Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Irma salon ma 36m2 z tego pas zajmuje 180cm szerokości, obawiałam się ze na całości to bedzie zbyt chaotyczne

i przyznam że pomysł ściagnęłam z pewnego urzędu w moim mieście - tam też tak było to połączone - poler z satyną....tylko że regularnie...za to nudno :)

i dodam jeszcze ze w kuchni która jest na prawo od salonu również będą 2 pasy takich łączonych płytek a reszta poler....bardzo podoba mi sie efekt więc zdecydowałam sie jeszcze na tą układankę w kuchni, zresztą płytkarze podrzucili ten pomysł bo też im sie to podobało :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i ja też dlatego zapytałam, bo myślałam, ze to przekłamanie na fotce.

zaplanowane....kupę czasu zajęło mi rozrysowanie tego tak zeby się nie powtarzały :) efekt zaskakuje....i tak miało być, czy pozytywnie czy negatywnie to już indywidualna sprawa

Najważniejsze że queene się podobają :) A płytki same w sobie są ładne i zawsze się obronią ;) Ciekawe tylko jak ten wzór będzie wyglądał jak dojdą meble - czy nie będzie np tak, że stanie na nim stół lub na połowie sofa i zasłoni całość i wtedy nikt się nie domyśli, że te płytki specjalnie tak ułożono?
zaplanowane....kupę czasu zajęło mi rozrysowanie tego tak zeby się nie powtarzały :) efekt zaskakuje....i tak miało być, czy pozytywnie czy negatywnie to już indywidualna sprawa

z pewnością nie jest monotonnie. Ciekawe jak tego typu kombinacja sprawdza się w uzytkowaniu, zwłaszcza w kuchni.

z tego co się orientuję, to Arkesia w korzystnej cenie jest do dostania w Casto.

warto tez sprawdzić na www.ceramika24h.pl choć u nich akurat Arkesia jest niedostepna, ale inne kolekcje tak

Zamówiliśmy u nas lokalnie w mieście, wyszło trochę drożej ale w 4 dni załatwili. Dzisiaj glazurnicy rozpoczęli układać. Wygląda to przepięknie :) Powiedzieli że do piątku skończą i zostaną tylko cokoliki. Postaram się na blogu zamieścić fotki, a i tutaj kilka wrzucę :)
Ja polecam rowniez sprawdzic sprzedajacych z allegro w okolicy Tw miejscowosci, np np 25km. Udalo mi sie w ten sposob znalez kolesia, co zaproponowal podobne ceny do najnizszych na ceneo no i przywiozl mi je do domu gratis. Poza tym podjechalam do niego, zamowilam, wplacilam kaske. Bez obaw, ze cos pojdzie nie tak. :)
a mi zakup my way-a wyszedł najtaniej (i z dostawą gratis do garażu ;) ) w moim małym miasteczku, taniej niż w necie, taniej niż w dużych hurtowniach, tylko najpierw trzeba było zrobić rekonesans i z jego wynikami zagadałem gościa czy mu się opłaca w takiej cenie spzredać, opłacało się no to git, a rozbiezności cenowe były niemałe, wyceny dla moich 50m2 chodziły od 6400 do 8600
edde - jakiego masz my waya? Ja zastanawiam się nad rovere naturale, lub rovere giallo (w rzeczywistości jest w zupełnie innym odcieniu niż na stronie internetowej) na całym dół domku. Tylko się waham, czy rovere naturale nie będzie za jasne a rovere giallo nie za ciemne ;)

dla mnie giallo jest ok, naturale za jasne, giallo gdyby było nawet nieco ciemniejsz czy o nieco bardziej wyrazistym, kontrastowym wzorze to też bym się nie obraził ;) a na resztę trochę wcześniej naskrobałem w tym innym wątku "drewnopodobnym"

jak patrze na to swoje giallo, ktore w garażu lezy, to sie zastanawiam jak by schody betonowe w tym wyglądały (do dziś koncepcja była żeby w późniejszym, ze względu na kasę, terminie w drewnie zrobić), może byłoby niekiepsko a dwu- trzykrotnie taniej, a można by tez się pobawić i np. zrobić poziome stopnice zrobić w giallo a pionowe podstopnie w naturale albo bianco...

Zgodnie z obietnicą fotka z położonego gresu Arsenik

http://mur-beton.eu/wp-content/uploads/2011/08/gres-polerowany-kuchnia.jpg

Na razie jeszcze kartonów trochę na podłodze. We wtorek fugowanie później cokoły i impregnowanie.

Na żywo wygląda rewelacyjnie, na zdjęciach w miarę. Oczywiście więcej fotek na blogu.

Należą jeszcze się słowa pochwały naszym glazurnikom. Położyli gres naprawdę świetnie, wszędzie równiutko, wyszli płytkami tak że odpadków nie ma prawie wcale.

Potrzebuję pomocy w sprawie fugi. Brat układa w łazience vivida/vivido w kolorze verde (ten zielony) i na zdjęciach na stronie producenta jest biała fuga przy białych a zielona przy zielonych i tak też chcemy zrobić ale brat nie mógł znaleźć w casto odpowiedniego odcienia z mapei więc powiedziałam ze podjade jutro i popatrzę jeszcze na sopro ale może ktoś układał te płytki i dawał zieloną fugę i zdradzi jaką. Próbowałam coś wygooglować ale nic nie mogę znaleźć. Pomóżcie proszę.

Dzięki Irma za radę ale niestety żadna zieleń z mapei, atlasa, cersanita i sopro nie pasuje do tych kafli. Pan w salonie powiedział że czasem na zdjęciach tak sobie retuszują żeby wyglądało i pokazał mi katalog z takimi zagranicznymi płytkami i tam przy każdych kolorowych (zielone, niebieskie, czerwone, pomarańcz itd.) płytkach fuga była biała lub szara lub coś w tą stronę.

Koniec końców do płytek vivida/vivido kolor verde wybrałam fugę sopro srebrno-szary. I mam szczerą nadzieję, że będzie dobrze wyglądało :)

PS: Gdyby ktoś szukał to podam do informacji - Ja sama mam w lazience paradyż travena/mogano i mogłam idealnie dobrać fugę: do płytek beżowych fuga mapei jaśmin 130 a do brązowych fuga sopro brąz bali 59.

pozdrawiam

To ja może zapytam czy ktoś widział gdzieś fugę żółto - pomarańczową w kolorze płytek vivida giallo?

na 100% atlas ma cos co pasuje, bo robiłam taką łazienke