ppmat 08.03.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam Planuję kupic mieszkanie 2pokojowe ok 42 metry w nowej inwestycji w Szczecinie,a raczej tuz obok Szczecina bo w Zdrojach. I tu sie pojawia problem poniewaz mam do wyboru mieszkanie na parterze z 20m2 ogrodkiem(na wylacznosc) lub na 1 pietrze z 3m2 balkonem...konkretnie wyglada to tak:parter jest...po prostu parterem bez zadnych garazow od spodu i bez piwnic. Budynki ulozone sa w litere U i wszystkie ogrodki ida tak jakby do srodka, zas balkony wyzszych pieter sa po drugiej,zewnetrznej stronie. Osiedle jest zamkniete i chronione.Wizja wlasnego skrawka zieleni jest dla mnie bardzo kuszaca,bo zawsze o czyms takim marzylam ale jest wiele aspektow z ktorymi nie do konca wiem co zrobic...czy ktos mieszka w takim miejscu i moze mi doradzic? Przegladalam podobne tematy ale wiekszosc szybko zaczyna oscylowac wokol psich kup i petow...a nie o to pytam:P Będę wdzięczna za każdą radę i opinię, ponieważ w piątek rezerwuję konkretny lokal i nie chciałabym żałować decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Route 66 11.03.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Mam podobne, tyle że blok ma kształt litery L i poza ogródkami jest kawałek części wspólnej (wyjście na zewnatrz). I tu zaczyna się problem. Dla mnie ogródek miał być miejscem odpoczynku, relasu. Zagospodarowałam i nic z tego. Już teraz, mimo boiska i olbrzymiego placu zabaw całe życie współwłaścicieli toczy się pod ogródkami i oknami. Nie słychać, nawet, co do ciebie w mieszkaniu, mówi druga osoba, co w TV, za to doskonale znasz problemy osób spod okien. Weź też pod uwagę ogródkowe grile i imprezy. Jest to moje pierwsze mieszkanie na parterze i są inne minusy - zimna podłoga, otwieranie drzwi od klatki przenosi się na ściany i słyszysz każde wejście i wyjście. Zastanów się nad podlewaniem, sprawdź, czy jest kran na zewnątrz.-ja podlewam z kuchni). Wiosną dochodzi sprżątanie petów po sąsiadach z wyższych pięter.Ja jestem na etapie zmiany mieszkania, poprostu zwyczajnie jestem tym bardzo zmęczona, zawsze mieszkałam wyżej i było OK. Nic nie sugeruję, ale na osiedlu te mieszkania, czyli parter z ogródkiem - najczęściej zmieniają właścicieli, coś w tym jest. Np. ostatnio sąsiadka z bloku wyprowadziła sie ponieważ dziecko poszło do szkoły i nie było w stanie odrabiać lekcji, a godzina 21 czy 22, kiedy wreszcie jest jako tako, to trochę za późno dla dziecka. Edytowane 11 Marca 2011 przez Route 66 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts