Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

uffff ja jestem po czyszczeniu jasnej fugi u mnie w mieszkaniu byl atlas szop nawet niezle mi poszlo :D

ja rowniez obawiam sie jasnych fug ale takie pasuja

chcialam dac epoksydowe wiem ze sa latwiejsze w utrzymaniu czystosci tylko jest jedno ale

mozna klasc na szeroka fuge conajmniej 3 a najlepiej 5 mm :evil: przy ogrzewaniu podlogowym wiec u mnie odpada

mam ogrzewanie podlogowe ale fuge dalam 2,5

wiec czeka mnie szczoteczka albo jak dziewczyny mowia magiczna gabeczka

pozdrawiam

W lazience mamy jasmin epoksydowa z Mapei, czysci sie dobrze, brud sie nie trzyma... ale na dole przy plytkach gres naturale tez mamy jasmintylko, ze zwykla fuge... no i trzeba latac z gabka i czyscic non stop bo w przeciwnym razie plamy zostaja.

Nie wyobrazam sobie innej fugi do takich kafli wiec przeboleje koniecznosc czyszczenia :) ale szczerze to chyba drugi raz bym takiej nie zrobila :)

witam

dolaczam sie do grupy chwalacych !

niestety ze zrozumieniem czytam o twoich ciaglych wizytych w marketach i sklepach, ma to samo.

wlasnie rozpoczynam wykonczenia w wybudowanym domu i stad prosba/pytanie do Ciebie - czy po zakonczeniu prac i po rozliczeniu (jesli juz bylo) jestes zadowolona z ekipy kafelkarzy? jesli tak to bede wdzieczny za namiary.

druga prosba to namiary na kuchnie - wyglada super !

o takiej myslimy a to juz czas zeby sie wziazc za zamawianie

pozdrawiam i zazdroszcze takiego zaawansowania prac

chcialbym juz tez byc na takim etapie ehhh... :-)

W sumie jestem z nich bardzo zadowolona, nie tylko kafelki u mnie robili, ale także podwieszane sufity - sztuk 2, wymyślne. Kładli też panele i wstawiali drzwi.

Z łazienką poszli jak burza, z panelami trochę gorzej. Teraz trochę na nich czekam, bo pojechali już na inna robotę. W sumie mieli u mnie robić tylko kafelki a skończyło się jeszcze na sufitach, panelach i drzwiach. U sąsiada też robili kafelki i drzwi i też z nich bardzo zadowolony. Namiary ci wyślę na priv.

Jeśli chodzi o kuchnię to też jestem zadowolona, wyszła w miarę najtaniej w stosunku do reszty, które miałam wyceniane.

Miałem w domu i oddałem do hurtowni.

Nasze były 20x40 na cały salon.

Dyskwalifikacją było zastosowanie fazki na całym obwodzie płytki ok. 2mm w kolorze masy spodniej "beżowy" czy jakis taki podobny.

Gdyby dodać jeszcze min fugę pod podłogówkę tj 3mm to się robi straszna szpara min 7-9mm i to jeszcze w takim kolorze. Strasznie ceglasta ta podłoga sie robi. Fujj

Dobrze, że dało się to zwrócić. Zamówiliśmy Affron grafit 30x60 polpoler :)

Czy ktos ma te płytki na podłodze. Spodobał mi się kolor beige-mysle że brudu by na nich nie było widac.A może ktos ma łazienke Savannah/ Safari?Prosze o FOTKI

Generalnie chciałabym urzadzic swój dom meblami z drzewa egzotycznego i mysle że te płytki fajnie by się komponowały. Mają tez taki ładniutki dekor .

Witam!

Impregnowałam płytki po fugowaniui,bałam się,że fuga może zmienić barwę,ale jest ok.Mam Arkesie beige połysk i do tego fugę mapei nr 130 (jaśmin).Do impregnacji stosowałam HG OCHRONA PRZED PLAMAMI.Oczywiscie przed impregnacją płytki były czyściuteńkie i wypolerowane...i jeszcze jedno! Płytkarz pochlapał podłogę (rozrabiając klej ) i plama została-przed impregnacją...na szczęście w takim miejscu gdzie zabudowałam meble kuchenne...zatem uwaga! Impregnujcie płytki!!!

Witam !!!

Mam już swoją Arkesie Beige poler i wszystkie niepewności zostały rozwiane !!! Płytki są śliczne - za żadne inne bym ich nie zamieniła. Zakupiliśmy fugę epoksydową bo bardzo się boję "brudnych fug". Obecnie mam jasne fugi i ich czyszczenie jest straszne. W sklepie przekonywano mnie, że epoksydowa brudu "nie łapie" - jak będzie zobaczymy. Jak dla mnie wadą tej fugi jest to, że musi mieć przynajmniej 3mm a mi podobają się minimalne - no cóż wszystkiego mieć nie można.

Są też impregnaty do fug, nakłada się je specjalną pipetą - czy może ktoś takich używał ?

Jak płytki będą na podłodze to się pochwalę

:D :D :D

pozdrawiam