Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

własnie dzwoniłam do fabryki aby upewnić się czy płytki należy impregnować . Otóż nie , niestety nic nie mozna zrobic zeby uchronic je przed zabrudzeniami . Jak bedziecie użytkować to sami stwierdzicie ze nie byl to dobry wybór . Brud wchłania się błyskawicznie . Drobne krople odrazu widac . Z mopem jak nic dziennie trzeba biegac jesli chce się miec naprawde czysta podłogę . Rozczarowana jestem tą kolekcją , bo kosztowala dosc sporo a efekt sredni , praktycznosc bardzo niska

a to pólpoler czy matowe?

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

własnie dzwoniłam do fabryki aby upewnić się czy płytki należy impregnować . Otóż nie , niestety nic nie mozna zrobic zeby uchronic je przed zabrudzeniami . Jak bedziecie użytkować to sami stwierdzicie ze nie byl to dobry wybór . Brud wchłania się błyskawicznie . Drobne krople odrazu widac . Z mopem jak nic dziennie trzeba biegac jesli chce się miec naprawde czysta podłogę . Rozczarowana jestem tą kolekcją , bo kosztowala dosc sporo a efekt sredni , praktycznosc bardzo niska

pewnie masz tak jak ja - pólpoler beige. No niestety, koleżanka tylko potwierdza to co sama zauważyłam w wypowiedziach wyżej.

Ja impregnowałam i to i tak nic nie daje. W kuchni pomimo małego użytkowania mam na podłodze plamy które nawet szorując je nie chcą zejść.

Ci co wybrali grafit może będą bardziej zadowoleni, na szarej podłodze nie widać czy jest brudna czy nie i fugi wówczas też są ciemne. Ponieważ mam dość ciemne pomieszczenia to nie mogłam się zdecydować na ten kolor a płytkami mam wyłożony korytarz, jadalnię i kuchnię. Żadne mopy się tu nie sprawdzają, już nawet się zastanwawałam czy nie sklecić jakiejś szczotki z długim kijem do czyszczenia - takiej z porządnym drapakiem bo nie widzi mi się codziennie szorować tej podłogi na kolanach a niestety tego wymaga jeśli chce się mieć czysto.

imho, w tym projekcie się za dużo dzieje. dominuje linia pionowa (przez zlew) ale wówczas burdel wprowadza ta dziwna ozdoba nad wanną (tj. dekor). niby w dodatkach idziesz w brąz, ale szafka jakaś dziwaczno biało brązowa, a do tego brązowy dekor ma brzydką dekorowo-beżową ramkę. o g-k na suficie nie wspiminam. dywaniki w różnych kształatch i miejscach uznaje za defekt programu do wizualek.

generalnie - bardzo na nie.

Wybacz, ale nie ma tu ani odrobiny spójności i umiaru. Mam te wszystkie dekory u siebie i to, co zaprojektowałaś/eś nad wanną, będzie koszmarnie wyglądało. One do siebie nei pasują w takim zestawieniu.Ten podział na prawo i na lewo od geberitu, to też jakaś radosna twórczość. Absolutnie nie łączyłabym kolorów szafek w ten sposób. Zrobiłabym je jasne, w kolorze płytki, tak by się zlały. Teraz wisi ciemny, cięzki kloc.

Na dodatek piszesz, ze łazienka jest mała, tym bardziej wyrzuciłabym połowę dekorówi nie łączyła tal płytek jak np. na wannie.

Witam, zaczynam żałować że tak późno wrzuciłem to zdjęcie na forum, bo teraz mam problem. Takie płytki mam już w domu i czekają na położenie. Jeśli chodzi o te dywaniki to rzeczywiście pomyłka, takich szafek też jeszcze nie mam, więc wszystko da się naprawić. Problem w tym jak te te płytki ułożyć z czego zrezygnować aby nie wyszedł jakiś koszmar w łazience. Proszę doradźcie

Za duży chaos... Wykorzystałaś wszystkie dekory z kolekcji, a tego się raczej nie zaleca. :( Pogadaj z glazurnikiem, od czego będzie zaczynał, a później spróbuj wymienić przynajmniej część płytek. Ja zrezygnowałabym z tego wąskiego dekoru (na ostatniej wizualce pod i nad lustrem), bo on nie pasuje. Geberit obudowany ciemnymi płytkami za bardzo się wyróżnia na tle jasnej ściany, czyli też nie dobrze. :(

Póki co, moim zdaniem, ta środkowa wizualka najlepsza.

jak to jest że zamówiłaś płytki nim wybrała/eś koncepcję łazienki?

przecież w ten sposób potem będziesz domawiał połowę brakujących, a druga połowa będzie niewykorzystana. aż się prosi, żeby sobie burknąć pod nosem "ach ci dzisiejsi inwestorzy".

wybierz z całej kolekcji 3 płytki i spróbuj sklecić z tego coś sensownego. w przeciwnym razie wyjdzie ci jarmark.