Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

gosia&jarek dziękuję za podpowiedź, mamy na całym dole ogrzewanie podłogowe upierałam się na 1,5 mm a glazurnik na min 2 mm w takim razie posłucham się i zrobię na 2 mm.

Fugę zaraz lecę oglądać, wiem że epoksydowa najlepsza ale kasa :( i glazurnik karze sobie dopłacać, więc zostanę przy normalnej.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

agol ja mam milo gres storm krem. półpoler. na zdjęciu w necie wyglądają bardzo podobnie. może sobie je sprawdż. Moje czekają na położenie.

Proszę czy możesz mi dać link do tych płytek, lub załączyć fotkę twoich, wyskakuje mi pełno różnokolorowych....napisz mi jaki na żywo mają kolor, fakturę i cenę? Muszę już coś wybrać........ masakra.... a myślałam że będzie tak łatwo :/

wiesz co nie mogę znaleźć nic sensownego w necie. One sa takie delikatnie kremowe. mają rożny odcień w zależności jak pada światła. jak np dołożyliśmy w domu do białych ścian wyglądają żółto jak zaświeci słonce sa kremowe. fakturę maja jak te szare na zdjęciach w tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?154539-p%C5%82ytki-do-kuchni-p%C3%B3%C5%82poler-gres-milo-%28storm-krem%29 miejscami się mienią a miejscami sa matowe. poczytaj sobie opinie z tego wątku :) . Płaciliśmy 64 zł za metr :)

Witam

zamówiłam na próbę jedno opakowanie płytek Paradyża MASTO bianco! Przetestowałam je i są naprawdę świetne! Plamy różnego rodzaju (ołówek, sos pomidorowy, sok aroniowy itp.) schodzą bez żadnego problemu. Nie są absolutnie szorstkie!!! są gładkie ale nie śliskie. Łatwo się je czyści...nie zostają żadne smugi (przynajmniej nie są widoczne tak jak przy polerach). Kolor nie jest za ciepły-bo nie chciałam typowego beżu!! Zamawiam je do kuchni, holu i wiatrołapu. Wstawiłabym fotki ale nie wiem jak. Jak coś to mogę zainteresowanym wysłać na maila.

sylwia1984 obejrzalam drewnopodobne plytki o ktorych pisalas, sa laaaadne i przyznam sie, ze nie wiedzialam o ich istnieniu, jestem ciekawa jak sie bede sprawdzac w uzytkowaniu.

Moim wyborem jest a raczej namyslam sie nad Woodentic Paradyza, o nich rowniez nie mam za duzo info - spodobaly mi sie i tak kraze ;) czy ktos posiada takowe?

sylwia1984 obejrzalam drewnopodobne plytki o ktorych pisalas, sa laaaadne i przyznam sie, ze nie wiedzialam o ich istnieniu, jestem ciekawa jak sie bede sprawdzac w uzytkowaniu.

Moim wyborem jest a raczej namyslam sie nad Woodentic Paradyza, o nich rowniez nie mam za duzo info - spodobaly mi sie i tak kraze ;) czy ktos posiada takowe?

płytki Novabell z serii Eco Dream pojawiły się w sumie od niedawna...wcześniej mieli inną serię drewnopodobnych(są trochę tańsze)-Natural Wood ale tam były inne odcienie brązu...kolor Noce wpada trochę w czerwień...

powiem szczerze że tez się na początku zastanawiałam nad Woodenticiem ale mój kafelkarz mi odradził...niby są krzywe...a te z firmy Novabell kładł juz u kogoś i mówił że są w porządku...sprawdzałam je pod względem użytkowania...nie mam żadnych zastrzeżeń...żadne smugi nie zostają...nie są śliskie ani szorstkie mimo że mają taka fajną fakturę drewna...z daleko naprawdę w ogóle nie widać że to kafle...Proponuję znaleźć je gdzieś w sklepie i zobaczyć na żywo i porównać sobie np z woodenticiem-różnica ogromna!

Witam

Zastanawiamy się z mężem nad płytkami podłogowymi i cieżko nam się zdecydowac czy lepiej wziąć Affron Grafit czy Pulso Grys i Grafit?

Płytki kładzione byłyby w kuchni (bez okna, bo to takie pomieszczenie między pokojem a jadalnią), korytarzu (długim i wąskim) i w wiatrołapie (drzwi zewnętrzene czesciowo przeszklone + okno). Te pierwsze oglądaliśmy już kilka razy i wydaje się że będa za ciemne do tych pomieszczeń, ale bardzo nam się podobają. Pulso ma jednak jasniejsze odcienie szarości i grafitu, jednak nie jest juz taki ciekawy wizualnie.

Ma ktos położone te płytki (pulso i affron), poprosiłabym o jakies fotki.