Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam 3 łazienki i do sypialnianej alabastrino lub meisha właśnie miała iść ale na meishę to trzeba czekać a alabastrino u nas od ręki.

Na parter to jakiś exklusiv bym chciała , skoro mówicie ,że biało czarne nie są tragiczne to może Secret Edeno mi się podoba a do moich chłopaków Hanabi Lub Braid z Tubądzina ( wannę bym obrobiła czerwoną mozaiką z paradyża) co o tym myślicie? zaznaczam, że jestem chora na mozaiki , nawet założyłam wątek z ceramica picassa.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie sympatycy Sensual Blue!

Właśnie została skończona moja łazienka w Sensualu i niejednokrotnie opierałam się na Waszych opiniach :)

Jeżeli chodzi o fugę my zastosowaliśmy jaśminową mapei, na podłogę i pod prysznicem epoksydową a w pozostałej części zwykłą. Efekt ostateczny b. mi się podoba.

Postaram się zamieścić kilka fotek.

http://images45.fotosik.pl/334/37d9124b9151776dm.png"]http://http://images45.fotosik.pl/334/37d9124b9151776dm.png[/url]

http://images38.fotosik.pl/329/0a61ffa64ac2a743m.png

http://images47.fotosik.pl/333/29f29b734ff3d021m.png

http://images40.fotosik.pl/329/386a390b6455481am.png

FORUMOWICZE!

TEN STELAŻ Z SEDESEM PODWIESZANYM NIE POWINIEN DOTYKAĆ DO SAMEGO MEBLA? COŚ MI TU Z NIM JEST NIE TAK!

DODAM, ŻE W TYM ,,MEBLU" OBOK SEDESU JEST UKRYTA PRALKA PO LEWEJ STRONIE, A PO PRAWEJ JAK WIDAĆ JEST UMYWALKA BLATOWA.

POZDRAWIAM I LICZĘ NA SZYBKI ODZEW, GDYŻ NIEDŁUGO GLAZURNICY PRZYJDĄ.

witaj ;)

jak dla mnie to zdecydowanie za dużo dekorów.

te płytki same w sobie są ładne, dekor też mi się podoba 9ten w duże kwiaty), ale w takiej ilości i w połaczeniu z dekorem drugim, a do tego z ciapciatym blatem i nawet parapetem - no jest tego po prostu za dużo!

mogę Ci napisać, co jak bym zrobiła... choć to kwestia gustu, oczywiście.

- zrezygnowałabym w ogóle z tego małego dekoru, zostawiłabym tylko ten duży. i to na jednej ścianie. jak będzie się odbijać w lustrze, to i tak będzie wszechobecny w łazience.

- wywaliłabym absolutnie wszystkie pozostałe dekory - te obok kibelka, pod/nad lustrem, na krawędzi wanny - dla mnie są zbędne. na dodatek na krawędzi wanny dzielisz w ten sposób płytki na pół, nie za dobrze to wygląda. a dekor nad kibelkiem niepotrzebnie podkreśla to załamanie, tworzy się chaos.

- jeżeli już chcesz więcej dekorów, to jeden rodzaj! ale naprawdę lepiej dekorować przestrzeń jakimiś elementami ruchomymi - obrazek, bukiet, kwiaty - które można ewentualnie usunąć, ja się znudzą, zastąpić nowymi. dekorów już nie usuniesz, a gwarantuję Ci że się znudzą, szybciej niż myślisz ;)

- dociągnęłabym zabudowę geberita do samego blatu, głupio ta szpara wygląda. trzeba inaczej rozplanować płytki, żeby to jakoś wyglądało - a używanie dekoru w tych miejscach na pewno Ci nie pomaga.

- chowanie pralki w szafce to zawsze dobry pomysł.

- pomysł DUŚia (DUŚi :) ), żeby te płytki ożywić ładnym drewnem, jest jak dla mnie przedni - bo ja lubię drewno ;) moja mama ma te płyteczki w WC, są bardzo spokojne, ale dodała kilka gałązek i drewnianych ozdób i jest fajnie. a blat z drewna w ogóle byłby świetny, ale na to chyba już za późno - jesteś zdecydowana an ten kamień?

