Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

też mi się podoba, mam wybrane płytki na dół beżowo - brązowe, a na górę chcialabym cos innego. Podobało mi sie też adrenalina cersanitu, np. połączenie białego z różem, zobacz, może też ci się spodoba,

A ten bonsai ile kosztuje???

Pozdrawiam Edyta

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cena bonsai 34-40 zł, oczywiscie zalezy od "sklepu"....

ale my myslimy intensywnie o II gat. dlaczego ? podobno paradyz ma II gat baaaaaaaardzo dobrej jakości,.... poza tym ta łazienka bedzie dla domowników , kibelek, umywalka, pralka ... czyli załatwienie pierwszej potrzeby bez biegania na góre oraz pranie i suszenie .... nie chce oczywiście zupełnie byle jakich płytek bo szkoda pieniędzy, czasu i pracy.

a te płytki bardzo nam wpadły w oko i dlatego (chyba)je wybierzemy ...są nowoczesne i ładne po prostu ... inne niz wszystkie ... taki mały odjazd ...

:lol:

też mi się podoba, mam wybrane płytki na dół beżowo - brązowe, a na górę chcialabym cos innego. Podobało mi sie też adrenalina cersanitu, np. połączenie białego z różem, zobacz, może też ci się spodoba,

A ten bonsai ile kosztuje???

Pozdrawiam Edyta

rzeczywiscie piekna ta adrenalina

wg duzo bardzij odlotowa niz bonsai

• 2 weeks później...
My właśnie zrobiliśmy łazienkę i toaletę w plytkach bonsa/ bonsai - biało - różowych i wygląda to świetnie, kolory o wiele bardziej intensywne niż w przypadku adrenaliny i moim zdaniem bardziej eleganckie ale to rzecz gustu
... masz może jakieś zdjecia... choćby nawet zdjątka .... po niedzieli przywiozą nam te płytki tj. bonsa, i nie wiem do końca jak je ułożyć żeby było ładnie ... myślałam tak : podłoga biała, dwie płytki od podłogi różowe, potem 2 w odcieniu żółtym, border w paseczki i 1 w odcieniu żółtym ?! ... może jakieś sugestie ?! :lol: cekam niecierpliwie :wink:
Jak dla mnie, to wyglada to jak III gatunek filizanki(w roze) made in prl.

sorry takie mam wrazenie. :oops:

:p :p

He,heeee Niestety 75% wzornictwa europejskiego nigdy nie wejdzie i nie przyjmie sie na rynku amerykanskim. Przecietny Smith czy Brown kupi sobie rustykalny czy inny "witkorianski" kamien lub jakas jego podrobke . Pod wzgledem tzw. standardowego wzornictwa przemyslowego przecietny gust Ameryki jest niezwykle ekhmmm..konserwtywny :D.

Tak to juz jest , ze np tworcy takiego popartu nie maja u siebie nastepcow robiac z zaczatku ciekawego przeciez stylu kicz wrecz modelowy, natomiast ten trafiajac na rynek europejski towrzy sobie nurt niezwykle progresywny. Co smieszniejsze trafia on z powrotem do Ameryki juz jako sztuka niezwykle elitarna i.... europejska :p .

Czemu wiec w Ameryce, kraju samochodowego bogactwa, bugatti jest synonimem wzornictwa awangardowego, snobistycznego i ekscentrycznego kiedy w Europie jest przykladem jedynie estetycznego wyrafinowania ? :lol:

Ba! Sytuacje mozna odwrocic - badziewiata raczej corvetta czy dodge viper sa przedmiotem westchnien Maliniaka z nad Wisly :wink:

my mamy dużą łazienkę w Bonsa. Wyszła świetnie, płytki sa przepiekne. Gratuluje gustu :D

podłoge mamy malinową (rózową), sciany białe, plus żółte dekory z mozaiką, ale obudowa wanny, geberita i blat pod umywalkę sa znowu z malinowej płytki, plus półeczki koło wanny, pod lustrem. Na styku biała płytka - ściana pomalowana na biało dalismy cienką mozaike, płytki siegaja u nas tylko do1,5 metra.

• 2 months później...
Zalezy mi najbardziej na opinii fachowcó, wykonawców i tych, którzy kładki u soebie te płytki. Trochę mnie zastanawia jak tnie się takie płyteczki o prawie metrowej długości? Musi być jakas specjalna maszyna? Chce porobić dekory z płytki tnąc ją wzdłuż...ale boję się, ze będzie się "chrępoliło".... plisss powiedzcie, ze jednak da się i ładnie wygląda :)
  • 7 months później...
  • 1 month później...
Za 2 tygodnie kłade płytki Bambus w łazience ale nie mam na nie jeszcze pomysłu. Jeśli ktos z Was je ma to bardzo prosze o jakies zdjątka.
  • 3 weeks później...
Ładnie wygląda ale tylko cięta oryginalnie. Zwykły fachowiec nie ma odpowiedniego sprzętu do cięcia takich długości. Jednakże Paradyż ma w tej kolekcji również cienkie listwy o 2 szerokościach oraz mozaikę i spokojnie można poszaleć z dekorami :-) Ja poszalałam i jestem w 100% zadowolona. Płytki Z Foresty(ciemne) są genialne nawet pod prysznicem przy najtawrdszej wodzie jaką widziałam na świecie :-)
  • 1 month później...