Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

pytanie do tych co juz maja

jak te plytki zachowuja sie w kuchni tzn chodzi mi glownie czy nie sa za sliskie i jak z utrzymaniem czystosci na nich

zastanawiam sie czy nie polozyc ich dodatkowo w kuchni

pozdrawiam

Ja mam położoną w holu , kuchni i wiatrołapie ( jak pisałam wyżej ) i jestem z nich bardzo zadowolona , jeszcze się na nich nikt z domowników nie poślizgnął , z brudzeniem tez nie jest tak źle , jak wszystko inne co byś położyła na podłogę trzeba umyć , a przede wszystkim efekt tak dużej powierzchni w jednakowych płytkach jest super , nie musisz różnych płytek oddzielać listwami ...ja zdecydowanie polecam

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

pytanie do tych co juz maja

jak te plytki zachowuja sie w kuchni tzn chodzi mi glownie czy nie sa za sliskie i jak z utrzymaniem czystosci na nich

zastanawiam sie czy nie polozyc ich dodatkowo w kuchni

pozdrawiam

Ja mam położoną w holu , kuchni i wiatrołapie ( jak pisałam wyżej ) i jestem z nich bardzo zadowolona , jeszcze się na nich nikt z domowników nie poślizgnął , z brudzeniem tez nie jest tak źle , jak wszystko inne co byś położyła na podłogę trzeba umyć , a przede wszystkim efekt tak dużej powierzchni w jednakowych płytkach jest super , nie musisz różnych płytek oddzielać listwami ...ja zdecydowanie polecam

dzieki za odpowiedz

Czy ktoś ma łazienkę z płytek Paradyż kolekcja AFFRON, konkretnie chodzi mi o połączenie beżu z grafitem. Juz jedną łązienkę mam w kolorach brąz, beż i krem i dlatego drugą chcę mieć trochę inną. Spodobały mi sie płytki Affron, ale niestety zbyt wiele zdjęć nie ma, może ktoś z was ma łazienkę lub kuchnie np. z połączeniem tych dwóch kolorów i będzie chciał się pochwalić zdjęciami.

Bardzo prosze o pomoc - musze juz zamawiać płytki a nadal nie ejstem zdecydowana jakie chcę.

U nas affron zajmuje prawie połowę domu :) Tak więc na dole na podłodze leż beż 32x65 a górna łazienka to szarość. Początkowo też myśleliśmy o połączeniu beżu i szarego w łazience, ale po zobaczeniu wizualki zrezygnowaliśmy z takiego miszmaszu i bardzo się cieszymy z tej decyzji. IMHO na takim połączeniu płytki tracą dużo ze swego uroku, ale to tylko moja osobista opinia. Zauważ, że w wizualizacjach producenta nigdzie nie ma wymieszanych obu kolorów.

Witam

Zamówiłam arkesie beige 45x45 poler do wiatrołapu holu i kuchni (bardzo podoba mi się wszędzie jednolita podloga tak jak u gosia1966 ). Teraz biję się z myslami jak je uczymam w czystości zwłaszcza w wiatrołapie ??? trochę uspokoiłam się po przeczytaniu postu gosi1966 ale tak sobie myślę co z jasnymi fugami ?? Płytkę się zainpregnuje potem mop i z głowy ale z fugami tak łatwo nie będzie. Boję się że po czasie "zczarnieją" i cala podłoga będzie w kratkę! Czy ktoś impregnował fugi ??

pozdrawiam

plytka jest naprawde ladna

kupilam do hallu prezentuja sie ladnie do kuchni kupilam gres szkliwiony i :evil: gres pojdzie na taras a ja dokupuje arkesie do kuchni bede biegala ze szmatka :D ale warto

kupilam plyn do impregnatu firmy sopro tak mi polecono w sklepie mysle ze ok

a jaki macie kolor fugi do beige?

czy impregnowaliscie rowniez fugi po polozeniu czy tylko plytki?

mi powiedziano ze po polozeniu plytek przed fuga mam zaimpregnowac same plytki

dzikuje za odpowiedz i pozdrawiam

moja arkesia beige poler też została zaimpregnowana przed fugowaniem, również jakimś środkiem firmy sopro. Na razie nie użytkuję ich jeszcze tak więc fuga piękna i czysta.

Ja do swoich wybralam nieco ciemniejszą , z mapei kolor carmel i wcale źle nie wygląda.Mam nadzieję, że nie będzie tak zachodzić brudem jak jasna.

:D :D

pozdr