- i generalna zasada - nie łamać za bardzo linii, łączyć fugi i płaszczyzny - ty masz np. taki pasek kilka cm nad blatem, niepotrzebne to. dobry glazurnik takich zonków nie popełnia.

mam nadzieję, że pomogłam cokolwiek... i dzięki za miłego priva ;)

z cała pewnością zlikwidowałabym ten uskok nad geberitem i podsunęła ściankę do zabudowy z mebli. To na 100%

Faktycznie ciemny kolor w postaci blatu czy ramy lustra ożywiłby to wnętrze, bo robi się mdło. U mnie własnie tak jest z szafką.

Co do ilości dekorów, to się nie wypowiadam, bo ja mam ich dużo więcej. U nas był taki zmaysł, by każda ze scian była inna i absolutnie nie powiela się ten sam dekor na innej ścianie. Łazienka jest duża i wygląda to IMO dobrze.

Witam,

Mam pytanie czy ktoś sie orientuje czy we Wrocławiu można zobaczyc te płytki w sklepie na ekspozycji. bo dzowniłam do kilku sklepów i nigdzie nie ma..

W jednym ze sklepów Pani powiedziała ze na żywo wygladaja dużo gorzej niż na zdjęciu, więc nie chce kupowac w ciemno, może ktos już wykończył swoja łazienke tą kolekcja i może sie podzielić np. zdjęciami :)

Wydaje mi się ,że dekorów rzeczywiście za dużo. Wybierz jeden dekor. Może zrób trochę krótszy ten blat? Wydaje mi się ,że teraz wc jest jakoś tak w kąt wciśnięte , a przecież masz sporą łazienkę. Jak piszesz w innym wątku zastanawiasz się też jeszcze nad moją radą dot. woodentica. Jeśli się zdecydujesz - nie rób samej podłogi! albo wogóle nie rób podłogi. Zrób woodenticowy blat i część ściany w pionie (może taką woodenticową ściankę przetnij w poprzek dekorem- gdzieś w wątku o woodentic była śliczna fota takiego połączenia z jakimiś szarymi płytkami) . czy woodentic czy nie - teraz wydaje mi się troszkę nudno - brakuje koloru a bledziutki dekor tego nie ratuje..pomyśl o jakimś kolorze. A jeśli blat zostawisz tej długosci co jest - to zlikwiduj tą szparę między pralką a wc - dziwnie wygląda i ciężej posprzątać ten kąt. pozdrawiam i powodzenia!

mnie się całkiem podoba. te dekory są bardzo jasne. Zrezygnowałabym tylko z tego złotego.

To, ze jest w kolekcji nie znaczy, ze od razu trzeba go wykorzystywać.

drewna na 100% bym nie dawała.

wiem, ze na wizualce może wyglądać to rzeczywiście dosć pstrokato, ale w rzeczywistości tak nie będzie.

kamien nie musi być aż tak mocno użyłkowany.

zmieniłabym geberit - źle to wygląda. Tak jak dziewczyny pisały zlikwidowałabym uskok i dosunęła geberit do kamienia.

Uwaga moja jest taka - za te dekory i ten kamien zapłacisz tyle, ze wystarczyło by na włoskie płytki. A na bank za 2 lata te kwiaty Ci się znudzą :)

Lepiej dać jedną ścianę bez płytek i położyć na niej tapetę - łatwiej zmienić.

Tak, zdecydowałam się na Delicata. Były małe problemy z kalibracją, ale nasz płytkarz sobie z tym świetnie poradził.Nie do końca jestem zadowolona z płytek podłogowych. Rysują się.

Programu nie miałam. Pomagała nam pani architekt, ale nie była to wizualizacja z wykorzystaniem tej płytki. Trzeba było uruchomić fantazję ;)