Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czekam na dalsze fotki...ładnie wychodzi. Masz fajną wannę.

To czekanie na glazurnika do lutego lub marca dobija mnie...też bym chciała jak ty mieć płyteczki na ścianie.

Świetny miałaś pomysł na te wąskie wstawki cięte z płytek. A poza tym bardzo jestem ciekawa tej fugi z dodatkiem brokatu. Zrób jakąś fotkę z bliska i wklej, jak już będzie gotowe.

Podziwiam i pozdrawiam.

Edytowane przez Marmichkon

Moj tez nie

Możliwe że nie chciał wam sprawiać przykrości płytkarz . Płytki bardzo mi się spodobały, dlatego je zamówiłem. Planowałem kłaść je prawie bez fugi, ale po ich obejrzeniu widzę że będę musiał dać co najmniej 2 mm fugę , ze względu na nierówności. Mam nadzieję że poza tymi nierównościami nie będzie więcej niespodzianek.

Witam !

Nie polecam płytek z paradyża Arkesia poler 60x60 bo są krzywe na płaszczyżnie ,a producent twierdzi ,że odchyłka 5mm to jest norma i nie uznaje reklamacji .Czyli według nich trochę krzywe też jest proste :) stanowczo odradzam lub sprawdzajcie dokładnie przy zakupie.

witam !

Nie polecam płytek z paradyża arkesia poler 60x60 bo są krzywe na płaszczyżnie ,a producent twierdzi ,że odchyłka 5mm to jest norma i nie uznaje reklamacji .czyli według nich trochę krzywe też jest proste :) stanowczo odradzam lub sprawdzajcie dokładnie przy zakupie.

Miałam kupić ARKESIĘ, ale zrezygnowałam w ostatniej chwili. NIE BARDZO ODPOWIADAŁY MI TE SMUGI NA PŁYTKACH...

Przywiozą mi inny gres polerowany Concept CN02 z Nowej Gali. Czy one u kogoś były krzywe?

Taki jest ten gres:

nowa-gala-concept-cn02-jasny-bez-gres-poler.jpg

albo zdjecia do bani:cool: ....to raczej to:D

;)

u nas tez panowie nie narzekali na Affron, by byl krzywy, a mam je w kuchni, hollu i na dole w korytarzyku. Wszedzie fugi na 1.5.

Jedynie, bo dosyc twarde, by sie znimi nie meczyc wszystkie ciecia i przyciecia byly robione u kamieniarza.

Na twardość też nie narzekał.., w ogóle nie narzekał ;) - jakiś fajny glazurnik mi się trafił ;) ..albo po prostu NORMALNY glazurnik ;)

Zdecydowałam się na większą fugę (i układanie w "cegiełkę"), bo chciałam złamać "czymś" tą wielką płaszczyznę... - na dole mam około 65m2 tego affronu układanego w skos, więc cięcia było co nie miara - jak będę z aparatem na budowie to dorobię jeszcze zdjęć ;)

u nas tez panowie byli fajni, ale nam chodzilo o czas i mamy duzo skosow, bo kuchnia i lazienki maja ksztalt kopnietego rombu:D:D dodatkowo lazienka u gory jest na poddaszu wiec znowu skosy...wszystkie kafle jakie mielismy byly wziete i szybko pociete...

panowie musieli wyciac dziury na kontakty oraz wykonac takze takie parapety....wiec kamieniarzowi duza maszyna szybciej i sprawniej poszlo:

IMG_0008..jpg

DSC00731..jpg

DSC00686..jpg

Magduska, czekamy na zdjecia:yes:

Marmi dzięki za miłe słowa :)

kładzenie kafelek w łazience zakończone :lol2: dzisiaj dodał fugi. Strasznie się bałam z tym brokatem, bo najpierw kupiłam fugę Ceresita a później brokat, a jeszcze później facet w Castoramie powiedział, że nie można tego łaczyć, ze musi być fuga kerpoksy design, bo oni próbowali i fuga wyglada szaro :o i brzydko. Ale glazurnik wymieszał małą ilość w odpowiedniej proporcji, nałożył na połaczone na szybko ścinki płytek i wyszło super :D dzisiaj zmieszał fugę jasmine z brokatem, nałożył na całosć i jest git :lol2: na razie jeszcze jest mokra, ale i tak widać blask :D jak tylko zrobię jakieś nowe fotki to szybciutko Wam wkleję :yes:

u nas tez panowie byli fajni, ale nam chodzilo o czas i mamy duzo skosow, bo kuchnia i lazienki maja ksztalt kopnietego rombu:D:D dodatkowo lazienka u gory jest na poddaszu wiec znowu skosy...wszystkie kafle jakie mielismy byly wziete i szybko pociete...

panowie musieli wyciac dziury na kontakty oraz wykonac takze takie parapety....wiec kamieniarzowi duza maszyna szybciej i sprawniej poszlo:

Magduska, czekamy na zdjecia:yes:

mam dosłownie jedno zdjęcie, wyręczyłam się mężusiem i w efekcie z kilku zdjęć jest jedno, na którym widać te skosy..

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa943.jpg ..i jak widać to właściwie każdą płytkę miałam ciętą ;)

Witam

Witam wszystkich czytających to forum (w większości Panie). Trafiłem tu szukając inspiracji do projektu łazienki z tych płytek. Przyznam, że dzięki informacją tu znalezionym dotyczących Sensual ale też PRO100 udało mi się zaprojektować 2 łazienki. Pierwszą w Sensual Art Blue a drugą w Home.

Bardzo zainteresowała mnie informacja pegaz100 o płytkach kupowanych w "GLAZURZE ZA GROSZE". U mnie wołają po 197 zł za m2. Znalazłem na Allegro po 129 zł za m2 ale to i tak kosmos w porównaniu z 20 zł. Wolę kupić 10 m2 więcej i przebierać.

Pozdrawiam Wszystkich (w większości Panie) i Życzę Miłych Świąt i wesołego Sylwestra

Sław

Lazienka_1..jpg

Lazienka_2..jpg