channel8 19.05.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Na ten ostatni - wanna asymetryczna z prawej strony, zabudowa przejdzie w blat pod umywalkę, z lewej kibelek i dalej zabudowa pralki i suszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.05.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Jak zabudujesz miejsce nad kibelkiem to tam juz nic nie wsadzisz, jak nie zabudujesz to musisz sie liczyc z tym ze szafka ktora tam powiesisz nie bedzie zbyt gleboka, wiec zmiesci sie tam niewiele (ale zawsze cos - wiec skoro ci to miejsce potrzebne to odpowiedz juz znasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 23.05.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) Muszę do piątku zamowić podlogi (na całe mieszkanie w tym na przedpokój, mieszkam na parterze), no i nie wiem - miotam się jak oszalała, ponieważ mam kilka wyborów a decyzja jest baardzo trudna.1. Deska trójwarstwowa merbau - drzewo stabilne, twarde, (praktyczne)2. Deska trójwarstwowa khars - jesion - stabilne, dość twarde,(podobają mi się)3. Gres Paradyż (nie wiem chyba masto)4. Płytka drewnopodobna.Mam ogrzewanie podłogowe wszędzie oprócz 2 sypialni. Przedpokój to wąska kiszka i jednakowe wszędzie podlogi (deska) optycznie powiększyłoby mi przestrzeń, ale...mam zwierzaki, gres - posiekana podloga (w sypialniach deska), praktyczny przy futrach,ntrochę dziwnie będzie wygladała w pokoju/salonie (może sie mylę), no i plytka drewnopodobana, ma zalty gresu, wygląd deski, ale....no ja mam skrzywienie - to byłaby "podroba" deski... I na co mam się zdecydować, proszę o Wasze opinie, z doświadczenia i poglądy, na pewno dadza mi dużo do myslenia. Edytowane 23 Maja 2012 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 24.05.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 channel8 - kurczę, masz dylemat, ale mnie osobiście jest Ci trudno doradzić, bo tylko Ty jesteś w stanie oszacować wszystkie czynniki. Dla mnie na pewno odpadłby merbau (choć nie wiem o jakim dokładnie myślisz), bo jest to drewno piękne ale dość ciemne i jako egzotyk IMHO może być bardziej wymagające niż nasze polskie dęby czy jesiony. Pytanie jeszcze oczywiście o cenę tej trójwarstwówki, podejrzewam, że będzie dość wysoka - dla mnie osobiście wydawanie zbyt dużyej kasy na trójwarstwówkę w domu z psami jest stratą kaski. Ale jesli masz wizję urządzenia mieszkania w merbau, to czemu nie? Ja mam jesion i jestem fanem tej podłogi, więc mogę nie być obiektywna co do walorów optycznych . Natomiast jesion jest podłogą wzorzystą i sam w sobie stanowi dekorację mieszkania. Czy to zaleta czy wada - zależy, jak chcesz urządzać dalszą częśc mieszkania. Jeśli mają w nim dominować biele i szarości to jesion na pewno dociepli takie wnętrza. Płytka drewnopodobna odpada o tyle, że sama piszesz, że Cię nie przekonuje. A jakoś kładzenie w salonie płytek gresowych jest nieprzyjazne w mieszkaniu (w domu mogłabym sobie wyobrazić). Cóż, gdyby to było moje mieszkanie ja zrobiłabym jednak klasyczne połączenie płytki plus deska - płytki w korytarzu, kuchni i może łązience oraz drewno na całej przestrzeni salonu i w sypialniach. Płytki sięgałyby wtedy do krawiędzi ścianki oddzielającej kuchnię od przedpokoju. Kolor płytki dobrałabym do koloru podłogi, bo nie każde ładnie obok siebie wyglądają (zaglądasz mam nadzieję do AniS79, bo ona ostatnio właśnie robiła takie porównania). Nad optycznym powiększeniem przedpokoju możesz popracować poprzez dobór kolorów, oświetlenia - dużo jasnych punktów, wprowadzenie luster i połysku na szafach w zabudowie i nie będize źle. Nie ważne, jak będziesz kombinować, metrów kwadratowych żadnymi sztuczkami nie przybędzie. Uff... Tyle z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 24.05.