Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj przyjechały płytki Sensual:) Te niebieskie:) Są świetne, mój mąż-glazurnik jest zadowolony z ich jakości.

Dzisiaj pewnie powstanie część łazieneczki (mała- 4m2) więc postaram się coś wkleić;)

Prosiłabym Was o pomoc. Zaplanowałam sobie beżową podłogę z Sensuala i zastanawiam się, czy biały kibelek i umywalka nie będą dziwnie wyglądały... Może też w beżu? 8)

Nie rozumiem troszke tych rozterek z jasną fugą, wszyscy żałują że kupili jasną i następnym razem kupia ciemną. Po jakimś czasie i tak fuga jest ciemna więc po co kupować ciemną od razu, przez kilka miesięcy można popatrzeć sobie na jasną. Maja Arkesia w mojej galerii (link poniżej), jeszcze nie mieszkam więc sie nie wypowiem na temat użytkowania. Jeśli chodzi o zakładanie to mój glazurnik troszke narzekał; że trudna w obróbce, ale wyszło pięknie :)
tylko trzeba wziąść pod uwagę że brudzi się w miejscach najbardziej uczęszczanych przez domowników i niestety nie wygląda to ładnie a wręcz mnie bardzo denerwuje , w łazience mam ciemniejszą fugę i jest wszystko OK. Masz racje że wygląda ładnie ja też się tym sugerowałam wybierając fugę , poprostu jasna przy tych kaflach robi śliczną jednolitą powierzchnie ( nie odcina ich ) ale przy użytkowaniu fatalnie

Witajcie

Przeczytałem wszystko od początku i widzę, że jest całkiem spora grupa użytkowników arkesji.

Ja również kupiłem, ale beige satyna.

Mam kilka pytań ponieważ głównie piszecie tutaj o polerze a mało kto pisze o satynie.

Jak myślicie? czy w kuchni satyna może byś położona? Jak to się będzie sprawdzać w użytkowaniu? plamy kuchenne.... itd. Czy wystarczy impregnacja taka, o której tu piszecie?

Czy w ogóle impergnację takich płytek satynowych się wykonuje?

I jeszcze jedno jaki rozmiar fugi wybraliście? (30 x 60) Jest tu parę zdjęć ale widzę, że rozmiar jest różny.

Dziękuję i pozdrawiam

Marcin

Witajcie

Przeczytałem wszystko od początku i widzę, że jest całkiem spora grupa użytkowników arkesji.

Ja również kupiłem, ale beige satyna.

Mam kilka pytań ponieważ głównie piszecie tutaj o polerze a mało kto pisze o satynie.

Jak myślicie? czy w kuchni satyna może byś położona? Jak to się będzie sprawdzać w użytkowaniu? plamy kuchenne.... itd. Czy wystarczy impregnacja taka, o której tu piszecie?

Czy w ogóle impergnację takich płytek satynowych się wykonuje?

I jeszcze jedno jaki rozmiar fugi wybraliście? (30 x 60) Jest tu parę zdjęć ale widzę, że rozmiar jest różny.

Dziękuję i pozdrawiam

Marcin

witam

mam satyne polozona w wiatrolapie .tej plytki sie nie impregnuje zaimpregnowalam tylko fuge

w kuchni holu mam polozony poler

jest piekna ta plytka

tylko z utrzmaniem w czystosci mysle ze bedzie problem

na razie u mnie plac budowy wiec kurz sie unosi wszedzie troche ciezko sie myje to jest moje osobiste zdanie

ale nie zaluje ze polozylam tylko teraz dalabym napeno ciemniejsza fuge

u mnie polozylam bez bahama uwazam ze wyszla stanowczo za jasne

pozdrawiam

Czy ktoś użytkuje ten gres?

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/lupo

mam okropne plamy na nim,uzytkuje ponad rok w kuchni i w wielu miejscach porobily sie takie jasne plamy,jakby pozbawione tego szkliwa???Czy to mozliwe zeby szkliwo schodzilo tak nagle w kilku miejscach naraz????prosze o porady tych ktorzy mieli tez cos takiego! :evil:dodam ze mam odcien brown

mam beige satyne w na całym dole tj kuchnia salon i korytarz, jasna fugę, która miejscami jest już ciemna, mieszkamy od grudnia, płytek nie moge domyć, niby są czyste a pod swiatło widać mazańce, wkurza mnie to niemiłosiernie, kupiłam lepszy śrdoek do gresu w castoramie chyba, jakiś niemiecki, i bez rewelacji :cry:

Jesteśmy chyba zdecydowani na beige, satyna w wiatrołapie a reszta poler.

Nie wiem tylko jaki rozmiar płytek będzie najlepszy? W sumie jest 30m2- kuchnia 16m2, dwa nieduże korytarze i pomieszczenie gospodarcze.

Korytarze są wąskie, ok 120 i jeden prowadzi do otwartej kuchni. Bardziej podobają mi się 60x60, ale obawiam się, że na wąskie pomieszczenia się nie nadają:(

Jak myślicie?

Jesteśmy chyba zdecydowani na beige, satyna w wiatrołapie a reszta poler.

Nie wiem tylko jaki rozmiar płytek będzie najlepszy? W sumie jest 30m2- kuchnia 16m2, dwa nieduże korytarze i pomieszczenie gospodarcze.

Korytarze są wąskie, ok 120 i jeden prowadzi do otwartej kuchni. Bardziej podobają mi się 60x60, ale obawiam się, że na wąskie pomieszczenia się nie nadają:(

Jak myślicie?

mialam podobny dylemat, i moge powiedziec ze 60x60 prezentuja sie duzo lepiej, w malym korytarzyku polozylam wlasnie 60x60 (raptem 4 kafle;) i wyglada ladnie, natomiast w wiatrolapie zdecydowalam sie na 45x45 i gdybym mogla zmienic to zdecydowalabym sie teraz na 60