Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Promyczku, rozumiem, że to do mnie pytanie? Ja nie mam ich w łazience, tylko w wiatrołapie i pralni na podłodze. Fotek na razie nie mogę zrobić bo wszystko oklejone przed malowaniem. Pod ręką mam tylko z etapu kładzenia, więc umazane pyłem. Ale są przefajne, jeśli ktoś lubi takie betonowe klimaty.

Witam

To i ja się może pochwale że też mam "MASTO" (szare - grys) :)

Mamy teraz z żoną mały problem jakie dobrać do nich kolor drzwi. Chcemy utrzymać całe wnętrze w nowoczesnym stylu i poważnie myślimy nad białymi drzwiami.

Zaznaczę że żadne ciemne typu Wenge nie wchodzą w grę mimo że pasują :)

Może coś doradzicie drogie PAnie ;)

Pozdrawiam

Ja zamówiłam drzwi w kolorze dąb greko firmy erkado, według mnie są ciepłe i myślę że fajnie będą pasowały do masto bianco i grys, planuje wnętrza w jasnych odcieniach ziemii i sporo bieli :)

A jeszcze jedno chcę spytać - czy macie wszystkie drzwi takie same w całym domu na parterze i piętrze to ztn. ten sam wzór i kolor czy może na parterze inny wzor i kolor niż na piętrze? Bo również spotkałem się z takim układem.

Pozdrawiam

Witam,

troszkę Was podczytuje, ze strachem ale jednak zdecyduję się na Masto Grys w półpolerze ( mam nadzieję, że nie będę ich klęła). Może wiecie gdzie aktualnie można go dostać w dobrej cenie? Jaką fugę do nich dać? Podobała mi się jeszcze w sklepie płytka Mistral Grys ale cena jest już mniej przyjazna. Potrzebuje ponad 70 m tych płytek więc każda złotówka na metrze robi swoje.

Co do drzwi to ja kupiłam mahoniowe z pionową szybą. Przykładałam listwę od drzwi do tych płytek i całkiem fajnie się komponuje. Na górze będziemy mieli białe drzwi i zupełnie inny model ( pełne z poziomymi żłobieniami). Listwy przypodłogowe chcę dać białe.

Płytki zaczynamy układać po weekendzie majowym, więc w maju będę się chwalić zdjęciami.

Pozdrawiam

Ja zamówiłam drzwi w kolorze dąb greko firmy erkado, według mnie są ciepłe i myślę że fajnie będą pasowały do masto bianco i grys, planuje wnętrza w jasnych odcieniach ziemii i sporo bieli :)

No nasze wnętrza też będą jasne. Jeśli chodzi o drzwi to nigdy nie słyszałem o tej firmie ale odwiedziłem ich stronę i ceny przystępne, ciekawe jak ta okleina wygląda co używają.

Pozdrawiam

No i mam problem. Początkowo myśleliśmy o afrronie beżowym. Ale nie chcę ciemnych fug, a jasnych się obawiam (wieczne czyszczenie na kolanach). Po drugie mężowi się odwidział afrron. No to myślimy o masto grys, ale... Mamy już zamówione dzwi w orzechu. Jak to będzie wyglądało? Drugi problem to fronty w kuchni. Zamówiliśmy delikatnie waniliowe (takie prawie białe). No i klops. Czy taka wanilia będzie pasowała do szarości masto? Please help!

Dziękuję za namiary już porozsyłałam zapytania :)

Masto grys nie jest zimne ( ma odcienie beżu), ma sporo mazai więc do orzecha który ma usłojenie kwieciste powinien pasować. O fronty kuchenne w ogóle bym się nie martwiła, ja do masto grys biorę kuchnię w bieli RAL 9016 a z wyspą się czaję ( wymyśliłam sobie z jabłoni indyjskiej lub innego bardzo kwiecistego forniru) mam nadzieję, że będzie to miało ręce i nogi.

No nasze wnętrza też będą jasne. Jeśli chodzi o drzwi to nigdy nie słyszałem o tej firmie ale odwiedziłem ich stronę i ceny przystępne, ciekawe jak ta okleina wygląda co używają.

Pozdrawiam

My kupujemy drzwi u znajomego, zastanawialiśmy się wpierw nad drzwiami Polskone i kolega doradził nam podobny model i tańszy, w środku drzwi te mają płytę wiórową, jest o wiele twardsza od tego plastra miodu co to można na wylot przebić :p Mam nadzieję że dobrze nam doradził, widziałam drzwi na żywo i prezentują się super.... ale czas pokaże czy to dobry wybór.

Ok, zamówiliśmy płytki Paradyża łazienkowe - Meisha :) ale tylko w kolorze beige i bianco - gładkie, teraz jestem na etapie poszukiwań mozaiki, bardzo podoba mi się mozaika opoczna - z kolekcji Sensa - listwa sensa perle, jest malutka i wydaje mi się bardzo elegancka i delikatna. Może ktoś z was ma takie płytki i taką listwę? Na podłogi w salonie, holu,kuchni będę kładła Masto bianco półpoler i Masto grys. Może za kilka m-cy zdam i ja relacje z użytkowania :) Jestem Happy :)

Wiam, a czy moglabys umescic na forum pare zdjec swojej lazienki, poniewaz planuje lazienke w tych plytkach. Wlasciwie plytki juz zamowilam projekt gotowy a wciaz mam watplwosci.

Przeszukałam wątek, net i nie znalazłam ani jednej łazienki w TARANTO GRYS:-( a też mi się bardzo podobają te płytki. A Ty Promyczku w jakim rozmiarze planujesz je położyć? Można zobaczyć gdzieś Twój projekt?

Czy może ktoś wie co to za płytki szukałam już ich wszędzie i nikt nie wie co to a ja upatrzyłam sobie projekt taki i nie mogę go wybić sobie z głowy. Pomóżcie!!!

http://www.artdesign.pl/?t=realizacje_details&id=54&foto=8

Będę bardzo wdzięczna

Ta listwa Sensa Prle wygląda tak http://megastore.pl/45144,Opoczno-Listwa-sensa-perle-25x06-Sensa.html jest bardzo mała coś koło 5mm, i dlatego się zastanawiam czy nie zniknie mi w łazience, bo chcę ją umieścić w pojedynczych miejscach, np wzdłuż ciemniejszego paska idącego nad wc po jednej i drugiej stronie.... oraz dookoła lustra :) Co prawda to temat o Paradyżu ale tą listwę właśnie chcę umieścić między Meishą :p