Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Odradzam kupowanie płytek 60x60 ( ja kupiłam 60x60 nero pólpoler) z paradyża!!!

Krzywe, krzywe i jeszcze raz krzywe lub matowe !!!

Całe szczęście, że uwzględnili reklamację i oddali kasę - na szczęście majster zauważył, że są krzywe przed ułożeniem.

Firma nie potrafi wyprodukować dobrych płytek w tych rozmiarach, jak przywieźli na wymianę płytki, to fakt były proste, ale bez połysku (niby polerowane, ale coś im nie wyszło)

Tego problemu nie było przy płytkach hiszpańskich czy włoskich

agaseba - dzięki za poradę przy reklamacji

pozdrawiam

Gosia

A u mnie był problem z włoskimi płytkami Kupiliśmy 30m Płytek Imola 1 -wszy gat. , w dużym salonie w Rzeszowie. Płytki poszły na zamówienie, po paru tygodniach dają znać , ze już są, przywieźli , zapakowaliśmy do piwnicy i git. Po paru dniach wysyłam męża po 1 opakowanie, żeby ułożyć na podłodze parę sztuk i zobaczyć jak to będzie wyglądało.Szok na 4 płytki w opakowaniu 1 dobra. Do drugiej w nocy w zimie w piwnicy sprawdzaliśmy każdą płytkę -20 metrów do zwrotu. Przyjechali ,zabrali za 2tyg przywożą nowe i okazuje się że płytki mają inne wymiary- krótsze o 1cm- ta sama seria na opakowaniu, kody i wszystko się zgadza. Znowu odsyłanie, czekanie i przebieranie już na magazynie bo przyszły dobre rozmiarowo tylko dalej zeskazowane. Jakoś skleciliśmy te 30m ale nerwów było sporo.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Odradzam kupowanie płytek 60x60 ( ja kupiłam 60x60 nero pólpoler) z paradyża!!!

Krzywe, krzywe i jeszcze raz krzywe lub matowe !!!

Całe szczęście, że uwzględnili reklamację i oddali kasę - na szczęście majster zauważył, że są krzywe przed ułożeniem.

Firma nie potrafi wyprodukować dobrych płytek w tych rozmiarach, jak przywieźli na wymianę płytki, to fakt były proste, ale bez połysku (niby polerowane, ale coś im nie wyszło)

Tego problemu nie było przy płytkach hiszpańskich czy włoskich

agaseba - dzięki za poradę przy reklamacji

pozdrawiam

Gosia

Taki problem niestety może się pojawić przy każdych płytkach... pytałam płytkarzy i według nich nie ma reguły, krzywe mogą być nawet bardzo drogie płytki zagraniczne.

Co nie oznacza, że paradyż jest zawsze prosty:)

zabieram się za czwarty projekt łazienki :)

na tapecie jest seria Palette Farbi wersja turkus z brązem

i teraz pytanie - czy dekor z tej serii czyli maki:

http://www.paradyz.com.pl/GetFile/20203/palette.jpg

pasuje do aranżacji z błękitem ? tutaj niby jest...tylko czy pasuje ? nie powinien byc przeznaczony tylko dla brązu ?

• 2 weeks później...
Dzień dobry wszystkim. Ja trochę z innej beczki. Mianowicie też kupiłem arkesie gres satyna tylko nie wiem jaki klej do nich zastosować. Mój fachman polecił mapei ale jest za drogi. A polecił taki ponieważ nie robię dylatacji w mieszkaniu a konkretnie w przedpokoju, kuchni i łazience. Nigdzie nie będzie cięta, dlatego musi być klej wysoce elastyczny tylko, że mapei jest za drogi właśnie i potrzebuje zamiennika, może być polski. Gdyby ktoś miał doświadczenie w tej sprawie proszę o pomoc.

Dzień dobry wszystkim. Ja trochę z innej beczki. Mianowicie też kupiłem arkesie gres satyna tylko nie wiem jaki klej do nich zastosować. Mój fachman polecił mapei ale jest za drogi. A polecił taki ponieważ nie robię dylatacji w mieszkaniu a konkretnie w przedpokoju, kuchni i łazience. Nigdzie nie będzie cięta, dlatego musi być klej wysoce elastyczny tylko, że mapei jest za drogi właśnie i potrzebuje zamiennika, może być polski. Gdyby ktoś miał doświadczenie w tej sprawie proszę o pomoc.

a na jak dużej powierzchni bedziesz kladziony?

Sprawdzałaś cene polecanego kleju w Mapei wroclaw na ul. Stalowej? ceny dość znacznie sie róznią.

Na ostatnim zdjęciu to jest właśnie dylatacja. Płytek było około 70 mkw w tym salon-jadalnia-kuchnia miały ok. 40 mkw więc zrobiłem dylatacje, dodatkowo dylatacja ta oddziela dwie różne strefy grzania podłogowego, nie wspomną iż fuga jest tylko na 1 mm. Bez dylatacji to było by samobójstwo, dodatkowo płytki oddylatowane są od ścian a cokolik z dołu ma silicon (robiłem dla siebie więc ...). Na cokolik wymyśliłem taki patent, że dałem też dylatacje żeby się wymiarowo nie pokłóciło i tak właśnie ładnie ją uformowałem jak cokolik. Krzesła i stół to chyba z z MoMa studio.

Powiem krótko - sam kładłem, sam wziąłem odpowiedzialność za 1mm fuge, w gwarancje producenta nie wierze, jak coś się stanie (a właściwie to co?) to sam wymienię - oczywiście zostawiłem sobie kilka na "wszelki wypadek". Dodatkowo nadmienię iż klej był elastyczny, fuga też, układałem z podwójnym smarowaniem (nie wiem jak się to fachowo nazywa).