Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam!

Ja od jakis 8 miesiecy mam polozone plytki arkesja beige poler 60x60,6 miesiecy je uzytkuje i mam z nimi problem.

Po polozeniu pokrylismy je impregnatem firmy delfin i w takim stanie zostawilismy je na okolo 2 miesiace,zabezpieczone przeb brudem.

Po tym czasie zaczelam sprzatanie i probowalam domyc owe plytki ,poniewaz impregnat zostawil mleczny nalot,nie udalo sie to mimo wielkich staran.

kupilam preparat atlasy do usowanie zabrudzen po dyspersjach polimerowych ,oszorowalam sie jak glupia i mleczny nalot znikl,ale

podloga zaczela matowiec,to znaczy jak spojrze w jedna strome pod swiatlo to wyglada jak by bylo na niej mnustwo malych kropek rozlanej wody.

Prosze was o pomoc bo te plytki sa piekne i bardzo je polecam,moze jest na forum jakis fachowiec ktory mi cos poradzi.

Dodam ze na plytkach nie zostaja plamy po kawie ,soku itp.Mam polozone okolo100 m w kuchni i przedpokojach i wszedzie jest podlogowe ogrzewanie.

Pozdrowionka dla wszystkich!!

suuuper magduska

chciałam zobaczyć i teraz bede żałować ze tak nie zrobilam ;-)

efekt jest bardzo fajny + to ze nie bedziesz musiala tak jak ja ( bo ja mam jasną) czyścić tak często fug

pozdrawiam

Seven!

U nas płytki kładziemy niestety w lutym (a miał to być ostatecznie listopad!)

Czekam z niecierpliwością na fotki Twojej łazienki w tych naszych płytkach. Pozdrawiam.

na razie tylko jedno które miałam w kompie. Dzisiaj mam już 3 ściany :lol2: jest cudnie :lol2:

Specjalnie po dwóch stonach dekoru kazałam poprzycinać mniejsze kawałeczki- taki pomysł na zaakcentowanie. Tym bardziej, ze te kwiaty są jakby scięte po bokach, a nie miałam pomysłu na żadną listwę, ani mozaikę oddzielajacą czyste płytki od kwiatowych :)

IMG_2168..jpg

Edytowane przez seven...

Witam serdecznie wszystkich zachwyconych Arkesią w polerze .Do dziś też się do nich zaliczałem ponieważ mam je położone w kuchni na podłodze i pomiędzy szafkami są naprawde ładne więc postanowiłem położyć je w salonie i przedpokoju .Udałem się więc do TGS Bytom i zakupiłem całą partię by był ten sam odcień .Jakie było moje zaskoczenie jak zawołał mnie kafelkarz i stwierdził ,że te akurat płytki są wygięte (banan) na powierzchni o jakieś 5 mm na długości 60cm i nie da się ich ułożyć na mijankę bo będzie to bardzo znaczne. Złożyłem reklamację u producenta ,14-tego dnia zjawił się przedstawiciel Paradyża i stwierdził ,że rzeczywiście są krzywe ale musi zabrać jedną do badania i da odpowiedź czy reklamacja będzie uwzględniona. Dzisiaj dostałem odpowiedź ,że płytka Arkesia Beige Poler mieści się w granicach normy producenta i miałem pecha ,że trafiła mi się partia z górnej granicy normy i reklamacji nie uwzględnią .Nadmienię ,że była to 1 klasa i poprzednie płytki które kupiłem do kuchni były prościutkie ,czyli się da zrobobić proste.Chciałem wszystkich ostrzec przy kupnie płytek 60 x60 z paradyża by zwracali uwagę na płaskość powierzchni może producent zmieni swoje zdanie i przestanie twierdzić ,że trochę krzywe też jest proste :) jak straci pare set złotych z kieszeni . Ja już płytek z paradyża nie chcę widzieć i szukam innej firmy co ma gres polerowany jeśli możecie coś polecić to będę wdzięczny.