Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moja arkesia czeka na położenie, będzie w tym tygodniu za tydzień napiszę wam jak się myje kupiłam impregnat sopro,

jeśli miałabym jeszcze raz wybierać sama nie wiem bo chorowałam na affrony kupiłam arkesię a tak wogóle to nie chciałam gresu polerowanego, więc gdybym zrezygnowała to sama nie wiem co miałabym wybrać, początkowo myślałam o opoczno calipso ale nie mają wymiary 60x60.

Z góry Ci współczuję :( napisz w tej sprawie za rok, a nie po pierwszym myciu za tydzień.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Matko święta!Za jakichś miesiąc będę musiała się zdecydować i teraz to już zupełnie nie wiem jakie wybrać!! Jakbyście mogli jeszcze raz położyć/zmienić płytki podłogowe to cobyście wybrali?Ja jestem z tych co nie zamierzają pół życia spędzić przy mopie ;)

W jakim stylu masz wnętrza?

Może te? Kolekcja lazio.

http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k097&m=230

No bardzo fajne te Lazio,ciekawe jak na żywo wyglądają :D Widziałaś je może?

Są na zdjęciach w wątku MarJel

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180223-Fotki-i-plotki-u-MarJel

Widziałam je i są naprawdę przyzwoite. Oczywiście są nie tylko polerowane ale i mat i półmat. Te co są u MarJel są koloru beżowego wpadającego w szary i pasują kolorystycznie w zasadzie do wszystkiego.

A czy ktoś widział, albo może ma łazienkę w Tessita beige? Chętnie zobaczyłabym jak to wygląda poza zdjęciami katalogowymi.

Ja może pomogę, ponieważ sama miałam problem ze znalezieniem jakiejkolwiek aranżacji łazienki z płytkami z serii Tessita (w intrnecie zdjęc nie znalazłam, a jedyną aranżację na żywo widziałam w salonie firmowym Paradyża w Tomaszowie Mazowieckim).

Domyślam się, że chodzi o płytki Tessita Mocca, ja mam łazienkę zrobioną (jeszcze nie wykończoną) w płytkach Tessita Mocca oraz Bianco.

20120625_222137.jpg

20120625_222323.jpg

20120625_222154.jpg

20120625_222309.jpg

kaska-w bardzo Ci dziękuję! Oczywiście chodziło mi o moccę. Te bianco to nie są takie białe białe prawda?

nie ma za co, cieszę się, że mogłam pomóc :)

nie tak dawno sama byłam w takiej sytuacji, nigdzie nie mogłam znaleźc zdjęc łazienek z tymi płytkami

te jaśniejsze płytki nie są białe, są raczej kremowe, ich odcień zależy też od oświetlenia, najładniej wyglądają przy białym świetle, bądź w oświetleniu dziennym (mają wtedy chłodniejszy odcień),

pierwszy raz, jak je zobaczyłam w pewnym sklepie (pojedyncze płytki) to się przestraszyłam, bo wyglądały, jakby były żółte, ale na szczęście takie nie są,

wydaje mi się, że zdjęcia dobrze oddają ich kolor (w poprzednim poście - w oświetleniu sztucznym)

poniżej zdjęcie płytek w oświetleniu dziennym

20120324_171914.jpg