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Dzięki Aantenko! Czy Ty wiesz że ja nawet o tym nie pomyslałam?! Tzn, aby połączyć gres z deską? Może jakaś tempota mnie ogarneła. To jest niezła myśl! Takie same płytki w przedpooju, kuchni, a deska w pokojach! Jesion jest cudny, mieszkanie planuję "spokone", klasyczne, docelowo z dużą ilością bieli, więc podloga jesionowa będzie jak najbardzie pasowała.O merbau decydowaly właściwości (psy, przedpokój). Zakochałam się w tym jesione...i tak caly czas tlucze mi się on po glowie! Tylko szkoda by go było zajechać w przedpokoju. A jak położę gres tak jak zaproponowałaś - będzie wilk syty i owca cała! Mogłabym położyć jakiś szzary gres - tylko kolorystycznie muszę dopasować! Jesteś wielka! Kolejny już raz mi pomagacie! dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A bo Dziewczyny są nieocenione I Twoja pomoc u mnie też Wpadam z rewizytą. Jestem za wersją 2w1 czyli gres, gdzie warunki trudne i drewno w pokojach. I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.05.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A ja popieram obie Anie, które doradzają trzeciej Ani To co - decyzja już podjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 24.05.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A ja popieram obie Anie, które doradzają trzeciej Ani To co - decyzja już podjęta? TAK nareszcie!!! Ufff.... Jutro zamawiam deseczkę khars - jesion (to Twoja wina Ewciu) i pędzę na poszukiwanie ładnego SZAREGO gresu na podłogi - myślę że dobrze będzie wygladała taka sama w przedpokoju, kuchni i w ...łazience, ma być biało - biała z domieszką szarego więc będzie ok - tak myślę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.05.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ja tez popieram Anie - wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 24.05.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) No to super Czasami czlowiek sie zapetli jak pies biegaj\acy za wlasnym ogonem Od razu doradzam zabieranie ze soba deseczki docelowej podlogi na poszukiwania gresu. jest teraz tyle odcieni szarosci, ze trzeba poprzykladac do kawalka podlogi, zeby wiedziec czy szarosc nie bedzie za ciemna albo za jasna albo za maziajowata Zawzse mozesz sprobowac wziac probke od sprzedawcy (my dostalismy za kaucja 1 deseczke). podloga w korytarzu, kuchni i lazience jednakowa jest jak najbardziej ok, jesli oczywiscie nie psuje lazienki. Wtedy nie trzeba oddzielac tych pomieszczen z plytkami zadnymi listwami. Na wszelki wypadek moze poszukaj jeszcze jakichs obrazkow w googlach, zeby upewnic sie, czy Ci sie bedzie taki efekt podobal. Edytowane 24 Maja 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.05.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 TAK nareszcie!!! Ufff.... Jutro zamawiam deseczkę khars - jesion (to Twoja wina Ewciu) i pędzę na poszukiwanie ładnego SZAREGO gresu na podłogi - myślę że dobrze będzie wygladała taka sama w przedpokoju, kuchni i w ...łazience, ma być biało - biała z domieszką szarego więc będzie ok - tak myślę! Czuję się winna , ale myślę, że będziesz zadowolona . Cieszę się, że katalog Kahrs'a na coś się przydał . Od razu doradzam zabieranie ze soba deseczki docelowej podlogi na poszukiwania gresu. jest teraz tyle odcieni szarosci, ze trzeba poprzykladac do kawalka podlogi, zeby wiedziec czy szarosc nie bedzie za ciemna albo za jasna albo za maziajowata Zawzse mozesz sprobowac wziac probke od sprzedawcy (my dostalismy za kaucja 1 deseczke). koniecznie deseczkę weź do przymiarek kolorystycznych. Wspominałaś o masto z Paradyża. Mnie wydaje się ona właśnie za bardzo maziajowata. Chyba, że takie lubisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.05.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Tia, ja ostatnio chodziłam z płytką (gres 60x60 - ciezki jak nie powiem co ) i z półka Masto jest ciemna (jak dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 24.05.