Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A masz już gotowy projekt tej alabastrino ? Ja również mysłałam o tych plytkach, szczególnie kusiła mnie opcja wypełniania dekorów fugą w jakimś ciekawym kolorze. Zniechęciło mnie jednak skutecznie to że wyglądem mają przypominać nieco marmur(wzór na płytce),a to już mi się przejadło... Pewna jestem że łazienka w nich będzie wyglądała dużo bardziej świeżo niż w delicate ponieważ alabastrino bardziej się świecą :)

Pozdrawiam i czekam na fotki :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszę że podoba się Tobie ten luk na podlodze... ja miałam najwięcej watpliwości co do niego bo to jest jedyny taki "owalny" element i bałam się że moze nie fajnie wygladac przez brak kontynuacji. Architekt odradzal mi polozenie tych plytek bezowych z decorem w naroznik sciany argumentujac ze bedzie to beznadziejnie wygladalo... ja sie jednak uparlam i dopielam swego chociaz nadal uwazam ze lepiej wyglądałyby w drugim narozniku na tej samej scianie, tam jednak zbyt malo miejsca nie pozwalalo na ich pelna ekspozycje. A co do kibelka to nawet nie pomyslalam o takim rozwiazaniu i sadze ze masz rację, ciekawiej by to wygladalo :)

Dobrze, że obstawałaś przy swoim, bo jakby nie było, funkcjonalnie to chyba nikomu nie będzie szkodziło. Natomiast kiedy dochodzi się do estetyki wnętrza, to każdy ma swoje gusta i preferencje. Może komuś innemu się to nie spodoba, ale ja osobiście lubię takie "niespodzianki", mała asymetria dla mnie zawsze burzy "nudę" wnętrza. Sama dużo eksperymentuję z rozstawieniem płytek w moich projektach, tym bardziej, że mam CAD Decora, który w pierwszej kolejności przydaje się właśnie do projektowania łazienek (wielkie bazy płytek i dużo funkcji związanych z opłytkowaniem). Czasami efekty tego są nieudane, ale innym razem wychodzi mi coś fajnego.

Wracając jednak do Twojej łazienki, a dokładniej ustawienia wc - dla mnie tamto drugie rozwiązanie byłoby wygodniejsze, bo dziwnie bym się czuła wstając z toalety i patrząc się równocześnie w lustro, na to co robię. :wink: Poza tym, człowiek siedząc na nim, byłby trochę bardziej zakryty, co jest wskazane, kiedy inni domownicy mają zwyczaj wchodzenia do łazienki bez pukania. :lol: (Proponuję więc zamek w drzwiach do łazienki.)

A masz już gotowy projekt tej alabastrino ? Ja również mysłałam o tych plytkach, szczególnie kusiła mnie opcja wypełniania dekorów fugą w jakimś ciekawym kolorze. Zniechęciło mnie jednak skutecznie to że wyglądem mają przypominać nieco marmur(wzór na płytce),a to już mi się przejadło... Pewna jestem że łazienka w nich będzie wyglądała dużo bardziej świeżo niż w delicate ponieważ alabastrino bardziej się świecą :)

Pozdrawiam i czekam na fotki :)

juz mam na budowie sa ladne

jestesm zadowolona

jak dla mnie oczywiscie prosta elegancka plytka

do niej bede miala dodatki drewniane mysle ze bede z niej zadowolona

pozdrawiam

ps. jak zrobia lazienke to pokaze

dobry wieczór :-)

zalogowałam się na forum własnie tylko po to by napisać o swoich spostrzeżeniach.

Jakbym mogła nie podzielic się informacjami o tescie który wykonalismy wspolnie z mezem i corka ?M?

Jak tylko fachowiec położy nowe plyteczki wyslę foto ;-D

pozdrawiam

jeszcze nie dokończona ale co nie co można obejrzeć :-)

http://lh5.ggpht.com/_vyEWkFDGCZQ/Syz--74B-6I/AAAAAAAAJcE/uvtZrQunaYs/s800/PC190860.JPG

http://lh4.ggpht.com/_vyEWkFDGCZQ/Syz-vsYFw7I/AAAAAAAAJa8/Sg2f2KORGm8/s800/PC190841.JPG

http://lh3.ggpht.com/_vyEWkFDGCZQ/Syz-yctBznI/AAAAAAAAJbI/IKGkS3Ctw2Q/s576/PC190844.JPG

ja mam w wiatrołapie grys satynę , w salonie beż i brown w pokoiku , jeszcze nie umyte ;-) fugi firmy sopro

tu widac łączenie brown z grys -em

http://lh6.ggpht.com/_vyEWkFDGCZQ/Syz-kfLIRII/AAAAAAAAJag/AdBUmUJOpoo/s576/PC120830.JPG

grys satyna

http://lh6.ggpht.com/_vyEWkFDGCZQ/Syz-_5dylpI/AAAAAAAAJcI/TzIPEXlVCgk/s800/PC190861.JPG

witam

u mnie juz polozone plytki

ladnie wygladaja sa zaimpregnowane i tutaj mam maly problem

na podlodze pojawily sie smugi /brzydko to wyglada / jak sie domyslam to nadmiar impregnatu czym to zmywac?

dziasiaj czyscilam plytke chyba z 5 minut ciezko bylo a tak duzo mam plytek

podpowiedzcie czym czysciliscie wasze plytki

bede wdzieczna pozdrawiam

też mam małe dziecko i bardzo się obawiałam śliskości. Rozważałam nawet zamianę na satynę ale bardzo miło się zaskoczyłam. Nie są śliskie. Normalnie jak płytki (za to myją się super). W jadalni pod stołem dałam satynę i trochę żałuję bo to już nie ten efekt jak dla mnie i myją się trudniej. Nikt jeszcze nie fiknął ani razu a dziecię biega w skarpetach, na boso-różnie.

Witam serdecznie

Mam pytanie - mam u siebie położone płytki Arkesia Beige satyna 60X60 i mam niestety poważny problem teraz zauważyłam że jedna płytka mi niestety pękła i niestety nie mam nic w zapasie, miałam wyliczone co do sztuki, a nie chcę kupować całego opakowania i mam pytanie może ktoś z Wrocławia lub okolic ma za dużo tych płytek i chciałby jedną no może dwie sztuki sprzedać to będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam