszarke do prasowania idą TYLKO obrusy, pościel (takie wielkoformatowe rzeczy automatem sie zwijaja w kłębek i mimo że wyciągasz je 'niemal' wyprostowane to jednak to niemal nie wystarcza oraz koszule biznesowe. wszystkie inne ciuchy włączając w to spodnie bluzy t-shirty, bluzki dzianinowe etc. lądują w szafie. i nie korzystam z redukcji zagniecen :)

ostatnio pokazywalam znajomej jak to wyglada

http://img853.imageshack.us/img853/9827/bluzka.jpg

oceń sama czy to byś założyła czy nie bo pewnie zalezy od indywidualnych preferencji

• 1 month później...

Zestaw pralka_suszarka jest popularniejszy za granicą, u nas mało kto ma pralnie i suszarnie, albo przynajmniej wydzieloną na to powierzchnie.

Lubię proste rozwiązania, bez zawalania miejsca. Wiadomo, że nie każdy model sie do tego nadaje, ale myślę, że są na rynku sprawdzone dobre sprzęty tego typu.