Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tym też miałem problem - znalazłem ją w Katowicach w jednym salonie. Przedstawiciel handlowy Ceramsticu powiedział mi, że ta seria nie jest dostępna w marketach. Najlepiej zadzwonić do przedstawiciela na Twój region i zapytać czy wie gdzie można takie płytki zobaczyć.

Z góry uprzedzam, że Alchemia nie jest gładka - zarówno na płytkach podstawowych i dekorach są kropki, dlatego ja białą płytkę biorę innego producenta.

Witam,

Mam kolejne pytanie czy po ułożeniu a przed impregnacją myliście płytki jakimiś środkami w celu usunięcia wosku?? tak jak pisze wojgoc . Proszę o radę bo niedługo będziemy mieli położone te płytki i nie wiemy co robić.

Pozdrawiam

Michał

Wojgoc napisał żeby umyć ciepłą wodą a nie srodkami do usuwania wosku. Miałam zamiar kupic srodek do usuwania wosku z płytek polerowanych ale po dostarczeniu arkesii wydaje mi się że ona nie jest chyba pokrywa woskiem. Zrobię tak jak napisał wojgoc - umyje ciepłą wodą, wytrę i zaimpregnuję :)

Monika

Witam,

Właśnie dopiero teraz układają mi się affronki w salonie i kuchni.. i wygląda to tak: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa858.jpg - jest to affron w półpolerze położony "w cegiełkę". Mam problem z doborem fugi a glazurnik już prosił o zakupienie - czy ktoś z Was do affronu beżowego ma położoną brązową fugę? Polecacie środek do impregnacji HG (z tego co wyczytałam cały wątek), jednak zalecany jest do porowatej terakoty, klinkieru, cegieł, kostki brukowej i naturalnego kamienia. Jakiego impregnatu użyć do tego półpoleru? Może mi ktoś pomoże... (?)

Mazo - moje (jedyne jak na razie) doswiadczenie z Affronami bylo takie: gdy weszlam do domu - a ciagle to jeszcze budowa i sprzatali tam tylko panowie budowniczy - korytarz, gdzie mam Affrony matowe wydawal mi sie brudny, ale gdy weszlam do kuchni (Affrony polpoler) to myslalam, ze panowie umyli podloge, bo wygladala czysciej...

...panowie nie umyli, to bylo tylko takie zludzenie optyczne:D...moje doswiadczenie: polpoler wyglada na czysciejszy:yes: nawet na budowie...

Dzięki Maju! Ponoć ogólnie półpoler jest bardzo fajny, jeżeli chodzi o takie praktyczne względy. Mam jedną płytkę, wczoraj popryskałam ją wodą -nie zostały żadne ślady, testowałam ją też w warunkach symulujących prysznic:) (bo w łazience też ma być) - nie złamałam sobie nogi :) Wszystko ok, tylko pozostają tylko względy wizualne - w kuchni mają być meble w połysku i boję się, że za dużo tam będzie tych połyskliwych powierzchni, no ale to już inny temat.

Witam,

Właśnie dopiero teraz układają mi się affronki w salonie i kuchni.. i wygląda to tak: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa858.jpg - jest to affron w półpolerze położony "w cegiełkę". Mam problem z doborem fugi a glazurnik już prosił o zakupienie - czy ktoś z Was do affronu beżowego ma położoną brązową fugę? Polecacie środek do impregnacji HG (z tego co wyczytałam cały wątek), jednak zalecany jest do porowatej terakoty, klinkieru, cegieł, kostki brukowej i naturalnego kamienia. Jakiego impregnatu użyć do tego półpoleru? Może mi ktoś pomoże... (?)

witaj

ja mam fuge beige i też zastanawiałam sie nad brązem wrzuć fotke jesli zrobisz brązową fuge

czy naprawde trzeba je impregnować?