Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

bdan nasze są 1mm, wykonawca nie widzi w tym problemu.

fuga firmy Ceresit CE40, kolor grafit nr 16. Klej Sopro No1, wysokoelastyczny. Osobiście uważam, ze prędzej popęka szeroka fuga niż 1 mm.

jaksie dziękuję.

w naszym wątku budowlanym miejski wstawił lepsze fotki, już po umyciu podłóg.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasia, to chyba matt z tymi rajstopami ;-) ten półpoler (tak tak, dziś macałam na wszystkie sposoby) nie zapowiada się jakby cokolwiek miał drzeć :-) chyba że źle zapamiętałam ten wątek.

Co do szczotki ryżowej, mam nadzieję że nie będzie tak źle, bo niezależnie od tego ile razy jestem w salonach zawsze kończy się na masto...

daj znac jak zaczniesz użytkować :)

Dzięki za słowa otuchy. :) Znać dam, choć może to jeszcze potrwać. :( A że położyłam i w kuchni, więc będzie co testować i krytykować (lub nie). ;)

Dzięki za słowa otuchy. :) Znać dam, choć może to jeszcze potrwać. :( A że położyłam i w kuchni, więc będzie co testować i krytykować (lub nie). ;)

wiesz, ja sama siebie też pocieszam :D chyba nie przetestujesz przed tym jak już finalnie będę musiała kupić, więc najwyżej za 3 miesiące spotkamy się na tym wątku i będziemy skruypulatnie przestrzegac innych :D

To ja jeszcze mam pytanie odnośnie masto grys: czy wasi fachowcy mieli potrzebę szlifowania brzegów? Żeby np. ułożyć narożniki. Czy komentowali jakość tych płytek ? Ja musiałam rozstać się z moimi kafelkarzami, ponieważ twierdzili, że nie da się zeszlifować ich pod kątem 45 stopni bez uszkodzenia brzegów. Teraz się zastanawiam czy to wina płytek czy "fachofcóf"...
Mam pytanie - jakiego koloru fugi użyliście do masto bianco i masto grys? Nasz kafelkarz mówi, że do bianco pasuje jasno szara, a my kupiliśmy kolor bahama, a go grys ciemno szarą.
My do łazienki na dole wybraliśmy kolekcję Cydonia w wersji Gold. Żona chciała mieć łazienke w złocie :). Muszę przyznać, że płytki są bardzo ładne i mam nadzieje, ze równie dobrze będa sie prezentowac na ścianach, bo kosztowały niemało.
My do łazienki na dole wybraliśmy kolekcję Cydonia w wersji Gold. Żona chciała mieć łazienke w złocie :). Muszę przyznać, że płytki są bardzo ładne i mam nadzieje, ze równie dobrze będa sie prezentowac na ścianach, bo kosztowały niemało.

Mam lazienke w tych kafelkach:D Wyszla super, kazdy sie nia zachwyca:) Fajne duze kafelki ale i wielkosc samej lazienki jest spora bo 16m2 wiec mysle ze to dodaje jej najwiecej uroku:D

dzisiaj majster zaczął kłaść. narazie tylko białe, więc jeszcze efektu nie ma, ale rzeczywiście płytki są przepiękne. Mam nadzieję, że finalnie będziemy zadowoleni tak jak Ty, choć u nas łazienka malutka 1,8x1,9m po podłodze (łazienka dolna).
  • 2 weeks później...

Ja do Masto Bianco wybrałam Mapei Jaśmin, bo nie mogę ścierpieć fug ciemniejszych niż płytki. Ale płytki jeszcze nie zafugowane, więc nie wiem jaki będzie ostateczny efekt (No i wymusiłam na glazurnikach minimalną fugę, 1,5mm, więc ledwo ją widać).

ETA: Nie Mapei Jaśmin tylko Ceresit Jasmin.

Edytowane przez kasia-ako
Jakby ktoś (jak ja) był ciekawy płytek Tessita Paradyża to dziś przyuważyłam je w Leroy (Piaseczno k.Warszawy, Puławska). Kolory są niestety dość mdłe (w sumie prawie dokładnie to, co na stronie Paradyza, jak się tak zastanowię :) ). A biel to tak jak podejrzewałam nie biel tylko dość beżowy ecru, więc nie wprowadza żadnego kontrastu do innych barw. Z kolorów, nie widziałam zieleni i giallio(?), reszta była. Edytowane przez kasia-ako
PS. Czy ktoś ma położone jakieś płytki drewnopodobne Paradyża? Najlepiej na schodach i w kolorze wenge lub zblizonym (jakiś ciemny brąz)?

No my mamy, ale niestey nie wenge i nie na schodach.

Tu Paradyz My way Noce, na jeszcze nie gotowej lazience...

DSC_2088.jpg

DSC_2080.jpg

Przymierzamy się od masto bianco pół poler, 60x60. kuchnia, wiatrołap, i trochę salonu.

Żona nie do końca przekonana, chodź lubi raczej ciepłe kolory, ja natomiast zimne, jednak te są na tyle delikatne że można do nich szarości i biele dopasować na ścianach, no i chce dołożyć bardzo jasne panele kolor klon.

Rozbieżność cen jest znaczna, gdzie kupiliście swoje paradyże...?

Trochę mam obawy jeżeli chodzi o sklepy internetowe...

Edytowane przez Conrad&Beata

witam,

w Wa-wie ceny były ponad 100zł/m2

więc zamówiliśmy w poleconym przez znajomych sklepie http://www.modnalazienka.pl za ok.70zł/m2- płytki przyszły szybko,

na ponad 25m2 1 była pęknięta, została bez problemu wymieniona i dowieziona jak tylko kurier był znowu w Wa-wie.

jak zabrakło kilku też zostały dowiezione bez problemu,

ale lepiej dobrze obliczyć sobie zapas bo domawiane mogą różnić się odcieniem (inna seria).

potem widzieliśmy masto bianco w Obi za ok.89zł/m2 i to była najniższa cena stacjonarna:)

No my mamy, ale niestey nie wenge i nie na schodach.

Tu Paradyz My way Noce, na jeszcze nie gotowej lazience...

Dzięki! Przynajmniej wyglądają jak drewno. :)

Jedna płytka nie oddaje efektu a trudno zobaczyć coś w aranżacji w sklepach.

no i kupiłem masto bianco, 60x60 pół poler, jutro maja być u mnie, ale zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem w tych płytkach w "mixie" z masto grys dolnej łazienki, ktoś ma tak połączone, łazienka jest malutka 2x2m. wciśnięty prysznic wc i umywalka, czy te płytki nie będą za bardzo przytłaczające w tak małym wnętrzu....?
  • 2 weeks później...

Witam,

jestem na etapie wyboru płytek do przedpokoju i kuchni. Wybór padł na Paradyż Masto Bianco (półpoler). Można powiedzieć, że już klikałem "kup teraz" gdy przypadkiem na jednej z porównywarek cenowych przeczytałem opinie na temat tych płytek, niestety negatywne (gł. ciężko się myje i trudno ułożyć konkretny wzór). Jako, że byłem bardzo zdecydowany na te płytki, a komentarze mnie trochę z zakupem przystopowały, postanowiłem zasięgnąć jeszcze opinii na forum. Czy ktoś ma te płytki i może coś na ich temat więcej powiedzieć. Szczerze powiedziawszy, rezygnacja z nich, oznaczałaby szukanie od nowa :(

Proszę o pomoc