Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja impregnowałam zarówno kafle, jak i fugi produktami firmy sopro. nie pamiętam nazwy konkretnego środka (czy raczej nru), ale moi fachowcy zdecydowanie polecali tą firmę.

jak robisz na mapei - impregnuj maei,

jak robisz na sopro - impregnuj sopro,robisz na atlasie - impregnuj atlasem.

w ten sposob unikniesz jakis "cudów", które moga po pewnym czasie zrobic sie z kaflami.

Czy ktoś z was ma jakieś zdobienia z serii Arkesia? Bo nie gustuję w "gołych" powierzchniach bez dodatków, zastanawiam się np nad różą wiatrów z tej serii:

- róża wiatrów

jak i

- narożnikami

nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć z zastosowania owych zdobień, a w ciemno nic nie wezmę...

tak, wykorzystywałam u siebie dwukolorowe listwy i narożniki, które wskazałeś.

podeślij mi na prv swój adres email, to podeśle jakieś zdjęcie, jeśli mam lub zrobię, jak tylko zajrzę na "budowę".

Matko tak jak napisałm wyzej zamówiłam te płytki na duzą cześć swojego domu

A teraz sie dowiaduje ze POLER to wielki problem jest !! Strasznie na nim brud widac i trzeba latac ze szmata codziennie

Boże a ja tak nie lubie sprzątac ;-]

Prosze o relacje kto ma Poler Beige czy rzeczywiście tak jest?? Mam miec do w kuchni, w holu i w części salonu

Jutro maja przyjść a mam 10 dni na zwrot

Witam,

U mnie dzisiaj przyszło 100 m2 w polerze. Czekają na położenie.

A jest ktoś kto nie impregnował i jest z nich zadowolony? Bo jak się pytałem w sklepach z glazurą to każdy mówił że nie trzeba ich impregnować.

Pozdrawiam

Michał

Witam,

a ja właśnie chcę położyć affron beige półpoler na całym holu i kuchni w mozaikę z płytek różnej wielkości od 33x33 do 65x98. Chyba różne odcienie dadzą tu fajny efekt; myślę, że taki ich urok. Myślicie, że to dobry pomysł?

karolina9

ponieważ dzięki Wam trafiłam na płytki affron jestem zobowiązana wrzucić zdjęcia mojej łazienki- oczywiście zdjęcia kiepskie, płytki jeszcze nie domyte ale coś tam widać

affron beige mat+ woodentic brown (przy lustrze dekor z affrona ale kiepsko widać)

wanna

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/15-2.jpg

sprytna półeczka za wanną

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/2-4.jpg

kabina prysznicowa-duuuża

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/14.jpg

a za nią...

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/4-5.jpg

i druga strona łazienki z dzisiaj zamontowanymi szafkami

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/12.jpg

Edytowane przez ngel
Możecie się pochwalić jaka fugę [kolor, producent] dawaliście do Afforna grafitowego. Zamówiłam ponad 60 m2 grafitu półpoler i zastanawiam się jaką fugę dać.

tez z checia sie dowiem gdyz sama mam duzo affrona polpoler grafitowego na podlodze

ja mam położony grafitowy Affron mat i dawałam fugę antracyt Sopro, praktycznie nie różni się kolorem od płytek, nie wiem jednak jak będzie wyglądac z płytką z połyskiem
Witam czy ktoś Państwa ma połozone płytki z ceramiki paradyż percy beige półpoler jeśli tak to bardzo proszę o odpowiedź jak się sprawują w użytkowaniu i czy ciężkie są w utżymaniu czystości i jaką najnepiej położyć do nich fugę?
Też jestem zainteresowana Affronami i pytałam o nie pana ze sklepu z płytkami. Powiedział, że dużo osób składa reklamację w związku z nierówną kolorystyką tych płytek. Pan powiedział, że rzeczywiście różnią się od siebie, ale są to płytki tonalne, a to znaczy, że taka ich uroda:)

pewnie juz za późno ale może przyda sie komuś innemu

mam te płytki w kuchni i na korytarzu tez mialam potyczki z odcieniem bo najpierw połozyliśmy je w kuchni a na korytarzu miały być inne ale spodobały sie nam i zdecydowaliśmy sie dokupić i tutaj pojawił sie problem bo ta druga dostawa okazała sie ciemniejszenia a tak przeciez nie mogło być oczywiście .. :-) bo płytki sie schodziły i po potyczkach i reklamacjach w sklepie, po dokladnym obejrzeniu kartonów stwierdziliśmy ze tam sa takie dodatkowe numerki 1, 2, 3.. i w zależności od numerku taki jest odcień. wazne jest tylko zeby cała dostawa była z tego samego odcienia kolorystycznego czyt. numerku

płytki nam wymienili a w kartonie wiadomo identyczne nie bedą na początku może tyci tyci to jest zauważalne ale to ujdzie w tłoku codziennych zajęć codziennego mieszkania.

pozdrawiam

ja Wam się spisuje Affron po pewnym czasie użytkowania?

dla przyszłych użytkowników

te piekne płytki ( mam affron beige półpoler) użytkuję od 3 miesięcy

i tak:

1. w kuchni jak to w kuchni a to sie coś rozleje a to chlapnie i jesli nie zetrze sie tego, np. kropelek sosu od razu bo sie nie zauwarzy to jak zaschna ( a u mnie podłogówka wiec ten proces postepuje szybko) to trzeba sie schylić i przetrzeć ręcznie zeby to zeszło tzn. samo przejechanie mopem nie wystarczy.

2. UWAGA na fugi, bo w sklepie najbardziej pasująca okazala sie po położeniu waniliowa, czyli za jasna i to nawet raziło w oczy mojego męża więc sobie wyobraźcie facet i kolory :-) tu bez urazy dla wszystkich facetów no i kazał szanowny Pan małż zrywać i połozyliśmy o ton ciemniejsze jakis tam beż czy coś ale stwierdzam ze i tak mogłyby być troszke ciemniejsze. no niestety drugi raz nie bede ich zrywac ...no chyba ze kiedyś..ale o tym Ciii zeby szanowny małż nie wiedział.

tak to jest chciałam mieć jedną płaszczyznę a teraz czyszcze

zastanawiam sie jak te płytki by wyglądały z brązowymi fugami???

aha fugi mam 1,5 miały być 1,00 ale majster zawalił

3. dla mnie najważniejsze nie musze ich polerować myje wodą z jakims płynem kapne troszke octu albo nawet nie i są piękne

4. kupiłabym je jeszcze raz teraz żałuję ze półpoleru nie położyłam w łazience

pozdrawiam

a tak wogóle odnośnie impregnowania to pan w sklepie mnie zapewniał ze nie trzeba no i nie zaimpregnowałam czy cos sie z nim teraz stanie

Do posiadaczy affron beige (ja mam półpoler) -jakie zastosowaliście listwy przypodłogowe? Będę wdzięczna za pomysły lub zdjęcia.

ja mam u siebie brązowe orzech takie panelowe dobrałam je po prostu do reszty wystroju dzrzwi, okna, w jadalni krzesla stół itp. bo stwierdzilam ze za bardzo nie mam do czego ale wyglądaja fajnie tak ocieplają wnętrze.. mi sie podoba, a cokolikow z płytek nie chciałam

pozdrawiam