ppmat 08.03.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam Planuję kupic mieszkanie 2pokojowe ok 42 metry w nowej inwestycji w Szczecinie,a raczej tuz obok Szczecina bo w Zdrojach. I tu sie pojawia problem poniewaz mam do wyboru mieszkanie na parterze z 20m2 ogrodkiem(na wylacznosc) lub na 1 pietrze z 3m2 balkonem...konkretnie wyglada to tak:parter jest...po prostu parterem bez zadnych garazow od spodu i bez piwnic. Budynki ulozone sa w litere U i wszystkie ogrodki ida tak jakby do srodka, zas balkony wyzszych pieter sa po drugiej,zewnetrznej stronie. Osiedle jest zamkniete i chronione.Wizja wlasnego skrawka zieleni jest dla mnie bardzo kuszaca,bo zawsze o czyms takim marzylam ale jest wiele aspektow z ktorymi nie do konca wiem co zrobic...czy ktos mieszka w takim miejscu i moze mi doradzic? Przegladalam podobne tematy ale wiekszosc szybko zaczyna oscylowac wokol psich kup i petow...a nie o to pytam:P Będę wdzięczna za każdą radę i opinię, ponieważ w piątek rezerwuję konkretny lokal i nie chciałabym żałować decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154729-czy-warto-kupi%C4%87-w-nowym-budownictwie-mieszkanie-z-ogr%C3%B3dkiem-doczytajcie-szczeg%C3%B3%C5%82y/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Route 66 11.03.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Mam podobne, tyle że blok ma kształt litery L i poza ogródkami jest kawałek części wspólnej (wyjście na zewnatrz). I tu zaczyna się problem. Dla mnie ogródek miał być miejscem odpoczynku, relasu. Zagospodarowałam i nic z tego. Już teraz, mimo boiska i olbrzymiego placu zabaw całe życie współwłaścicieli toczy się pod ogródkami i oknami. Nie słychać, nawet, co do ciebie w mieszkaniu, mówi druga osoba, co w TV, za to doskonale znasz problemy osób spod okien. Weź też pod uwagę ogródkowe grile i imprezy. Jest to moje pierwsze mieszkanie na parterze i są inne minusy - zimna podłoga, otwieranie drzwi od klatki przenosi się na ściany i słyszysz każde wejście i wyjście. Zastanów się nad podlewaniem, sprawdź, czy jest kran na zewnątrz.-ja podlewam z kuchni). Wiosną dochodzi sprżątanie petów po sąsiadach z wyższych pięter.Ja jestem na etapie zmiany mieszkania, poprostu zwyczajnie jestem tym bardzo zmęczona, zawsze mieszkałam wyżej i było OK. Nic nie sugeruję, ale na osiedlu te mieszkania, czyli parter z ogródkiem - najczęściej zmieniają właścicieli, coś w tym jest. Np. ostatnio sąsiadka z bloku wyprowadziła sie ponieważ dziecko poszło do szkoły i nie było w stanie odrabiać lekcji, a godzina 21 czy 22, kiedy wreszcie jest jako tako, to trochę za późno dla dziecka. Edytowane 11 Marca 2011 przez Route 66 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154729-czy-warto-kupi%C4%87-w-nowym-budownictwie-mieszkanie-z-ogr%C3%B3dkiem-doczytajcie-szczeg%C3%B3%C5%82y/#findComment-4601593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts