Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja dzis byłam w salonie paradyża w Tomaszowie mazowieckim

A masz może jakieś zdjęcia z Salonu?

Mnie uwodzi Velatia :o

http://www.paradyz.com/GetFile/23086/Paradyz_velatia_bianco_duzyaranz1-main.jpg

ikaria

Vento wychodzi najbardziej przyzwoicie cenowo i ma taki nieokreślony wzór na płytkach....

Cenowo nie różnią się tak znacznie. Bardziej zastanawiam się nad utrzymaniem czystości :confused:

A masz może jakieś zdjęcia z Salonu?

Mnie uwodzi Velatia :o

http://www.paradyz.com/GetFile/23086/Paradyz_velatia_bianco_duzyaranz1-main.jpg

Cenowo nie różnią się tak znacznie. Bardziej zastanawiam się nad utrzymaniem czystości :confused:

Nie mam ale pewnie niedługo znów tam będę bo to 13 km ode mnie to cykne.

ale są cudne. byłam tez w salonie w Opocznie-masakra i z obsługa i z płytakmi. naprawde paradyż wygląda dużo solidniej i ładniej jakościowo.

pozwolę sobie mówić na "Ty" u nich jest tak , ze tego nie ma , nie wiedzą kiedy będzie. już nie produkują. Trudno mi opisać o co mi chodzi z jakością. z ich wystawek (a salon jest duży) nie stanęłam przy żadnej kolekcji mówiąc że mogły by być. jakieś takie marne jakościowo. chociaż katalogu kilka kolekcji mi si podoba. zdecydowanie wizualnie i jakościowo spodobał mi się paradyż. Paradyż w swoich wystawkach skupia się na wszystkim od lampki przez kran , umywalki. np bardzo mi sie spodobała łazienka z zielonym kibelkiem i umywalką. taką świeżością powiało. i przy każdej serii wzdychałam. wyglądają dość masywnie . mam nadzieje ze zdania nie zmienię ;)

nie wiem tylko o co chodzi wchodząc na stronę paradyża ceny są spore a wchodząc na stronę Opoczna wszystkie płytki mają w promocji sporo taniej.

obsługa to też ważny element. panie w Paradyżu wszystko pieknie wytłumaczyły doradziły. i ja jakoś wcześniej nie interesowałam sie gresami. czemu polerowany albo czemu matowy one mi wszytsko wytłumaczyły ;)

Przykro to było mi. Naprawdę. Ponieważ urządzam moje pierwsze mieszkanie, na wielu rzeczach po prostu sie nie znam. a wchodząc do tak znanego salonu człowiek oczekuje że sprzedawca odpowie na jego pytania cos podpowie. Chyba mają jakieś tam szkolenia powinni jakies tam pojęcie miec. a wyszłam z taką samą wiedza z jaką weszłam. Podoba mi sie seria zebrano. Ale znów jechac i nic sie nie dowiedziec??

Czy ma ktoś płytki Arkesia Beige w macie ?

Byłabym wdzięczna za zdjęcie bo wszędzie na ekspozycjach jest poler a wydaje mi się, że matowe już tak pięknie nie będą wyglądać...

Szukam płytek w macie 45x45 w chłodnym odcieniu beżu bez dużej ilości maziaków ale jest z tym duży problem...

Wpadła mi w oko jeszcze kolekcja P-Floral Stone 2 Tubądzin ale jest to kolekcja łazienkowa i nie wiem czy nadaje się do wiatrołapu. Poza tym mają na obrzeżach cieniutkie białe paseczki i jak to ułożyć z fugą 1m...

Może coś mi doradzicie będą bardzo wdzięczna !

Dzisiaj miałam 'przyjemność' czyścić moje Masto Bianco półpoler z: kleju od glazury, gruntu/kleju do parkietu, unigruntu i różnych podobnych rzeczy. Pocieszę wszystkich tutaj, że płytki zdały ten egzamin (fugi już nie :D ale sie z nimi nie wysilałam). Najgorzej było z klejem/lub gruntem do parkietu. Rozpuszczalnikiem w ogóle nie szło. Byliśmy załamani (a raczej zdenerwowani). Ale wpadłam na pomysł, żeby spróbować octu i zeszło bezproblemowo. Więc jak na razie jestem dobrej myśli. Wszystko z nich schodzi. :)

Jeśli chodzi o fugę, dałam Ceresit Jaśmin i jest jednak troszeczkę za jasna. Myślałam że będzie w kolorze płytki, ale się zawiodłam. Lepsza byłaby chyba jakaś srebrna fuga.

I jeszcze kilka uwag do Paradyż Sabro/Silon oraz Secret Edeno (właśnie mnie oświeciło, że to te płytki mam w drugiej łazience :D:D). Sabro są piękne (mam Bianco) i mogę je polecić z czystym sumieniem. Żałuję tylko że nie dałam dekorów kwiatowych, ale bałam się, że mi się znudzą. :) Natomiast jeśli chodzi o Secret Edeno, to płytki ścienne jak najbardziej na tak, są piękne i eleganckie, ale zwracam uwagę, nie są czarne tylko bardziej takie wenge (brązowe z czarnymi paseczkami). Białe płytki są super białe. Aż się mienią. :p Nie mam dekorów kwiatowych, więc nie skomentuję. Ale chciałam napisać o płytkach podłogowych, które dla mnie to po prostu niewypał tej kolekcji. Nie są rektyfikowane (ścienne tak) i są dość krzywe, (nie trzymają ani grubości ani kątów prostych; nie mówię, że wszystkie, ale glazurnicy mieli z nimi spore problemy). Nie są gładkie, tylko mają wąskie rowki, przez co są koszmarem do szybkiego wyczyszczenia.

To takie moje trzy grosze. ;) Pozdrawiam wszystkich!