Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też mnie interesują te płytki kolor bianco pólpoler 60x60 i nero pólpoler do salonu już byłam prawie przekonana ale weszłam na te opinie i nie są zbyt dobre.Mało jest opinie na temat tych płytek może ktoś ma jakieś zdjęcia?

Ja zakupiłam te płytki bianko i nero 45 x 45 półpoler i jestem z nich bardzo zadowolona i pan który kładzie kafelki również nie ma do tych płytek żadnych zastrzeżeń: )

ja polecam bo moim zdaniem naprwadę warto :)

Izuuś- dziekuję za wyczerpująca odpowiedź na temat satyny grys.Fajnie ,że Ci się chciało napisać bo teraz sprawa jest jasna-płytki fajne, tanie i ladne ale sie brudzą.:yes:

No tak, podobno jak się napisze dużymi literami - to się krzyczy. A tak pisałam po nocy, to się Caps Lock "sam" włączył.

Glazurnik nie uważa, żeby to było partactwo. Według niego nie da się tego poprawić. Ja jednak mu nie odpuszczę, już mi forumowicze 'oczy otwarli".

Izuuś- dziekuję za wyczerpująca odpowiedź na temat satyny grys.Fajnie ,że Ci się chciało napisać bo teraz sprawa jest jasna-płytki fajne, tanie i ladne ale sie brudzą.:yes:

abstrahując od wad i zalet, z przyjemnością poznam płytki, które się nie brudzą...

Jaksie, nie łap mnie za słówka... Ty chyba uczysz w szkole.

Miałam na myśli skucie dwóch-trzech płytek i byłoby poprawione to dziadostwo.

Tymczasem glazurnik zwleka z przyjściem, aby to skończyć. Ale jestem wkurzona!

:D ja tyż bardzo chętnie poznam płytki (i nie tylko :yes: ), które się nie brudzą, mało tego to Nobla temu, kto je wymyśli....Ale wracając na ziemię, to wszystko ulega zabrudzeniu czy się tego chce czy nie (oczywista oczywistość), ALE! łatwość czyszczenia i jego efekty zaczynają w tym momencie mieć znaczenie kolosalne. Arkesia Grys Satyna brudzi się jak wszystko inne, tylko, że czyści się toto fatalnie wbrew pozorom, syzyfowe prace.

Podsumowując, nie zapominajmy!, że każdy z Nas ma inną wrażliwość na brud. Dla jednego to będzie ślad ubłoconego buta, dla innego zacieki i plamy widoczne tylko pod światło! będą nie do zniesienia.

:D ja tyż bardzo chętnie poznam płytki (i nie tylko :yes: ), które się nie brudzą, mało tego to Nobla temu, kto je wymyśli....Ale wracając na ziemię, to wszystko ulega zabrudzeniu czy się tego chce czy nie (oczywista oczywistość), ALE! łatwość czyszczenia i jego efekty zaczynają w tym momencie mieć znaczenie kolosalne. Arkesia Grys Satyna brudzi się jak wszystko inne, tylko, że czyści się toto fatalnie wbrew pozorom, syzyfowe prace.

Podsumowując, nie zapominajmy!, że każdy z Nas ma inną wrażliwość na brud. Dla jednego to będzie ślad ubłoconego buta, dla innego zacieki i plamy widoczne tylko pod światło! będą nie do zniesienia.

Amen

Ale biorąc pod uwagę moje doświadczenia na tym forum i tak większość (mimo ostrej krytyki tego produktu) kupi te płytki, szepcąc jak mantrę : "u mnie będzie inaczej".

Amen

Ale biorąc pod uwagę moje doświadczenia na tym forum i tak większość (mimo ostrej krytyki tego produktu) kupi te płytki, szepcąc jak mantrę : "u mnie będzie inaczej".

No to ja się chyba wyłamię z tej większości bo pomimo, że mi się podobają to jestem coraz bardziej na nie. Ale jak narazie szukam alternatywy w równie ciekawej cenie, równie ładne ale bezproblemowe - w miare oczywiście.

Dionizess jeśli coś znajdziesz:

a) w podobnej cenie

b) w formacie 60x60

c) szarego :lol2:

d) matowego

e) łatwo czyszczącego

...bo mi alfabetu zbraknie :D

to baardzo proszę podziel się z Nami na forum znaleziskiem, a jak znajdziesz i się podzielisz to :hug:

Naprawdę nie chcę Cię zniechęcać do poszukiwań, bo sama przegrzebałam internet wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu płytek o wyżej wymienionych parametrach, niestety bez skutku. Oczywiście znalazłam pewne ideały, ale były to głównie płytki zagranicznych producentów w cenach sporo przekraczających mój budżet przy tylu metrach kwadratowych do obłożenia. Być może pojawiły się jakieś nowości 2011, także jak znajdziesz coś to daj znać koniecznie.

Dodam jeszcze, że z moich obserwacji wynika, że najlepsze do czyszczenie są płytki półpolerowane, tylko, że jest bardzo mały wybór w szarym kolorze (taki mnie intersuje głównie). Półpoler (szaro-kremowy 45x45) mam w łazienkach i wygląda i czyści się świetnie, tylko skleroza niepamięta nazwy, jak se przypomni to napisze.

pozdrawiam

też się zdecydowałam w ubiegłym roku na takie płytki wersja błyszcząca. Pięknie wyglądają i są bezproblemowe w utrzymaniu.