Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie zamiast domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 755
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny troszkę się pogubiłam :).

Dla mnie lepiej bez tych cienkich listew (ale to tylko i wyłącznie moja osobista niechęć to takowych) :). Teraz jak rozumiem, i tak ta wersja nie będzie realizowana, bo wybrałaś wersję do połowy, czyli wejdzie jeden pasek dekoru tak? :)

Taras robi niesamowite wrażenie. Nawet pisałam o nim u siebie (w kontekście kominka), nie wiedząc, że Ty tu takie cuda pokazujesz :).

Pamiętałam, że jest duży, ale w rzeczywistości robi niesamowite wrażenie. Naprawdę mocno zastanowiłabym się nad zabudowaniem szybami tej przestrzeni, nad którą masz strop. Czy jest jakaś przyczyna, że tego nie zabudowali? Miałabyś tam fajny kącik dla siebie, albo dla męża i jego PC :).

W tym miejscu jest taras bo pod nim - brama wjazdowa na parking pod blokiem. Trzaskanie bramy, hałas z tym związany (z jakimiś normami) wykluczał pokój. Chciałam zrobić tam oranżerię, albo pokój z zielenią - taki gdzie mogłabym się schować, ale raz to ogrzewanie - a właściwie jego brak (nie znalazłam NIKOGO, kto byłby zainteresowany wykonaniem i podpięciem do instalacji w domu, ale...zawsze jest elektryczne tylko koszty), i koszty zrobienia przeszkleń - 40 tyś - ta kwota powiem że mnie poraziła i zrezygnowałam (jak syn zdał maturę to studenta będę mieć na utrzymaniu, przynajmniej częściowym ;-) ).

Kiedyś ...za może 10 lat (jak pozbędę się córki jeszcze ;-) ) a może później ... wywalę ścianę pomiędzy moją sypialnią a salonem - zrobię dużą otwartą przestrzeń z tarasem, a sobie sypialnię zrobię w pokoju dzieci i dla nas...wystarczy.

później ... wywalę ścianę pomiędzy moją sypialnią a salonem - zrobię dużą otwartą przestrzeń z tarasem, a sobie sypialnię zrobię w pokoju dzieci i dla nas...wystarczy.

O to, to :D. Będzie super! A czas tak szybko leci...

Hej, a mnie się podoba z dwoma cienkimi listwami. Dekor jest bardziej wyeksponowany. I wtedy płytki spokojnie mogą być do sufitu, jest mocniejszy, wydzielający akcent.

Ja z farbami pod prysznic się nie znam. Przynajmniej nie ztymi nowej generacji. łazienki wypłytkowane do połowy które znam to kamienice, starsze lub młodsze i tam niestety farba nad wanną używaną jako prysznic się nie sprawdza - prędzej czy później pojawiają się odłażące płąty tynku.

Ja osobiśćie u Ciebie kafelkowałabym po całości.

No tak... dostałam wycenę baterii do łazienki i cena mnie nieco powaliła. Wydałam baaardzo dużo na kuchnię, inne rzeczy też wybrałam z "górnej " półki, no i teraz trzeba będzie kombinować. A dużo zostało do zrobienia - choćby samych podstawowych rzeczy. Wiem że to inwestycja na lata i chyba lata będę kończyła to co zaczęłam.

Za same baterie przyszłoby mi zapłacić 5500 zł ( nie wiem czy to dużo czy mało - mam nadzieję że Wy mi podpowiecie) w cenie: deszczownica, słuchawka prysznicowa, bateria umywalkowa, syfon odpływowo - przelewowy z funkcją napełnienia wanny oraz cały moduł podtynkowy. Baterie termoststyczne - hansgrohe. A gdzie reszta...

channel8 - dla mnie osobiscie to bardzo duzo. Nie wiem, na co rozkladaja sie poszczegolne koszty, ale liczac srednio kazda z wymienionych przez Ciebie rzeczy (5 przedmiotow) kosztuje ponad 1 tys. zlotych. Uwazam, ze mozna znalezc przyzwoita jakosc w nizszej cenie.

Jesli tyle placisz za design i wymarzone sprzety to wiadomo, ze o czyms takim sie nie dyskutuje. :D

Anulabl ktora mozna znalezc na watku pochwalcie sie lazienkami chyba pracuje w sklepie z armatura. Moze podpytaj ja bezpiosrednio o wybrane produkty.

Channel, a zdradzisz jakie chcesz baterie? Też mi się jakoś sporo wydaje.

Pewnie ;-) w skład zestawu wchodzi: ibox podtynkowy, przełącznik trójdzielny, bateria termostatyczna, deszczownica, prysznic - hansgrohe i syfon odpływowo przelewowy z funkcją napełnienia wanny - geberit. Aaaa i stojąca umywalkowa Metris (wysoka)

P.S. Oczywiscie mam nadzieje, ze wszystkie ceny sprawdzilas jeszcze w internecie. Jesli ceny baterii podawal Ci sklep z plytkami, to oni moga miec spore marze. Sprwdz po kolei wszystkie produkty, moze trafisz na jakies alternatywy.

A nie bedzie zadnej baterii nawannowej, ze musisz miec syfon odpływowo przelewowy z funkcją napełnienia wanny? Tutaj mozna by na przyklad zaoszczedzic.

Nie znam sie na deszczownicach, pytanie na pryzklad czy wydanie na nia duzej ilosci pieniazkow chroni przed awaryjnoscia, zakamieniniem i gwarantuje latwiejsze czyszczenie. Bateria termostatyczna rozumiem ze podtynkowa, co tez generuje wyzsza cene. Ale tutaj tez masz roznice na poszczegolnych firmach i modelach nawet do 500 PLN.

Aantenko, to ceny ze sklepu internetowego! Sprawdzałam na "ceneo" ceny jedne z niższych. Właśnie kopię internet i poszukuję alternatywy. Deszczownice hansgrohe, maja jakiś system "antykamień" czy coś takiego, ale są pioruńsko drogie. Nie mam za bardzo jak umieścić baterii wannowej - bo leżąc w wannie wylewka będzie wpijała mi się w szyję, a ten system pozwala uniknąć wylewki. Może doradzicie mi coś - jak rozmieścić te paskudne baterie i nie zrujnować się finansowo???