Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my mamy te plytki: beige polpoler w formacie 65,5x65,5 prawie na calym dole (kuchnia, hol, jadalnia) sa super i efektownie wygladaja ... Kazdy ogladajacy domek na zywo zwraca na nie uwage :)

jesczez nie wiem jakie beda w uzytkowaniu ale mam nadzieje ze sie spisza ... szukalismy plytek na pdloge kolo 2 miesiecy i jak te zobaczylismy (po jednej sztuce na stojaku byly) to wiedzielismy ze TO TE :)

A ja wlasnie mysle o tych jasnoszarych mat :p

Tyle, ze czytalam niepochlebne opinie na temat Paradyza. :-?

Osoby ktore mama je juz w domu....czy faktycznie sa nierowne?? :o

Dodatkowo zastanawia mnie czy plytki te mozna polozyc w lazience? Wszedzie pisze salon i taras, a na zdjeciu widac, iz uzyte zostaly takze w lazience. Chociaz w tym jednym pomieszczeniu jest wszystko :-?

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/affron

kilka zdjec jest w moim albumie - nie bede ich tu przeklejac ... zajrzyjcie ...

moi fachowcy nie narzekali na te plytki ... wiec musialy byc rowne :)

jeszcze ich nie uzytkuje - chwilowo sa przykryte kartonami bo prace wykonczeniowe ciagle trwaja ...

w sklepie zastanawialismy sie czy wybrac mat czy polpoler ... ale te matowe (ladne) sa mocno chropowate i balam sie ich czyszczenia a te polpoler sa ok i co najwazniejsze dla mnie nie swieca sie (bo ja nie cierpie plytek odbijajacych swiatlo jak lusterko)

Calico, szukam osoby, która jest posiadaczem gresu Arkesia z Paradyża. Masz polerowany, półpoler czy strukturę? Powiedz czy w rzeczywistosci ten gres (szczególnie polerowany) ma takie mocne "mazy" jak w internecie? Widziałam tylko mały próbnik, więc trudno określić.

Mam mat na ścianach i na podłodze (grys i grafit). Owe "mazy" :wink: są bardzo delikatnie i pięknie imituja naturalny kamień. Poza tym mam obudowaną wannę mozaiką polerowaną. Ale siłą rzeczy na tak małych płytkach nie widać "mazów" :)

Ja też nie widziałam tych płytek w żadnym sklepie. Na moją prośbę sprowadzono dwie płytki w wybranym kolorze (mat i półpoler). Affron to jest nowość i myślę, że jeszcze trochę czasu upłynie zanim pojawi się na ekspozycji. Tak samo zresztą było z równie piękną Arkesią, którą mam w łazience :)

ja tez mam Arkesię, wcześniej b pdoobał mi się Affron ale wbiłam sobie, że chcę poler;)

Mogłabyś pokazać jak Arkesia wygląda w łazience?

Witam

moge pokazac jak u siebie to zrobilem w malej kuchni i korytarzu

http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc05118e.jpg

http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc05119j.jpg

http://img17.imageshack.us/my.php?image=dsc05124l.jpg

Bardzo fajna plytka,bynajmniej jak za taka cene troche nie do konca wykonana jak nalezy ,mialem mase plytek powyginanych

moi fachowcy nie narzekali na te plytki ... wiec musialy byc rowne :)

musze zweryfikowac swoja opinie ... okazalo sie ze fachowcy od razu przyuwazyli ze plytki sa nierowne ... tzna wymiar maja ok ale sa wypukle lub wklesle (tego to juz nie wiem) ... ale powiedzieli tez ze odpowiednie dobieranie plytek podczas ukladania moze zalatwic sprawe ...

ja podczas ogledzin po polozeniue nie zauwazylam jakichs nierownosci ... ale kto wie ... moze chodzac na bosaka cos wyczuje ? zobaczymy :)

maz mi o niczym nie mowil bo nie chcial mnie denerwowac :lol:

ida i jacek - dzieki za fotki, bardzo ladnie wygladaja, ja sie zastanawiam zeby je ulozyc w kuchni,

alladyn71: ja paradyz mam w lazience kolekcja travnena i kafelki byly rowne jedynie glazurnik narzekal ze MOGANO BROWN sa bardzo kurche i trudne do szlifowania:( ale wygladaja cudnie:)

Super :p Juz sie balam, ze te plytki nie spelniaja jakis wymogow :-?

Nie za bardzo sie znam na specyfikacjach plytek lazienkowych :oops:

Rozumiem, ze jak je trzasne w lazience, to nic sie nie stanie? :D

Witajcie,

Byłem zdecydowany na te płytki (70m2) na cały dół. Widziałem kilka wystawek tego produktu i każda z nich miała inny odcień. Chciałem je ułożyć w mozajkę używając różnych wielkości płytek. Niestety firma nie gwarantuje jednakowego koloru na wszystkich rozmiarach. Mimo, że płytki są rektyfikowane, podobno nie są równe. Moja żonka była kategorycznie przeciwna tym płytkom. W efekcie wybór padł na włoskie płytki Ricchetti. A cena - 20% więcej, ale za to produkt super.

Ja widziałam je na żywo w Casto. Szczerze powiem, że w realu są o wiele ładniejsze niż na zdjęciach ze strony paradyża! Zauroczyły nas od razu. Nie wiem jak te płytkie mają się pod względem jakości, ale biorąc pod uwagę estetykę uważam,że nie ustępują włoskim czy też hiszpańskim cudeńkom :) Wierzcie mi, kiedyś uważałam, że pradyżo-opoczno-jakieśtam są bleee jednak po zobaczeniu dwóch nowych kolekcji -tej właśnie i affron -zmieniam zdanie! Polskie też ładne :lol: