Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Interesuje mnie postument pod umywalkę z czego wykonano go jak przymocowano do podłogi- przymurowany czy śruby, wkręty? czy ty;lko podmurowana konstrukcja - tez mam taka podobna umywalkę tylko ze szkła i zdecydowanie szerszą- 100cm- umywalka do podparcia z boków przez konstrukcje.

piękna łazieneczka. Super płytki. czy możesz zdradzić ile kosztowały poszczególne elementy kolekcji?

Zobaczyłam tez że masz serie dante cubic do wanny- możesz zdradzić koszt zakupu.?

Postument jest z bloczków trwały przymurowany do posadzki z płytek i z boku do ściany, specjalnie nie wykładałam go mozaiką -te kwadraciki bo będzie to trudno zmywalne, dlatego zdecydowałam się na gładkie płytki z tej kolekcji przycinane..... umywalkę będę miała inną niż w projekcie, ponieważ wszystkie elementy ze stali nierdzewnej są utrzymane w tonacji kwadratu lub prostokąta to i umywalka będzie z serii iryda cersanic kwadratowa osadzona na tym postumencie 60 wymiar:

Odszukałam fakturę i bez kosztów tych bloczków, fug, czy kleju pod płytki ma się to tak:

- bateria deante cubic 3 otworowa: 799 zł

- wanna narożna sanplast: 100x160 - 1344 zł

- płytki: 200,46 zł + 300,69 zł + 481,10 zł + 1069,09 +500,04 +168,36 +855,27+1710,54 = wszystkie odcienie, mozaika w całości dało = 5285,55 zł

- bidet iryda cersanit + bateria deante cubic = 329 zł + 402 zł + deska sedesowa 142 zł = 873 zł

- ustęp iryda cersanit + deska = 142 zł + 374 zł = 516 zł

- umywalka będzie kwadratowa 60 wymiar -iryda osadzona na postumencie: i bateria deante cubic 214 zł + bateria 598 zł = 812 zł

- lustro już jest ale jak tylko go zamontują to dam zdjęcia po niedzieli już wykończonej łazienki: 150 zł + 27 zł klej specjalny do luster = 177 zł

- wszystkie dodatki, które będą czyli uchwyt przy wannie na ręcznik w prostokącie, uchwyt mały przy umywalce, czy szczotka do wc, będą z firmy deante poker, i uchwyt na poker tez- ze stali nierdzewnej: 95,23 + 150 zł + 27 zł + 75 zł = 347,23 zł

- nad lustrem będzie ze stali nierdzewnej takie podłużne oświetlenie 270 zł

- i w półkach będą oprawki reflektorków 3 sztuki = 50 zł + 3 żarówki ledowe (nie nagrzewające się ) ok. 100 zł (3 sztuki)

i na ścianie nad wanną narożną będzie zamontowany duży kaloryfer drabinkowy ze stali nierdzewnej miedziany w poprzek (a nie jak wszędzie drabinka jest drabinką tu będzie wzdłuż.....

Tyle mogłam podać na ten moment wygląd całościowy może za tydzień.....

Pozdrawiam

Aga

Proszę pytać jeśli coś pominęłam....

:wink:

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No moja ma 3,6 m2 to chyba troche za mało a te płytki sa przepiekne...

Maciunie cudowna łazienka ci wychodzi.

Mała nie mała te płytki optymalnie powiększają pomieszczenie.... jeszcze ten połysk ich poler też to czyni..... jakby połączył krem na ścianach np z mozaiką turkusową i na podłodze szachownica turkus + krem było cudnie... jeszcze dodać jakieś elelmnty turkusu, czy wanna czy prysznic obudować, czy postument pod umywalkę.... to super dałoby efekt....

Ja mam na dole łazienkę podobnych rozmiarów bo 3,5 m2 i już się też wykańcza płytkami serii Travena Paradyż..... robi także wrażenie... mogę dołączyć zdjęcie jakby interesowała....

Pozdrawiam

Moja ma 4 m2 i na wizualizacji też kiepsko sie robilo bo malutka- ale gościnna, płytki sensual, duża łazienka -tam dopiero projekt powstanie i będą aparici clariti - też krem z pomarańczą i dodatkowo zielenią te płytki zauroczyły mnie trwale od roku- jeszcze ich nie przebiły inne.

Moja ma 4 m2 i na wizualizacji też kiepsko sie robilo bo malutka- ale gościnna, płytki sensual, duża łazienka -tam dopiero projekt powstanie i będą aparici clariti - też krem z pomarańczą i dodatkowo zielenią te płytki zauroczyły mnie trwale od roku- jeszcze ich nie przebiły inne.

Mnie zauroczyły dwie serie sensual blue i z pilcha seria lena.... piekna, ale musiałabym mieć większą łazienkę tak 8 m2 to bez zastanowienia bym ją zrobiła coś pieknego.... Lena -jasienica pilch. Te płytki były wybierane na łazienkę tą tzw. prywatną dla domowinków na pietrze mającą 5,2 m2 a dolna gościnna - travena seria z paradyża od 1 momentu bo ma 3,5 m2 i te płytki ją powiekszyły jasny krem ze wstawkami brązu super....

Mnie zauroczyły dwie serie sensual blue i z pilcha seria lena.... piekna, ale musiałabym mieć większą łazienkę tak 8 m2 to bez zastanowienia bym ją zrobiła coś pieknego.... Lena -jasienica pilch. Te płytki były wybierane na łazienkę tą tzw. prywatną dla domowinków na pietrze mającą 5,2 m2 a dolna gościnna - travena seria z paradyża od 1 momentu bo ma 3,5 m2 i te płytki ją powiekszyły jasny krem ze wstawkami brązu super....

Czy mogę prosić o zdjęcie łazienki z płytkami travena z Paradyża, też się nad nimi zastanawiam.

Czy mogę prosić o zdjęcie łazienki z płytkami travena z Paradyża, też się nad nimi zastanawiam.

Witam oczywiście tylko, że jutro zrobię zdjęcia bo teraz odczytałam @ a na budowie będę jutro..... wprawdzie są dopiero 3 ściany a czwarta z kibelkiem i umywalką się robi ale bardzo chętnie jutro dołączę wieczorkiem

Pozdrawiam

Dziękuję Ci serdecznie za linka, jakoś przeoczyłam ten wątek:)

A masz może jakieś zdjęcia już po zakończeniu, żeby zobaczyć efekt w całości? Interesują mnie też te ciemniejsze płytki - czy ich odcień wpada lekko w różowy, czy tylko mi się tak zdaje? W sklepach to oświetlenie jest tak różne, że już głupieję... raz widzę brąz, a raz róż:)

Planuję zielone ściany, więc gdyby ta podłoga wyszła mi różowa to byłaby wpadka:)

Pozdrowionka

Jolasia, mi niestety jeszcze do kładzenia płytek wiele brakuje, znalazłam Ci wątek, bo pamiętałam, że Inwestorka71 kładła Sugar. Najlepiej zapytaj w jej komentarzach:

http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-komfortowy-dla-mojej-rodzinki,t123824.htm

Sorki, ależ jestem zakręcona, jak ruski słoik:) Myślałam, że to Twój dziennik:)

Ale i tak wielkie dzięki za linka i w ogóle za to że się odezwałaś, bo jestem tu początkująca i każdy post to dla mnie nie lada przeżycie;)

• 3 weeks później...
na ścianie macie bezfugowo kładzione? tak? a na podłodze też? czy dajecie jakąś wąską fugę?

Witam...troszkę trwało z odpowiedzią :D , ale właśnie nad ranem wrócilismy z wakacji... mamy fugę wszędzie na 1 mm..... łazienki obie są juz skończone.... będę w poniedziałek na domku to wszystko wkleję juz w całości.....

Sama jestem ciekwa efektu ponoć rewelacja...

Pozdrawiam :)

Aga

dawaliście białą, czy jakiś lekkie ecru?, na podłogę dawaliście zwykłą czy epoksydową? boję się że te na podłodze będą się brudzić

Witam... na podłodze i na ścianie są te same z MAPEI kolor kremowy....

Czy się będą brudzić nie wiem, ale robotnicy już jakieś 2 tygodnie chodzą po nich przykrytych folią, ale kurzy się oczywiście i nic nie widać.....