Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas właśnie glazurnik kończy układanie Bambusa w łazience :D . Nie ma żadnych ograniczeń ani w gresie, ani w terakocie jeśli chodzi o podłogówkę. Ważne jest zastosowanie odpowiedniego wysokoelastycznego kleju np. Ceresit CM 17.

A tak swoją drogą po zakończeniu wklejcie zdjecia swoich łazienek, jestem strasznie ciekawa, bo Bambus ma niesamowitą możliwość kombinacji :D

Ja mam bambusa zefir + mozaika zefir/brown w kuchni a do łazienki poszedł bambus beige i verde na ścianę + dekor z dużym liściem a na podłogę gres w kolorze verde. Wiem, że nie jestem obiektywna :wink: , ale mi się te płytki bardzo podobają.

Co do wklejania zdjęć, to nie bardzo umiem... na innych forach to jest proste, bierze się ze swojego pulpitu i już a tutaj tak się nie da:-(

pozdrawiam

Basia

BasiaW, my zamówiliśmy dokładnie takie same płytki do łazienki jak Ty, z tym że na podłodze i na ścianie będą jeszcze wstawki brown, takie raczej delikatne, konkretny układ jeszcze nie jest do końca uzgodniony . Acha i jeszcze wałek bambus ten brązowy (mąż się uparł :lol: ).

ja też wybrałam do jednej łazienki bambusa z paradyża....podobają mi się te płytki, ale mam inną kombinację: na dwóch ścianach beige, brown i inserto z liściem i kafel brown i zefi, na jednej ścianie zefir, w około lustra listwa murano a na kolejnej verde z wstawką po środku insterto wycinane, na podłogę beige z wstawką brown pod umywalką 3 kafle i z 3l lub 4 pod muszlą :) nie wiem jak to będzie wyglądało...mam nadzieję że oki..

szkoda że nikt nie wkleja zdjęc fajnie by było....ja jestem na etapie wyliczania płytek :(

szkoda że nikt nie wkleja zdjęc fajnie by było....ja jestem na etapie wyliczania płytek :(

Poszukajcie topik o zielonych płykach. Był jakiś miesiąc temu sa fotki bambusa. http://forum.muratordom.pl/zielone-plytki,t111453.htm?highlight=bambus

P.S Jak ktos ma stronke z własnymi fotkami moge przsłać moja aranżację w mikrołazience z kolekcji Bambus

kraania, wklej proszę najpierw zdjęcia swojej łazienki :p , my dopiero zamówiliśmy kafle, a realizacja będzie w marcu :roll:

Oczywiście, że wkleję :D Do soboty łazienka ma być zakończona i postaram sie w niedzielę wkleić kilka fotek.

Co do wklejania zdjęć, to nie bardzo umiem... na innych forach to jest proste, bierze się ze swojego pulpitu i już a tutaj tak się nie da:-(

BasiaW musisz wgrać zdjęcia do internetowego albumu np. na Onet, albo http://www.fotosik.pl i po wgraniu wygenerują Ci się kody. I wtedy kopiujesz taki kod do "treści wiadomości" klikasz "wyślij, a na forum pojawia Ci się zdjecie :D

ja też wybrałam do jednej łazienki bambusa z paradyża....podobają mi się te płytki, ale mam inną kombinację: na dwóch ścianach beige, brown i inserto z liściem i kafel brown i zefi, na jednej ścianie zefir, w około lustra listwa murano a na kolejnej verde z wstawką po środku insterto wycinane, na podłogę beige z wstawką brown pod umywalką 3 kafle i z 3l lub 4 pod muszlą :) nie wiem jak to będzie wyglądało...mam nadzieję że oki..

Doradzałabym ostrożność... czytam co napisałaś i wychodzi, że chcesz dać większość tego, co w kolekcji a to może dać kiepski efekt:-(

Przejrzyj sobie ten wątek, są opinie i trochę zdjęć, w tym i "przedobrzona" łazienka.

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,66816347,74074313,0,2.html?v=2

pozdrawiam

Basia

z niecierpliwością czekam na wasze bambusowe łazienki

mam kilka miesięcy na wybranie płytek i właśnie o bambusie do wiekszej łazienki myślę...

podłoga jasna, podłoga w prysznicu i blat umywalkowy chcę zrobić z ciemnych podłogowych

na ściany generalnie verde + beż

z dekorów to może łodyżki;) z jednej strony przy lustrze, i listewki z listkami w okolicach prysznica

mozaiki jakieś psrtokate bardzo jak dla mnie

Zefir jest zielony jak wiosenna trawa.

Verde to zieleń oliwki

Z tym drugim to się zgodzę, znaczy że verde można porównać do oliwki, ale zefir do trawy to już mniej... ten kolor ma w sobie świeżość, ale nie jest "soczysty", tak jak wiosenna trawa, ta zieleń ma w sobie jakąś domieszkę żółtego.

Podłogowe na stronie producenta rzeczywiście wyglądają fatalnie, jak farbka fluorescencyjna :wink:

W sklepie ich nie widziałam, zapytałam w e-płytki na gg i sprzedawca twierdzi, że są zbliżone kolorem do ściennych.

pozdrawiam

Basia

Płytki są super. Moja córa chciała zieloną łazienkę - były pierwszymi na jakie natrafiłam i od razu nam się spodobały. Kombinuję teraz jakby je położyć - czyli karteczka i kredki w ruch a potem zobaczymy, która opcja kolorystyczna jest najfajniejsza. 8)

Z niecierpliwością czekam, aż ktoś z Was wklei swoje bambusowe łazienki. :D

A dla podpowiedzi ....w OBI można kupić silikonowe ( chyba, bo do plastiku im daleko) wzory do malowania bambusowych liści - jeden taki szablon wielkości prawie A3 to koszt ok. 20 zł. Można wolną od kafelek ścianę ładnie w bambusy pomalować. 8)

Pozdrawiam

Aga

Yreq muszę Ci powiedzieć, że po naszej ostatniej rozmowie o bambusie zaczęłam bardzo poważnie o nim myśleć do górnej łazienki. Tylko ciągle czasu brak na oglądanie i macanie :D

Ola

To do dzieła Oleńko - ja też niebawem uderzę do sklepu. :D

Jak już uderzysz to daj znać za ile kupiłaś.