Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć wszystkim - właśnie się zorientowałam, że to taka kopalnia pomysłów i wymiany doświadczeń.

Też się zdecydowaliśmy na Arkesię - z waszych zdjęć wygląda, że to dobry wybór, miałam kupić Arkesię Beige 60X60 Poler do Salonu w pozostałych częściach dołu myślałam o satynie w tym samym kolorze ale komentarz iwci43 że poler wygląda o niebo lepiej sprawił że się zaczęłam zastanawiać czy nie zrobić wszędzie poleru.

I jeszcze pytanie do Iwci43

Też jestem z opolskiego i właśnie się zastanawiam - gdzie zdobyłaś taką super cenę? Dla mnie jak na razie znaleziony poler (poza internetem - bo się trochę obawiam) to 94 zł.

Pozdrawiam

Płytka 10mm + klej 2-3mm co daje 12-13mm.

My mamy dokładnie tak samo płytki połączone z deską tyle ze deska 16mm.

Samopoziomująca nie wchodziła u nas w grę, bo bysmy musieli wylać 3mm na około 60m2, a taka grubość wylewki na ogrzewaniu podłogowym to musi być naprawdę super produkt żeby nie popękała.

Deski na szczęście mamy klejone a wiec deska i klej wyszły 16mm z groszami.

deski mamy z mała fazką i to nas uratowało że schodzą się prawie równo z płytkami. Minimalną róznice w poziomie zgubilismy na korku łaczącym deski i płytki.

pozdrawiamy

u mnie już tez są płytki ale zdjęcia wkleja jak zabiorą magicy swoje narzędzia z łaźni i będzie cos widac ,ale ogólnie to całkiem ładnie i czyściutko to wyglada tylko nie wiem jak zaplanować sufit na jutro , ma być podwieszany i z halogenami nad lustrem, może belka albo półkole????

Witam

Podobają mi się te płytki i mam nadzieję że jak ruszę na lubelskie sklepy to gdzieś je znajdę. Byłam już zdecydowana do tej pory na Aleksandrię Opoczno ale jakoś przestały mi się podobać jak je "pomacałam" po raz enty.

Muszę te zobaczyć.

Powodzenia i postępów w pracach :)

Ja u siebie polozyłam Arkesie grys poler w salonie i grys satyna w waitrołapie i kuchni. Jesli chodzi o impregnacje to zalecam przed fugowaniem...u mnie niestety glazurnik zawalił robote i nie zaimpregnował_ efekt taki, że trzy dni szorowałam poler na kolanach płytka po płytce zanim doszły do jakotakiego wygladu. Zaimpregnowałam juz sama i teraz poleruje bo impregnat cholernie tłusty i zostały smugi:( Jednak gdybym miala wybierac jeszcze raz wziełabym wszedzie satyne jest rewelacyjna! Polerom mówie NIE:)

Witam

Może ktoś mi podpowie jak to zrobić - chcę połączyć po łuku płytki Arkesia beige z panelami o kolorze złoty dąb - długość łuku około 2 metrów. Wiem że na allegro są takie specjalne listwy ale są bardzo szerokie. a chciałbym aby łączenie było jak najbardziej mało widoczne. Będę wdzieczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam

http://allegro.pl/item723795633_listwa_podlogowa_do_lukow_profil_profile_flex.html

czym czyściliscie te płytki po położeniu? bo zaczyna mnie ogarniać czarna rozpacz :roll: mam arkesie grys w satynie, moi fachowcy najpierw zafugowali płytki, potem tylko część pociągnęli impregnatem nie czyszcząc ich jak trzeba i teraz mam pół podłogi w kuchni w takich jakby matowych smugach, a drugie pół oprócz smug jest tłuste po impregnacie :evil:

wyglada to fatalnie i nie zmyło się ani zwykłym ajaxem, ani wodą z octem ani preparatem HG czysty gres - poradźcie coś please

jak widze wybieracie arkesie 60x60 lub 30x60 ja wybralem na salon 45x45 salon nie jest za duzy 33 m mam nadzieje ze to dobry wybor jezeli macie foty z polozona arkesia w tym rozmiaze prosze o zamieszczenie DZIEKI

u mnie jest w tej chwili ok. 60 m2 w formacie 45x45 - jestem zadowolony z efektu, dodatkowo u mnie ten rozmiar prawie idealnie wpasował się do wcześniej wykonanych dylatacji

u mnie już tez są płytki ale zdjęcia wkleja jak zabiorą magicy swoje narzędzia z łaźni i będzie cos widac ,ale ogólnie to całkiem ładnie i czyściutko to wyglada tylko nie wiem jak zaplanować sufit na jutro , ma być podwieszany i z halogenami nad lustrem, może belka albo półkole????

Gosia, zabrali już te narzędzia????

wklej proszę te zdjęcia :)

a może jeszcze ktoś ma je u siebie ??

jak widze wybieracie arkesie 60x60 lub 30x60 ja wybralem na salon 45x45 salon nie jest za duzy 33 m mam nadzieje ze to dobry wybor jezeli macie foty z polozona arkesia w tym rozmiaze prosze o zamieszczenie DZIEKI

u mnie jest w tej chwili ok. 60 m2 w formacie 45x45 - jestem zadowolony z efektu, dodatkowo u mnie ten rozmiar prawie idealnie wpasował się do wcześniej wykonanych dylatacji

Bede wdzieczny za zdjecia --a jaki masz kolor tych plytek