Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odświeżam ! :)

Z krótkim pytaniem : czy wiadomo wam coś na temat kolekcji Amanda/Alex ? Straaaasznie nam się podoba, z zakupem musze czekac do lipca - a zabserwowałam,że na stronie Paradyża ta kolekcja już nie występuje...jedynie w niektórych sklepach internetowych... Pomożecie? nie zostały czasem one wycofane z produkcji?

Ooooooooooooooooooo... Amazonka z nieba mi spadłaś ! Bo sprawa ma się tak : my aktualnie za granicą, a w Pl bedziemy dopiero czerwiec -lipiec. I wtedy ewentualnie dokonywalibysmy zakupu.. Tylko strasznie sie martwię, bo na stronie już ich nie ma,a zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia... w tych płytkach mają na pewno łazienki swoje nakoto , korozja i psosin - tyle wyśledziłam. :) A to,że wycofują z produkcji to mi przyszło po prostu do głowy - bo skoro juz ich nie widac, a w niektórych sklepach internetowych jedynie..

Byłabym ci ogromnie wdzięczna - gdybym miała już jakieś informacje , to wiedziałabym,co robić : czekać czy prosić kogoś o uprzejmość i odbiór. Dziękuję i czekam z niecierpliwością. :)

ja zaraz zadzwonie do kolegi co pracuje w Paradyżu :)

Sprawa ma sie tak: kolega pracuje na trochę wyższym stanowisku i powiedział mi , że faktycznie te plytki sa wycofane. Oni mają jeszcze jakieś tam pozostałości, więc może być tak , że je dostaniecie.

Zapytałam o powód wycofania i okazało się ,że wycofali je bo one były kiepskiej jakości, kruche i w ogóle sie nie sprawdziły. bardzo kiepsko wypadły w testach i moment je wycofali.

Ale doścc podobny wzór ma chyba opoczno seria flower- i nawet mi sie wydaje , że to właśnie ona jest u Nakato, a nie ona podpisała ,że to Paradyż, ale zobacz sobie ta serie z Opoczna :)

Edytowane przez amazonka22
dopisek

nakoto nie ma flowerów.

ale w kwestii tych płytek - szare z dekorem są szare, natomiast białe są albo w wersji białej z bezowym dekorem albo w beżu z białym kwiatkiem. jeśli miałyby być dopasowane do czegoś białego-białego, to ostrzegam, że mogą się różnić

(posiadam flowery)

skoro do forum o Paradyżu, to ja dodam zdjęcia

MASTO GRYS

dopiero po fugowaniu, jeszcze nieumyte:oops:

Naczytałam się różnych opinii, ale też je kupiłam. Na podłogach (kuchnia, hol, wiatrołap, łazienka) mam Masto Grys a Bianco w łazience na ścianie. Dom w trakcie wykańczania, więc czyszczenie uskuteczniam na okrągło i mam okazję "z bliska" przyjrzeć się płytkom. I jedno mogę powiedzieć: to był dobry wybór, bo czyszczą sie super. Nie są całkiem gładkie, więc nawet jak nachlapię to nie widać kropel. Rajstop też nie drą;) To był pierwszy test jaki na nich przeprowadziłam;)

Rozumiem, że jak ktoś na podłodze ma Bianco, to jak to zwykle z jasnymi bywa, wszystko na nich widać. Miałam na początku też taki pomysł, ale jasna fuga (innej sobie nie wyobrażałam) mnie do tego skutecznie zniechęciła. Grys na podłogę nadaje się super.

nakoto nie ma flowerów.

ale w kwestii tych płytek - szare z dekorem są szare, natomiast białe są albo w wersji białej z bezowym dekorem albo w beżu z białym kwiatkiem. jeśli miałyby być dopasowane do czegoś białego-białego, to ostrzegam, że mogą się różnić

(posiadam flowery)

Dzięki Duś , właśnie tak myślałam.. Bo od razu sprawdziłam te płytki Opoczna, które zasugerowała mi Amazonka. Szare są ładne, ale właśnie z tymi białymi kłopot, bo wolałabym juz następnego koloru nie wprowadzać.. fajnie by było jakby była biała-biała.. :) Szukam dalej :)

HELP dziś byłam w sklepie z gresami i miły Pan jak dowiedział się że interesuje nas Masto bianco półpoler, to zaczął nam odradzać, że ciężkie w utrzymaniu, że to płytki z niższej półki, że paradyż się pogorszył, że ciężko się czyści, gorzej niż poler itp itd OMG ..... już byłam przekonana co to nich a dziś taki klaps ? Co mam robić? niezbyt dużo mogę przeczytać o ich użytkowaniu..... może jeszcze mi coś doradzicie albo odradzicie?

A do łazienki zastanawiam się nad kilkoma kolekcjami Paradyża natomiast : Calvo/endo, Amiche, Delicate touch, Meisha Garam, odcienie beżu z brązem..... ktoś z was takie płytki ma? Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt i mokrego dyngusa :)

mam masto w łazience i na podłodze i na ścianach. na ścianach luz, na podłodze - trochę widać brud, ale podejrzewam że na każdych jasnych, a może i mniej bo są jednak trochę nierównomierne we wzorze, a nie zupełnie gładkie. faktycznie jest z nimi ciut trudniej niż z takimi 'śliskimi' podczas mycia ale ogólnie to nie ma tragedii, w zasadzie po doprowadzeniu do ładu po etapie budowlanym jest ok (ale to pewnie subiektywne). co do jakości - człowiek który układał nie narzekał, tylko ze wzorkiem trochę było zabawy. ogólnie - nie ma co dramatyzować. jeśli nawet są 'gorszej jakości' niż jakieś włoskie to z twojej perspektywy tego nie zauważysz, bo są wystarczająco równe, jak będą dobrze położone to doprawdy więcej nie trezba.

a to że są chropowate ma swój urok - jak tajesz mokrymi stopami na podłodze to zaczynasz doceniać :-)

osobiście nie żałuję. no a sprzątać... well każde trzeba :-)

Witam

To i ja się może pochwale że też mam "MASTO" (szare - grys) :)

Mamy teraz z żoną mały problem jakie dobrać do nich kolor drzwi. Chcemy utrzymać całe wnętrze w nowoczesnym stylu i poważnie myślimy nad białymi drzwiami.

Zaznaczę że żadne ciemne typu Wenge nie wchodzą w grę mimo że pasują :)

Może coś doradzicie drogie PAnie ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Mr_Mabram