Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kominek obudowany affronami ma jedna z forumowiczek (zerknij w galerii zdjęć forumowiczów na "album chomika")- wygląda to bardzo fajnie. U mnie kominek ma portal z czarnego granitu ale przed kominkiem leży grafitowy affron i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chcesz prześlę Ci zdjęcia na maila.

Witam !!!

Czytam i czytam i zdecydowałam się wypowiedzieć. Użytkuje arkesie beige poler od 5 miesięcy. Mam ją położoną w holu, wiatrołapie i kuchni.Naprawdę prezentuje się rewelacyjnie ale ... zaipregnowałam płytki preparatem HG ochrona przed plamami przed fugowaniem potem pipetką impregnowałam fugi również preparatem HG czyste fugi i szczerze powiem szkoda czasu i pieniędzy ! W holu nie impregnowałam ani płytek ani fug i nie ma żadnej różnicy. Fugi już przyciemniały a plamy na płytkach pozostają, po 5 miesiącach mam już parę plamek, których nie mogę usunąć, nie są one może bardzo widoczne no ale są. Co do utrzymania podłogi w czystości to nie jest akurat problem. Ciepła woda z płynem do naczyń wystarczy, czasami aby nie było smug muszę drugi raz przemyć podłogę czystą szmatką samą wodą. W domu mam dwoje małych dzieci i psa więc jest komu brudzić ;) Najbardziej przerażają mnie plamy. Nie mam pojęcia czy zdecydowałabym się drugi raz na te płytki ale trzeba się poważnie zastanowić i wziąć pod uwagę naprawdę częste mycie podłogi. Pozdrawiam.

Witam.Chciałabym położyć te płytki w łazience(na podłodze i we wnęce prysznica).Na resztę ścian dałabym jakieś jasne kafle imitujące kamień.Myślicie,że to dobry pomysł?A może ktoś ma już ułożone te płytki u siebie lub widział u kogoś?Jeżeli tak bardzo proszę o zdjęcia i ewentualne opinie.Pozdrawiam.

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/ebano to są te płytki

Papaj!

Powtórzę za Seven: zmień lustro na prostokątne!

Ten "obrazek" z ciemnych płytek kwiatowych nad wanną jest właśnie prostokątny i takie też powinno być lustro, które jest niedaleko tej ściany.

Seven!

Wrzuć fotki Twojej łazienki z płytkami Delicate, jak będziesz już miała zlew, baterie itd. Chciałabym zobaczyć efekt końcowy!

Shimmy!

Ale masz cudną łazienkę! Co to za tym sedesem podwieszanym jest? Drewno czy takie płytki drewnopodobne?

Jakie daliście fugi do jasnych płytek Delicate? Jakiej grubości macie fugi?

Witam podczytuję podczytuję i też się wypowiem :) a co :) hehe

mam te płytki w kolorze grys w polerze w kuchni i przedpokoju na podłodze połączone z ciemnymi panelami w salonie

fakt jest taki mycie częste tych płytek jest wskazane ale mam je od 1,5 roku myje je praktycznie dwa razy dziennie ale i tak innych bym nie położyła ;)

do tej pory mieliśmy meble kuchenne tymczasowe i nie kładliśmy nic na ściany nie wiedzieliśmy co i jak będziemy robić teraz nadszedł czas wyboru i biję się z myślami co na ściany korci mnie mozaika mix poler grafit-grys macie jakieś opinie jak w użytkowaniu i skomponowaniu się z płytkami na podłodze ??jeśli nie to myśle nad płytkami takimi samymi jak mam na podłodze tylko w innym rozmiarze tz.30/60 na podłodze mam 60/60

pomocy poradzicie coś PROSZĘ :)

My kupiliśmy cokoły i wyglądają bardzo fajnie, jedynie do wiatrołapu gdzie mamy szary to na krawędzi cokoły nie mają poleru i wygląda to trochę jakby był tam kurz.

Witam :)

Od dłuższego czasu śledzę biernie forum i czytam sobie o tym i owym ;) zdecydowałem sie na Arkesie Brown w korytarzu oraz w kuchni z efektu jestem w pełni zadowolony :) mam tylko teraz jeden dylemat mianowicie:

Z czego zrobić cokół ???? mam dylemat czy szukać jakichś listew czy może też wykończyć to z płytki. Czytałem kilka innych wątków ale to akurat każda płytka może inaczej wyglądać dlatego też zadaje moje pytanie w wątku dotyczącym płytek jakie sobie wybrałem i o których kontynuowany jest powyższy temat.

Z góry dziękuje za sugestie i rady (może ktoś ma zdjęcia swojego gresu z efektem końcowym to może to by mi pomogło :) )

a jak sprawa ślizgania się na polerze? bo chciałabym położyć ciemny[chyba grafit] w polerze w kuchni i boję się że będzie za ślisko.

dzieci wiadomo, inna bajka, ale jak na Arkesii utrzymują się dorośli? :D

My mamy poler w kuchni, holu, garderobie i wiatrołapie i nie ma problemu z utrzymaniem stabilności ani przez dorosłych ani przez dzieci ani przez kota, chyba że wpadnie na mokrą podłogę ;)