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 To ja na pewno wezmę "deseczkę" podłoga ma być szara - taka w miarę gładko - szara, nie grafitowa, zbytnich maziajów nie lubię. Tylko mam nadzieję, że będą miel próbnik...jak nie, przyjdzie mi poczekać z zakupem płytek jak deski przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.05.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 channel raczej będziesz miała czas po przyjściu podłogi, bo deski pewnie będą musiały jeszcze poleżakować (moje do klejenia musiały odleżeć się dwa tygodnie). Poza tym warto rozglądać się za płytkami, bo może sie okazać, że znajdziesz płytki na które też trzeba czekać. Z polskimi producentami problemu takiego nie ma, ale jeśli zachywci Cię produkcja zagraniczna może być ciężej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.05.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 No, deska zamówiona dostałam próbnik jesionu ale...z tarketu - rumba ponoć podobny..., kharsa nie mają na stanie i będą mieli za 4 tygodnie jak przyjdą moje deski. Gres muszę położyć wcześniej coby montazu kuchni nie zakłócić..., a może poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.05.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 channel to gdzie układamy te płytki? Bardzo prosze o wszystko w skrócie - jakie plytki? Jaka koncepcja łazienki? Szybko! Jestem gotowa do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.05.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ta kolekcja http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/armonies-armoni ale kolekcja biała - brązowej nie chcę (już nie hihihhi) coś szarego jako dodatek (np. podłoga?). Nie wiem czy to ma sens ale myślałam tak: 1. płytki na całej prawej ścianie (tam gdzie umywalka i wanna), 2. krótka ściana z zagłówkiem wanny i zabudową prali i suszarki - ścianka do sufitu z karton - gipsu (od strony wanny w płytkach) wnęka za pralkę i suszarkę zostawiona na zabudowę szafy (u kogoś chyba wrzuciłaś fajną inspirację szafki koło prysznica - może i u mnie by pasowało) 3.ściana z kibelkiem - tu mam zonka bo jakbym wyrównała zabudowę kibelka ze ścianką za którą są rury to kibelek wyjeżdża o 7 cm do przodu i robi się ciasno pomiędzy kibelkiem a umywalką ale ładnie wygląda. Pozostawienie uskoku - kibelek cofnięty do ściany = większe przejście (jakieś rady?). Tej sciany nie zaprojektowałam - może być farba, mogą być płytki. Przy kibelku płytki na pewno funkcjonalniejsze. 3. Drzwi będą przesunięte tak aby zmieściła się od wanny do końca ściany półka a na niej umywalka http://img513.imageshack.us/img513/5593/umywalka.jpg Uploaded with ImageShack.us pod półką druga półka na koszyki (pochowamy tam kosmetyki). Ufff dzięki Szkociku pięknie! Na razie tyle - jesteś wspaniała! Tyle razy już mnie ratowałyście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.05.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) channel, a pralkę i suszarke mam jakos obudowac? Ich chyba nie powinno sie obudowywac, ale cos mi tu migneło o szybie mlecznej.. Juz doczytałam Edytowane 25 Maja 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.05.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Myślałam o takiej szafce jak w tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?202871-malutka-%C5%82azienka-%C5%82adna-i-praktyczna Komandor robi szafki łazienkowe i może dałoby radę coś takiego i u mnie zrobić. Szyba była a jakże tyle, że nad nią wystawałby pochowane utensylia łazienkowe i dlatego pomyślałam o pełnych drzwiczkach ( z wentylacją) Jeszcze raz piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.05.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Podziekujesz jak cos zrobie, na razie nie ma za co Zanim zaczniemy układac płytki zerknij jeszcze czy o taki układ ci chodzi. (Niestety nie znalazłam wanny o kształcie jaki sobie wybrałaś - tzn znalazłam podobny kształt ale wymiary były kompletnie inne, a wymiary chyba wazniejsze niż kształ w przypadku wizualizacji) http://images46.fotosik.pl/1554/fd0a507660d9f124.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts