Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gdzieś już pisałam- był z nimi problem żeby zdrapać wszystkie pozostałości po remontowe. teraz jest lepiej :-) nie trzeba szorować szczotką (w każdym razie nie widzę takiej potrzeby, ale nie mam ich w korytarzu tylko w łazience, ktora nie jest brudna, co najwyżej widać na podłodze włosy, kurz, itd. dużo gorzej niż płytki czyści się silikon który jest w kątach (masakra). nie wiem co masz w planach nimi zrobić, z jednej strony nie jest źle, z druiej - satynowe ktore mam w korytarzu czyści się niewątpliwie lepiej.

co do plam nie wiem, niczym nie plamiłam :-)

Mam na całym parterze masto bianco, w wiatrołapie grys i po miesiącu użytkowania nie żałuję tego wyboru. Mam świra na punkcie czystych podłóg. Po doczyszczeniu pobudowlanym użytkuje się je bardzo fajnie. Nie drą rajstop, ani nie ścierają kapci, mój mop Leifheit ( drogi, ale wart swojej ceny) oraz odkurzacz centralny całkowicie wystarczają do utrzymania wzorowej czystości. Jedynie czego żałuję, to tego, że przy moich trzech chłopach - prosiakach nie dałam masto grys w jadalni..

ostatnio mój znajomy, będąc tylko w skarpetach, pocierał nogami o podłogę. A że siedział dosyć długo, to po wstaniu zobaczył wielką dziurę na pięcie :/ Była to osoba spoza domu, więc potwierdził to co mówiłam wcześniej. Masto białe półpoler to najgorszy wybór jakiego do tej pory dokonałam:( Owszem wyglądają pięknie, ale ja niestety nie mam czasu latać codziennie albo nawet kilka razy dziennie z mopem po domu. Poza tym uważam,ze nie jestem niewolnicą swoich pomieszczeń i muszę się trochę zdystansować do mojej pięknej acz trudnej w utrzymaniu czystości podłogi. I tak muszę myć gres minimum 3 razy w tygodniu, bo inaczej wyglądają na zapuszczone. Mam rózne płytki domu - pilcha, tubądzin i paradyża, ale masto są naprawdę najgorszymi jakie do tej pory miałam. Użytkuję je od czerwca ubiegłego roku. Edytowane przez sawcza

Mam na całym parterze masto bianco, w wiatrołapie grys i po miesiącu użytkowania nie żałuję tego wyboru. Mam świra na punkcie czystych podłóg. Po doczyszczeniu pobudowlanym użytkuje się je bardzo fajnie. Nie drą rajstop, ani nie ścierają kapci, mój mop Leifheit ( drogi, ale wart swojej ceny) oraz odkurzacz centralny całkowicie wystarczają do utrzymania wzorowej czystości. Jedynie czego żałuję, to tego, że przy moich trzech chłopach - prosiakach nie dałam masto grys w jadalni..

oj ale mnie pocieszyłaś i ucieszyłaś tym postem!!!! :)

Masto chce polożyć w holu, wiatrołapie, kuchni i czesciowo w salonie.

Tak wiec zamawiam :)

ostatnio mój znajomy, będąc tylko w skarpetach, pocierał nogami o podłogę. A że siedział dosyć długo, to po wstaniu zobaczył wielką dziurę na pięcie :/ Była to osoba spoza domu, więc potwierdził to co mówiłam wcześniej. Masto białe półpoler to najgorszy wybór jaki do tej pory poczyniłam :( Owszem wyglądają pięknie, ale ja niestety nie mam czasu latać codziennie albo nawet kilka razy dziennie z mopem po domu. Poza tym uważam,ze nie jestem niewolnicą swoich pomieszczeń i muszę się trochę zdystansować do mojej pięknej acz trudnej w utrzymaniu czystości podłogi. I tak muszę myć gres minimum 3 razy w tygodniu, bo inaczej wyglądają na zapuszczone. Mam rózne płytki domu - pilcha, tubądzin i paradyża, ale masto są naprawdę najgorszymi jakie do tej pory miałam. Użytkuję je od czerwca ubiegłego roku.

Witam wszystkich

ja równiez planuje zakup płytek MASTO bianco do kuchni, holu i wiatrołapu ale nie daje mi spokoju opinia "sawcza" dlaczego u jednych są tak uciążliwie szorstkie a u innych te same płytki są w porządku...może to zależy od partii...zamówiłam na próbę jedną paczkę tych płytek i będę je testować:-)

Witam,

I kupiłam Masto grys i wiele innych m.in Paradyż Hanabi, Holtzer oraz Tubądzin Braid, teraz czekam na glazurnika :)) Płytki kupiłam w sklepie Dekordia, całe 3 palety przyszły w idealnym stanie i super cenie, polecam - sprawdzone na własnej skórze :)

Podpowiedzcie mi jaką fugę dobrać do Masto Grys?

Pozdrawiam

No ja nadal również stoję przy Masto bianco....cały czas się zastanawiam, nie znalazłam na razie równie pięknych płytek, a może ktoś z was mógłby polecić inne równie piękne.... teraz glazurnik kładzie u nas w łazience Paradyż Meischa...są piękne dałam tylko gładkie beige i bianco, bardzo mi się podobają....czekam na efekt końcowy :)