Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Troj, czy podzieliłbyś się namiarami na fachowca od klinkieru?

Byłbym wielce zobowiązany bo moich "fachowców" od elewacji to przerosło...

pozdrawiam Q

Cały dom od podstaw po wykończeniowkę, która trwa cały czas, robilą nasi bracia. U nas mają jeszcze roboty na okolo 3-4 miesiące i z tego co wiem następne prace mają już umówione, a więc chyba nic Ci nie da kontakt do nich.

Pozdrawiam.

Troj - jaki u Ciebie jest format 45x45 ?

60x60 wszystkie trzy kolory

"Przeleciałam" temat i chyba nikt na nie nie narzeka, mam na myśli ich jakość wykonania, trzymanie wymiarów, kątów itp. Jest tak?

Najwięcej o równości i wymiarach wypowiedzieliby się glazurnicy którzy układają te płytki, a nam ma się podobać efekt końcowy 8)

A tak na poważnie to brat który układa u nas płytki wspominał coś o tym że beige i brown różnią się wymiarem, oczywiście minimalnie, ale zabawe już mial żeby jakoś wyjśc równo na fugach. Widziałem tez że z płytek brown wybierał niektóre i ukladał je pod szafki kuchenne, bo nie były zbyt proste.

pozdrawiam

Troj - jaki u Ciebie jest format 45x45 ?

60x60 wszystkie trzy kolory

A tak na poważnie to brat który układa u nas płytki wspominał coś o tym że beige i brown różnią się wymiarem, oczywiście minimalnie, ale zabawe już mial żeby jakoś wyjśc równo na fugach. Widziałem tez że z płytek brown wybierał niektóre i ukladał je pod szafki kuchenne, bo nie były zbyt proste.

pozdrawiam

U nas brown - świeża dostawa, bo z 23.05.2009 - płytki równe i raczej tata kładąc nie narzekał. Jedynie zdarzało się, że płytki były pouszkadzane w opakowaniu. Nieznacznie, ale już na całe się nie nadawały.

Taka mała uwaga, dla wybierających te płytki, przynajmniej brown, nie mają one dokładnie 60 cm, tylko 1-1,5 mm mniej. Także jeśli chcecie łączyć je z innymi, to lepiej o tym wiedzieć.

U nas też będzie Arkesia (satyna) na prawie całym dole. We wiatrołapie, holu i salonie grys a w kuchni i jadalni beige. Do wiarołapu kupiliśmy cokoły, natomiast w pozostałych pomieszczeniach zaplanowane są białe listwy przypodłogowe ponieważ drzwi też mają być białe.

Płytki już dotały, póki co leżą sobie w kartonach, bo czekamy na płytkarza....Ma zacząć w przyszłym tyg wię myślę, że już wkrótce będę mogła pochwalić się zdjęciami:)

Dzisiaj od rana działa glazurnik :D Ułożył kilka na podłodze i są proste. Będzie układanie bezfugowe. Warunek idealnie równa podłoga. Dlatego u mnie dodatkowo będzie jeszcze kładł jakąś szlichtę czy coś. Zwracał uwagę na wzór żeby był w jedną stronę i na podłodze i na ścianie.

45x45 podłoga, 30x60 ściana

ogólnie są piękne, wzięłam jeszcze cokoły, chyba będzie super 8)

Zdecydowałam sie na affron, ale dopiero jak zobaczyłam dwie duze płytki obok siebie. Wcześniej w innym sklepie pokazywali mi taki 30/30 i nie zwróciłam na nie nawet uwagi. Będzie więc 65/65, mat w wiatrołapie i półpoler w kuchni i pod oknami balkonowymi. Pokazywałam je wykonawcy i mówił, ze jak na takie duże nie jest tragicznie z równością. Zobaczymy na większej powierzchni, ale to dopiero poczatek/ połowa sierpnia.

witam!! tydzień temu zamówiliśmy na dolną łazienkę (nie widziałam ich wczesniej na żywo) po raz pierwszy chyba tak zaryzykowałam. powinny być na dniach może dzisiaj popołudniu. do stosunkowo małej łazienki zamówiliśmy dość dużo dekoru,bo podstawowa bezowa wydawała mi sie troche mdła, może nie będzie za bogato! jak dostane to napisze o moim roszczarowaniu, bądz radości!

Właśnie skończyli łazienkę u mojej mamy w tych płyteczkach - sa śliczne, dekory bardzo reprezentracyjne - mam tylko jedno ale....tragicznie sie je czysci szczególnie podłogę - są takie jakies jakby bez poslizgu , jak by było mało szkliwa.

Oj, nie starsz mnie lepiej ;)

a mama ma jasna czy ciemną podłogę?